Moim zdaniem kryteria punktacji są niezłe ale grafiki ,mapy , rysunki itp.nie powinny mieć dużego wpływu na ocenę ogólną , max 3 pkt (kiepskie,średnie,dobre) bo nie każdy umie rysować .
Poza tym jest ok
[/center]Ja bym proponował inną metodę - model australijski - każdy z jury układa uczestników od najlepszego do najgorszego i wygrywa ten, kto zdobędzie najwięcej razy pierwsze miejsce, w przypadku remisu drugie itd. przy jednoczesnym eliminowaniu najsłabszego. Nie chce mi się tego opisywać dokładniej - myślę że znacie tę procedurę.-zwartość fabuły - łatwa do zrozumienia dla osoby, która przeczyta po raz pierwszy, związki przyczynowo-skutkowe jasne, brak błędów chronologicznych i innych - punktów 1-10
-grafiki, mapy, rysunki, oprawa i szata scenariusza, ład i porządek - 1-5
-miodność, złożoność intrygi - 1-5
Nawet nie chodzi o knucie przeciwko - bo jeśli uważam ze scenariusz osoby X jest najlepszy, to zrobię wszystko żeby wygrał. bo jest NAJLEPSZY i mu się należy.Mrufon napisał/a:
Zaraz zakładasz czarny, paranoiczny scenariusz, że jeden juror będzie knuł przeciwko tym słabszym scenariuszom.
Dobra uwaga - powinieneś napisać to boldem italikem.Mrufon napisał/a:
Ciągle jestem ciekaw opinii ADM. ADM się nie udziela w tematach, w których trzeba wyrazić jakąś ważną opinię. W ten sposób uzyskuje się wrażenie, że forum dryfuje i nikt tego koła sterowego nie trzyma.
Dziś jestem złośliwy bo muszę sam siedzieć w pracy a pizzy ciągle nie dowożą...
Rozumiem, że chodzi tutaj o oryginalność pomysłu wprowadzenia postaci graczy do scenariusza?mastug napisał/a:
- motywacja graczy (1-3)