PBF - Kieł i pazur

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 24 września 2012, 22:08

Wątek techniczny

Niestety, nie przewiduję już kontynuacji, chociaż oznajmiam to z przykrością, bo autentycznie polubiłem Waszych bohaterów. System KC wybitnie mi nie leży, jest dla mnie niegrywalny i szybko mnie męczy. Świat jest kapitalny i dlatego zamierzam skoncentrować się na rozbudowywaniu świata właśnie, natomiast prowadzenie przygód opartych na oryginalnej mechanice raczej mnie odstręcza - w "Grzechach ojców" było zupełnie inaczej, ponieważ tam przez całą sesję miałem do pomocy Mastuga, który liczył praktycznie wszystko, od pojedynczych testów sytuacyjnych do wieloosobowych walk - ja tylko opisywałem wyniki jego obliczeń w trybie fabularnym.

Skonfrontowany samotnie z mechaniką KC nie zdołałem zachować płynności zabawy, niestety. Jeśli o graczy idzie, nie dostrzegam w załamaniu sesji najmniejszej winy z ich strony, naprawdę.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 25 września 2012, 02:05

Pbf podobal mi sie, jak wszystkie dziela Ketha, choc zagadka wydala mi sie bardzo prosta, ale tylko dlatego, ze kiedys prowadzilem przygode z takim samym motywem. Najtrudniej bylo udowodnic wine Esajan, ktorych slusznie oskarzylismy od razu o szkody. Jezlacz rozwalil mnie na atomy! Zaskoczenie na maxa. Chyba tylko Leonida Brezniewa spodziewalbym sie mniej! Pomysl bombowy!

Oczywiscie w warstwie technicznej nie bede nawet chwalil Ketha. Warsztat i fabularki wypas. Jak dla mnie to posty Krzyska powinny byc lekturami szkolnymi. Powtorze raz jeszcze z uporem maniaka. Wez sie chlopie za pisanie ksiazek. Sapkowski odejdzie w zapomnienie totalne!

Szkoda, ze pbf tak bardzo rozciagnal sie w czasie, ale rozumiem kompletnie frustracje Ketha zwiazana z mecha. Rozliczenie starcia kilku bohaterow z jezlaczem to juz matematyka na poziomie akademickim:) tez bym nie zdzierzyl.

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 11 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 25 września 2012, 10:26

Ja tylko towarzysko w tym temacie, jednak po słowach 8arta nie jestem w stanie wytrzymać.
Oczywiscie w warstwie technicznej nie bede nawet chwalil Ketha. Warsztat i fabularki wypas. Jak dla mnie to posty Krzyska powinny byc lekturami szkolnymi. Powtorze raz jeszcze z uporem maniaka. Wez sie chlopie za pisanie ksiazek. Sapkowski odejdzie w zapomnienie totalne!

Zgadzam się w 100% i jeśli Keth się zdecyduje to ja jestem aktualnie do wzięcia jako manager (od 1 listopada bezrobotny) ale przy takim pisarzu to o sukces jestem spokojny. Do rysowania weźmiemy mordimer00 do mapowania mastuga a stronę pociągnie ghasta ze mną na spółkę. Do kontaktów interpersonalnych weźmiemy Mrufona i już spektakularne zwycięstwo w świecie RPG murowane - hehe. Jestem przekonany, że pierwszych fanów już mamy.:D

Goldwin
Reactions:

Post autor: Goldwin » 25 września 2012, 18:19

Zgadzam się w 100% i jeśli Keth się zdecyduje to ja jestem aktualnie do wzięcia jako manager (od 1 listopada bezrobotny) ale przy takim pisarzu to o sukces jestem spokojny. Do rysowania weźmiemy mordimer00 do mapowania mastuga a stronę pociągnie ghasta ze mną na spółkę. Do kontaktów interpersonalnych weźmiemy Mrufona i już spektakularne zwycięstwo w świecie RPG murowane - hehe. Jestem przekonany, że pierwszych fanów już mamy.:D
Popieram! :)

Awatar użytkownika
venar
Reactions:

Post autor: venar » 28 września 2012, 08:10

Scenariusz choć krótki to jednak ciekawy. Może i się dłużył graczom, ale tak to jest w scenariuszach "detektywistycznych". Pomimo, że notujesz w każdym śmiertelność jakiegoś gracza to jednak Twoje sesje pbf nie powodują zniechęcenia w nich udziału. Wprawdzie do dziś najlepiej wspominam Twojego "Posłańca" to absolutnie nie narzekam na żadną sesję pbf w Twoim wykonaniu.
Nie zrażaj się się do KC jak ja to zrobiłem w tym roku i jeśli kiedyś zdecydujesz się coś znów poprowadzić to ja chętnie zagram.
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 15 października 2012, 20:33

Co czekało naszych bohaterów wśród piaszczystych Wydm Morgarry?
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35

Awatar użytkownika
venar
Reactions:

Post autor: venar » 20 listopada 2012, 20:03

Ja tylko tak dla przypomnienia i własnej satysfakcji. Poprosiłbym o PD-ki i nfo na temat szkoleń. Pomimo braku kontynuacji chciałbym dać Skeli jeszcze odrobinę radości z awansu :)
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 22 listopada 2012, 19:17

Postaram się przygotować pedeki w wolnej chwili, ale najpewniej uda się dopiero za dwa tygodnie, kiedy moja teściowa uda się już do kraju, a żona przejdzie ze swoją zmianą na tryb nocny - wtedy być może uda się znaleźć chwilkę na przejrzenie całości przygody w celu rozpisania wartości poszczególnych Punktów Doświadczenia.

Co do pytania Treanta, na Wydmach Morgarry skrywała się czekająca na rozwikłanie tajemnica przerażającego wyschnięcia trzech krytycznie ważnych dla regionu podziemnych źródeł wody.

ODPOWIEDZ