Centrala PBF
Kuleje mi trochę aktywność vampire'a w sesjach, czekam na jego decyzję.. Być może jego postać (Motłoch, najemnik na usługach rosyjskiego bossa) będzie do przejęcia w krótkodystansowej sesji do CP2020 "Russian Harvest Story" (jesteśmy na 86 poście, sesję zakładam na maksimum 200 postów.)
Wkrótce zakończy się scenariusz do L5k "Dar Skorpiona". Zarazem pierwsza prowadzona przeze mnie sesja w formie PBF. Posypią się gromy, sam widzę swoje niedopatrzenia, wyciągnę wnioski i..
po Nowym Roku, gdy emocje ochłoną chcę zarzucić tutaj jakimś innym klimatem. Na tapetę pójdzie 7th Sea, Deadlandsy.. a może coś jeszcze innego. Natomiast sam udział w PBFach jako BG na jakiś czas ograniczę kończąc aktualne sesje, żeby mieć więcej czasu na skrobnięcie zaległych już od dawna artykułów, z których zamierzam się (głównie przed sobą) wywiązać.
Wkrótce zakończy się scenariusz do L5k "Dar Skorpiona". Zarazem pierwsza prowadzona przeze mnie sesja w formie PBF. Posypią się gromy, sam widzę swoje niedopatrzenia, wyciągnę wnioski i..
po Nowym Roku, gdy emocje ochłoną chcę zarzucić tutaj jakimś innym klimatem. Na tapetę pójdzie 7th Sea, Deadlandsy.. a może coś jeszcze innego. Natomiast sam udział w PBFach jako BG na jakiś czas ograniczę kończąc aktualne sesje, żeby mieć więcej czasu na skrobnięcie zaległych już od dawna artykułów, z których zamierzam się (głównie przed sobą) wywiązać.
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Rok 2014 już za kilka godzin, więc pora zarzucić informacją na temat moich nowych (zmodyfikowanych) planów PBF na przyszły rok. "Drapieżna ekstaza" dobiegła końca, teraz bardzo szybko zakończy się "Góra Szeptów" oraz pierwsza część "Narodzin legendy". Ponieważ tym samym moja aktywność w tym dziale ograniczy się do giercowania w "Boskich potyczkach" oraz "Łączniku z południa", postanowiłem uruchomić dwie nowe sesje.
Pierwsza z nich to "Kupieckie gry" - sesja dla 4-5 graczy w systemie Żelazne Królestwa. 2ed, południowy Cygnar, rok 608 OR. Postacie portowych łobuzów, ograniczony wybór ras i profesji. Poziom startowy: heros.
Druga - uwaga - w klimatach Kryształów Czasu, z wykorzystaniem elementów Żyjącej Orchii. "Klepsydra Wieczności", dla 4-5 graczy, praktycznie bez ograniczeń dla rasy czy profesji (odpada jedynie czciciel Reptilliona Wielkiego). Poziom startowy POZ 0. System nabywania umiejętności venarowski, grupowanie biegłości w broniach by Ghasta.
Początek pod koniec stycznia, ale chętni już mogą się zgłaszać.
Pierwsza z nich to "Kupieckie gry" - sesja dla 4-5 graczy w systemie Żelazne Królestwa. 2ed, południowy Cygnar, rok 608 OR. Postacie portowych łobuzów, ograniczony wybór ras i profesji. Poziom startowy: heros.
Druga - uwaga - w klimatach Kryształów Czasu, z wykorzystaniem elementów Żyjącej Orchii. "Klepsydra Wieczności", dla 4-5 graczy, praktycznie bez ograniczeń dla rasy czy profesji (odpada jedynie czciciel Reptilliona Wielkiego). Poziom startowy POZ 0. System nabywania umiejętności venarowski, grupowanie biegłości w broniach by Ghasta.
Początek pod koniec stycznia, ale chętni już mogą się zgłaszać.
-
deliad
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 52 times
-
namakemono
- Reactions:
Zgłaszam obecność do "Klepsydra Wieczności".
Prowadz? sesje: ?mier? i ?ycie kami Ryby (L5K) - zawieszona
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)
Wygląda na to, że bilety na "Klepsydrę Wieczności" sprzedały się w dobę od otwarcia kas, bo i ja się zgłaszam, choć pomysłu na bohatera jeszcze nie mam.
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Klepsydra Wieczności
BG: Deliad, Namakemono, Treant, Dobro, opcjonalnie 8ART. Start za 6 tygodni. Postacie dwuprofesyjne, jedna profesja rozwinięta do POZ 1. Miejsce akcji: Królestwo Złotych Twierdz, dokładnie rzecz biorąc wyspa Karmin. Kto ma ochotę, może sobie popracować powoli nad postacią.
Kupieckie Gry
BG: Deliad, Waylander, 8ART. Do dwóch miejsc jeszcze wolnych. Start za 6 tygodni. Do wyboru nacje Caspianin, Midlunder, Morridańczyk, Thurianin, Tordoryjczyk, narodowość cygnarska. Dopuszczalni nie-ludzie: krasnolud, trollak, gobber (ale dla potrzeb scenariusza w drużynie MUSI znajdować się co najmniej jeden człowiek). Kombinacje dozwolonych profesji jeszcze podam.
BG: Deliad, Namakemono, Treant, Dobro, opcjonalnie 8ART. Start za 6 tygodni. Postacie dwuprofesyjne, jedna profesja rozwinięta do POZ 1. Miejsce akcji: Królestwo Złotych Twierdz, dokładnie rzecz biorąc wyspa Karmin. Kto ma ochotę, może sobie popracować powoli nad postacią.
Kupieckie Gry
BG: Deliad, Waylander, 8ART. Do dwóch miejsc jeszcze wolnych. Start za 6 tygodni. Do wyboru nacje Caspianin, Midlunder, Morridańczyk, Thurianin, Tordoryjczyk, narodowość cygnarska. Dopuszczalni nie-ludzie: krasnolud, trollak, gobber (ale dla potrzeb scenariusza w drużynie MUSI znajdować się co najmniej jeden człowiek). Kombinacje dozwolonych profesji jeszcze podam.