Światotworzenie- orcus mały

ghasta
Reactions:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: ghasta » 11 stycznia 2011, 12:10

venar napisał/a:
bezpośrednio drogą lotniczą
hehe
:p :D:D poprawiłem

avnar
Reactions:
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Post autor: avnar » 11 stycznia 2011, 14:06

Opis świetny, coś mi się wydaje że powstanie niezła konkurencja dla Orkusa Wielkiego. Ale się na portalu ruszyło, jak tak dalej pójdzie to po roku będziemy mieli opisaną dużą część Archipelagu Centralnego :)

Denver
Reactions:

Post autor: Denver » 11 stycznia 2011, 14:11

Nie był bym a takim optymistą :/
"Wikingowie dzielili rany na ?miertelne i nieistotne i znaj?c ich do?wiadczenie pewnie mieli racj?. " Oggy

avnar
Reactions:
Been thanked: 8 times

Post autor: avnar » 11 stycznia 2011, 14:17

A ja wolę być :P Myślenie pozytywne jest twórcze a negatywne jest destruktywne. Gdybym nie miał nadziei że cokolwiek się uda z KCetami jeszcze zrobić to bym już pewnie więcej nie pisał. Zwróć uwagę Denver jak się ludziska ruszyli, nie ma z dużo lania wody na forum jak rok temu, tylko się jakieś konstruktywne projekty pojawiają. W ciągu ostatniego miesiąca, przybyło więcej materiałów niż wcześniej w ciągu roku. Oby tak dalej.

Denver
Reactions:

Post autor: Denver » 11 stycznia 2011, 14:24

Nie neguję ruchu jako takiego, sam w nim nawet trochę uczestniczę, piłem raczej do tego konkretnego planu zmazania braku danych przez 10 lat w ciągu roku :P
"Wikingowie dzielili rany na ?miertelne i nieistotne i znaj?c ich do?wiadczenie pewnie mieli racj?. " Oggy

ghasta
Reactions:
Kontakt:

Post autor: ghasta » 12 stycznia 2011, 09:36

Denver napisał/a:
Nie neguję ruchu jako takiego, sam w nim nawet trochę uczestniczę, piłem raczej do tego konkretnego planu zmazania braku danych przez 10 lat w ciągu roku :P
1 archipelag / miesiąc, przy odpowiednim wsparciu jest możliwy do opisania..

Może by ktoś wyrzeźbił kawałek opisu głównej wyspy ?

Leo - gdzie twój opis o którym wspomniałeś kilka postów temu?
Ostatnio zmieniony 12 stycznia 2011, 09:37 przez ghasta, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mastug
Reactions:
Has thanked: 22 times
Been thanked: 15 times

Post autor: mastug » 12 stycznia 2011, 13:26

Doczytałe się że miasto Ogina jest w niewłaściwym miejscu. Wg opisu tryglodyci żyją w górach tryglodycich :) a wiec skoro w mieście Ogina główne rasy to elfy i trygodyci to należało by założyć że miasto powinno być w górach lub bardzo blisko gór. Najlepiej na styku gór tryglodycich i jakiejś puszczy.

leobardis
Reactions:

Post autor: leobardis » 12 stycznia 2011, 14:51

Leo - gdzie twój opis o którym wspomniałeś kilka postów temu?
...jest jeszcze w fazie obróbki no i oczywiście konieczny rysunek :)
[center]Nie dostaniesz drugiej szansy, by zrobi? dobre pierwsze wra?enie.[/center]
[center]Obrazek[/center]

ghasta
Reactions:
Kontakt:

Post autor: ghasta » 12 stycznia 2011, 15:40

Czekamy więc :)
Mastug - robiłeś jakiś update mapy ?

Awatar użytkownika
mastug
Reactions:

Post autor: mastug » 12 stycznia 2011, 16:48

Mastug - robiłeś jakiś update mapy ?
nie nierobiłem bo wasut pisał że już nanosi wioski i miasta - dlatego uznałem że info tekstowe będzie bardziej właściwe i łatwiejsze do uwzględnienia przez wasuta niż aktualizacja mapy.
Ostatnio zmieniony 12 stycznia 2011, 16:48 przez mastug, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wasut
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/wasut
Been thanked: 2 times

Post autor: wasut » 14 stycznia 2011, 20:45

Witam

Lekki obsów z powodów zawodowych, trudno. Widzę że Mastug z niecierpliwości stworzył swój temat - trzymam kciuki.

