:pvenar napisał/a:hehebezpośrednio drogą lotniczą
Światotworzenie- orcus mały
-
avnar
- Reactions:
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 8 times
A ja wolę być
Myślenie pozytywne jest twórcze a negatywne jest destruktywne. Gdybym nie miał nadziei że cokolwiek się uda z KCetami jeszcze zrobić to bym już pewnie więcej nie pisał. Zwróć uwagę Denver jak się ludziska ruszyli, nie ma z dużo lania wody na forum jak rok temu, tylko się jakieś konstruktywne projekty pojawiają. W ciągu ostatniego miesiąca, przybyło więcej materiałów niż wcześniej w ciągu roku. Oby tak dalej.
-
ghasta
- Reactions:
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
1 archipelag / miesiąc, przy odpowiednim wsparciu jest możliwy do opisania..Denver napisał/a:
Nie neguję ruchu jako takiego, sam w nim nawet trochę uczestniczę, piłem raczej do tego konkretnego planu zmazania braku danych przez 10 lat w ciągu roku
Może by ktoś wyrzeźbił kawałek opisu głównej wyspy ?
Leo - gdzie twój opis o którym wspomniałeś kilka postów temu?
Ostatnio zmieniony 12 stycznia 2011, 09:37 przez ghasta, łącznie zmieniany 1 raz.
-
mastug
- Reactions:
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 15 times
nie nierobiłem bo wasut pisał że już nanosi wioski i miasta - dlatego uznałem że info tekstowe będzie bardziej właściwe i łatwiejsze do uwzględnienia przez wasuta niż aktualizacja mapy.Mastug - robiłeś jakiś update mapy ?
Ostatnio zmieniony 12 stycznia 2011, 16:48 przez mastug, łącznie zmieniany 1 raz.
-
wasut
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/wasut
- Been thanked: 2 times
Witam
Lekki obsów z powodów zawodowych, trudno. Widzę że Mastug z niecierpliwości stworzył swój temat - trzymam kciuki.
Co do Orcusa Małego. Został już zeskalowany, oficjalny wynik wskazuje że Orcus Mały w swojej bezwzględnej szerokości (ale bez wyspy Ghasty) sięga przeciętnie 850km - nie taki mały jednak.
Naniosłem również wioski (jak i rozłożyłem ciut wg wlasnego widzimisię). Jednak proponuję nastepującą sprawę - przedstawię ją rownież w glownym temacie o światotworzeniu może w lekko szerszym aspekcie. Jako że wioski występują w wersjach zwykłych i warownych to prosiłbym Cię Ghasta abyś złozył mi takie małe zestawienie nazw swoich włości z podziałem na: wioska, wioska warowna, miasteczko etc - ułatwiło by mi to pracę bo zamierzam każdemu typowi przyporządkować oddzielną ikonkę. Update mapy w niedzielę (mam nadzieję że do soboty wieczora Ghasta da radę mnie doinformować - tak nie przeczytałem całego opisu twoje wyspy ale - czas - z tym gościem mam na pieńku i tyle, jednak nieomieszkam jak tylko dam radę).
edit: więcej info na temat podziału ikon jakie pragnę zastosować w rysunkach pojawi się niedlugo w temacie głównym o światotworzeniu.
Lekki obsów z powodów zawodowych, trudno. Widzę że Mastug z niecierpliwości stworzył swój temat - trzymam kciuki.
Co do Orcusa Małego. Został już zeskalowany, oficjalny wynik wskazuje że Orcus Mały w swojej bezwzględnej szerokości (ale bez wyspy Ghasty) sięga przeciętnie 850km - nie taki mały jednak.
