autor: Araven » 10 października 2014, 15:22
Czegoj łatwiej to jest 10 razy na OQ 2 niż na oryginalnej mechanice KC.
Starzy fani mechaniki KC to masochiści psychiczni wg mnie, poza kilkoma wyjątkami.
Nie licz na to, że Ktoś kto nie cierpi mechaniki oryginalnej KC będzie psuł zbalansowany system OQ2 męcząc się z jego konwersją na niegrywalna mechanikę KC, bo Ty tak byś chciał.
Tu była ew. Twoja rola Czegoj w konwersji na KC, ale jak się obrażasz bo większość ludzi dojrzała do tego i zrozumiała, że oryginalna mechanika KC jest do bani to Twój problem.
Jako stary fan KC odrzuciłeś dobrą konwersję Avnara mocno związaną z KC i kilka innych, wszystko nie pasuje? Jak masz ochotę robić konwersję to ją rób z OQ2, a nie obrażony, że inni nie widzą w tym sensu, sobie graj na oryginale po 3 godziny 1 walkę. Powodzenia.
Mrufon i Kymil, wg mnie wystarczy robienie postaci a to już macie, jak coś mogę poprowadzić jakiś PBF na OQ2 jak będą chętni do gry. Chyba, że Kymil chcesz poprowadzić to ja zagram. Postacie zrobimy, się zobaczy jak to działa. Ja znam BRP, to wiem o co biega, a OQ to mocno uproszczona i sensowna wersja BRP.
Ew. mogłaby to być jakaś opcja do reedycji KC RPG, o ile ta nastąpi w tym dziesięcioleciu.
Edit: Dla mnie konwersja to strata czasu, najlepiej przyjąć wprost OQ2 i grać na niej w KC, to mechanika k100 będąca podstawą KC. Ale konwersja byłaby rzeczywiście przydatna dla części nieuleczalnych fanów mechaniki KC, ale powinien ją zrobić taki fan, a nie ktoś, kto na oryginalnej mechanice już nie gra i grał nie będzie bo to masochizm psychiczny.
Czyli Czegoj chcesz to konwertuj, chętnie zobaczę jakąś Twoją konwersję bo odrzucasz i inne mechaniki i wszelkie konwersje nawet bazujące na KC.
Ostatnio zmieniony 10 października 2014, 15:49 przez
Araven, łącznie zmieniany 1 raz.