Centrala PBF

koszal
Reactions:
Been thanked: 1 time

Post autor: koszal » 06 kwietnia 2013, 07:47

Keth napisał(a):

Ze względu na specyfikę sesji (miejsce startowe) poproszę wszystkich graczy o nastawienie się na maruderów, natomiast profesje są obojętne. Nie wykupujcie żadnego ekwipunku, wszystko dostaniecie w pakiecie startowym.
);( jestem rozgoryczony. Keth- z całego wyśmienitego klimatu specyficznego i niecodziennego smaczku nietypowych postaci wykastrowujesz nas do klasycznej postaci nomada?
Whyyyy??? :o

Koncept postaci runął mi w szablon stereotypów.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 06 kwietnia 2013, 13:48

Spokojnie, wbrew pozorom jestem gotów na kompromis. To nie Azyl z prawdziwego zdarzenia, raczej pozbawiona hermetycznego zamknięcia podziemna kryjówka, której mieszkańcy cierpią z powodu głodu i chorób i sporadycznie muszą wychodzić na zewnątrz, by utrzymywać ograniczone kontakty z innymi społecznościami. Stąd gotów jestem zaakceptować koncept inny niż maruder (ale nie azylant, z racji porażającego zacofania cywilizacyjnego Enklawy), bo dziedziczone z pokolenia na pokolenie defekty DNA uzasadniają istnienie w Enklawie osobników takich jak toxic czy cargo.

Kim zatem chciałbyś zagrać?

koszal
Reactions:
Been thanked: 1 time

Post autor: koszal » 06 kwietnia 2013, 16:37

cargo- na małym rowerku ;), bo nie znalazłem szybszych środków lokomocji, przejdzie, czy społeczność jest raczej rasistowska?

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 06 kwietnia 2013, 21:54

Może być cargo, nie ma problemu. Jak wspomniałem, społeczność nie jest hermetyczna, aczkolwiek wszyscy BG powinni się wywodzić właśnie z jej kręgów - zlokalizowałem scenariusz w nietypowym miejscu, dlatego jednym z wątków scenariusza może być odkrycie przeszłości Enklawy oraz zidentyfikowanie lokacji, w której toczy się przygoda (to taki dodatkowy smaczek dla graczy). A ponieważ BG dotąd nie opuszczali schronienia, na razie nie mają żadnych środków transportu.

Co do genotypu, dopuszczam każdy z wyjątkiem azylanta, z profesji uznałbym za kłopotliwą jedynie metalurga.

maciej
Reactions:

Post autor: maciej » 06 kwietnia 2013, 22:24

czyli moze byc toxic misjonarz?

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 06 kwietnia 2013, 22:54

O ile w pierwszym etapie przygody będziesz respektował wyznawane w Enklawie wartości neochrześcijańskie, nie widzę najmniejszych przeciwwskazań.

Awatar użytkownika
deliad
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
Has thanked: 5 times
Been thanked: 52 times

Post autor: deliad » 07 kwietnia 2013, 13:50

W związku z przedłużającą się nieobecnością Deshonga i brakiem jakiegokolwiek odzewu na wszelakie formy kontaktu, została osierocona jego postać z pbf-u " Boskie potyczki".
Czy ktoś jest skłonny adoptować biednego nieboraka? Jest młody, miły i nie sika w domu...
A tak na serio.
System - KC na zasadach mimowych.
Postać - gnom iluzjonista poz 0
Pożądana częstość wpisów ok 2-3 razy na tydzień.
Zainteresowanych proszę o kontakt na PW.
Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2013, 16:25 przez deliad, łącznie zmieniany 1 raz.

maciej
Reactions:

Post autor: maciej » 07 kwietnia 2013, 17:01

nie,nie,Keth,pisałem o misjonarzu więc bedzie klecha ale maruder.Zasady enklawy swoja droga ale