Naniosłem również wioski (jak i rozłożyłem ciut wg wlasnego widzimisię). Jednak proponuję nastepującą sprawę - przedstawię ją rownież w glownym temacie o światotworzeniu może w lekko szerszym aspekcie. Jako że wioski występują w wersjach zwykłych i warownych to prosiłbym Cię Ghasta abyś złozył mi takie małe zestawienie nazw swoich włości z podziałem na: wioska, wioska warowna, miasteczko etc - ułatwiło by mi to pracę bo zamierzam każdemu typowi przyporządkować oddzielną ikonkę. Update mapy w niedzielę (mam nadzieję że do soboty wieczora Ghasta da radę mnie doinformować - tak nie przeczytałem całego opisu twoje wyspy ale - czas - z tym gościem mam na pieńku i tyle, jednak nieomieszkam jak tylko dam radę).
edit: więcej info na temat podziału ikon jakie pragnę zastosować w rysunkach pojawi się niedlugo w temacie głównym o światotworzeniu.
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2011, 15:04 przez wasut, łącznie zmieniany 1 raz.
-
wasut
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/wasut
- Been thanked: 2 times
-
ghasta
- Reactions:
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
Czy dobrze rozumiem skróty (nie pamiętam jak to leciało ;p)
-gar => miasto
-kir => wioska
-morkir => Ufortyfikowana wioska
-mor - fort
--
Wyspa nazywana jest przez krasnoludów Armek Zaklode - czyli Wyspa Kowali. Jest to stara, krasnoludzka nazwa, określająca miejsce pochodzenia Klanu Czerwonych Krasnoludów, znanych ze swoich umiejętności dotyczących obróbki metalu oraz mithrilu. Klan ten słynie także z Mistrzów Runów szczycących się w umiejętnościach opanowywania ognia.
Inne rasy, ze względu na wygodę, wyspę nazywają po prostu Armek
Nazwy miast , do dodania są prawidłowe końcówki
Graam-gar - duże miasto, głównie krasnoludzki, jest twierdza krasnoludzka i nieufortyfikowane tereny dookoła , z krasnoludzkiego jest nazywana Dorlagg - Siedziba Czerwonych
Dalnab-gur - miasto krasnoludzkie, po krasnoludzku zwane Glorzak czyli Srebrna kuźnia
Gorm-(...) - średniej wielkości miasto portowe
Dalmi-(...) - małe miasteczko, tartaki
Urth-gar - małe miasto, ufortyfikowane
Lumgel-gar - małe miasto
Bukni-kir - duża wioska + port
Augerne-kir - mała wioska
Tegor-kir - mała wioska
inne wg. uznania (ale nie za gęsto bo wyspa spuchnie za bardzo)
-gar => miasto
-kir => wioska
-morkir => Ufortyfikowana wioska
-mor - fort
--
Wyspa nazywana jest przez krasnoludów Armek Zaklode - czyli Wyspa Kowali. Jest to stara, krasnoludzka nazwa, określająca miejsce pochodzenia Klanu Czerwonych Krasnoludów, znanych ze swoich umiejętności dotyczących obróbki metalu oraz mithrilu. Klan ten słynie także z Mistrzów Runów szczycących się w umiejętnościach opanowywania ognia.
Inne rasy, ze względu na wygodę, wyspę nazywają po prostu Armek
Nazwy miast , do dodania są prawidłowe końcówki
Graam-gar - duże miasto, głównie krasnoludzki, jest twierdza krasnoludzka i nieufortyfikowane tereny dookoła , z krasnoludzkiego jest nazywana Dorlagg - Siedziba Czerwonych
Dalnab-gur - miasto krasnoludzkie, po krasnoludzku zwane Glorzak czyli Srebrna kuźnia
Gorm-(...) - średniej wielkości miasto portowe
Dalmi-(...) - małe miasteczko, tartaki
Urth-gar - małe miasto, ufortyfikowane
Lumgel-gar - małe miasto
Bukni-kir - duża wioska + port
Augerne-kir - mała wioska
Tegor-kir - mała wioska
inne wg. uznania (ale nie za gęsto bo wyspa spuchnie za bardzo)
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2011, 12:08 przez ghasta, łącznie zmieniany 1 raz.
[/center]