Co do Orcusa Małego. Został już zeskalowany, oficjalny wynik wskazuje że Orcus Mały w swojej bezwzględnej szerokości (ale bez wyspy Ghasty) sięga przeciętnie 850km - nie taki mały jednak.

Naniosłem również wioski (jak i rozłożyłem ciut wg wlasnego widzimisię). Jednak proponuję nastepującą sprawę - przedstawię ją rownież w glownym temacie o światotworzeniu może w lekko szerszym aspekcie. Jako że wioski występują w wersjach zwykłych i warownych to prosiłbym Cię Ghasta abyś złozył mi takie małe zestawienie nazw swoich włości z podziałem na: wioska, wioska warowna, miasteczko etc - ułatwiło by mi to pracę bo zamierzam każdemu typowi przyporządkować oddzielną ikonkę. Update mapy w niedzielę (mam nadzieję że do soboty wieczora Ghasta da radę mnie doinformować - tak nie przeczytałem całego opisu twoje wyspy ale - czas - z tym gościem mam na pieńku i tyle, jednak nieomieszkam jak tylko dam radę).

edit: więcej info na temat podziału ikon jakie pragnę zastosować w rysunkach pojawi się niedlugo w temacie głównym o światotworzeniu.
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2011, 15:04 przez wasut, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wasut
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/wasut
Been thanked: 2 times

Post autor: wasut » 15 stycznia 2011, 17:39

Mała aktualizacja.

Jeszcze nie wszystko wstawione - ale wszystko prawie zostało przerysowane. Mapa docelowa jest większa 250% więc te drobne teksty są w rzeczywistości ostre.

Obrazek

Wszelkie uwagi sugestie i dodatkowe opisy, mile widziane.

Awatar użytkownika
mastug
Reactions:

Post autor: mastug » 15 stycznia 2011, 17:46

ikonki mistrzostwo, wioski dobrze rozmieszczone. Brawo :/uklon
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2011, 17:47 przez mastug, łącznie zmieniany 1 raz.

ghasta
Reactions:
Kontakt:

Post autor: ghasta » 15 stycznia 2011, 18:20

Nie dam rady w tym tygodniu (siedzę przy migracjach danych z baz), w przyszłym tygodniu pewnie zmienię lekko opis i podam co i gdzie bym widział.

ghasta
Reactions:
Kontakt:

Post autor: ghasta » 17 stycznia 2011, 11:46

Czy dobrze rozumiem skróty (nie pamiętam jak to leciało ;p)

-gar => miasto
-kir => wioska
-morkir => Ufortyfikowana wioska
-mor - fort

--
Wyspa nazywana jest przez krasnoludów Armek Zaklode - czyli Wyspa Kowali. Jest to stara, krasnoludzka nazwa, określająca miejsce pochodzenia Klanu Czerwonych Krasnoludów, znanych ze swoich umiejętności dotyczących obróbki metalu oraz mithrilu. Klan ten słynie także z Mistrzów Runów szczycących się w umiejętnościach opanowywania ognia.
Inne rasy, ze względu na wygodę, wyspę nazywają po prostu Armek

Nazwy miast , do dodania są prawidłowe końcówki

Graam-gar - duże miasto, głównie krasnoludzki, jest twierdza krasnoludzka i nieufortyfikowane tereny dookoła , z krasnoludzkiego jest nazywana Dorlagg - Siedziba Czerwonych

Dalnab-gur - miasto krasnoludzkie, po krasnoludzku zwane Glorzak czyli Srebrna kuźnia

Gorm-(...) - średniej wielkości miasto portowe
Dalmi-(...) - małe miasteczko, tartaki
Urth-gar - małe miasto, ufortyfikowane
Lumgel-gar - małe miasto
Bukni-kir - duża wioska + port
Augerne-kir - mała wioska
Tegor-kir - mała wioska

inne wg. uznania (ale nie za gęsto bo wyspa spuchnie za bardzo)
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2011, 12:08 przez ghasta, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