PBF - Travarskie pogranicze

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 24 kwietnia 2012, 22:31

Dawaj Goldwin pisz i prowadź pbf-a. ;) Ja się zapisuję w ciemno.

Ci mogę zaprezentować system walk jaki mam po Travarskim pograniczu, sprawdziłem kilka mechanik i mam (miksa z fate i neuroshimy + nieco Earthdawna). W KC też da radę walczyć w tym systemie. Ale z tym dasz se radę.
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2012, 22:39 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Goldwin
Reactions:

Post autor: Goldwin » 24 kwietnia 2012, 22:35

Heh, jak coś wykiełkuję to Cię przycisnę :) Albo wrobię w liczenie :P
Na pewno nie omieszkam się pochwalić wypocinami...

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 08 maja 2012, 20:11

Dopiero teraz uświadomiłem sobie jak wielką popełniłem gafę zapominając umieścić w zakończeniu tego wątku własny komentarz! Przygoda mi się podobała, miło od czasu do czasu wczuć się w klimat prawdziwego heroic fantasy. Na plus zaliczam wielowątkowość, zaś wysoki poziom startowy postaci umożliwił zabawę z "władczej" wysokości, co jest przyjemną odmianą w porównaniu z BG POZ 0 :)

Mnie osobiście brakowało jednej rzeczy, chociaż nie wytykam tego jako wady, a jedynie sugeruję, co mnie osobiście sprawiłoby przyjemność: heroika przygody gdzieś się zatraciła wśród wyliczeń poległych wrogów zawartych w jednym, dwóch zdaniach trybu technicznego. Gdyby walki zostały fabularnie przedstawione w większym szczególe, zapadłyby lepiej w pamięć graczom, a nie ukrywajmy - walka to jeden z elementów gry, które kręcą nas chyba najbardziej!

Ale generalnie wszystko na plus i nawet w trakcie tej jednej przygody widać było ewolucję warsztatu Aravena, uczącego się na bieżąco w trakcie zabawy! Liczę na jakiś sequel!

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 08 maja 2012, 21:21

Dzięki bardzo za uwagi i wskazówki. Na dniach ruszy kolejny Pbf w klimatach Earthdawna, tym razem dla Postaci nie V-tego a II-go Kręgu i z mechaniką Fate, szczegóły w Centrali Pbf.

ODPOWIEDZ