8art sobie poradzi. Masz moją postać Dagoberta na wzór.
Ja jestem typowym wojownikiem, z dość dobrymi umiejętnościami tropiciela.
Mamy też łucznika coś jak łowca.
Ktoś chętny na złodzieja lub zabójcę?
Kethowi wyślę generator, taki program do pomocy w walkach, generuje rzuty Fate i wszelkie kostki inne.
Poniżej Umiejętności wybierzcie je sami, resztę pomogę.
Link do opisu Umiejętności http://www.krysztalyczasu.pl/forum/view ... ead_id=778 Post 64
Wybieracie Umiejętności jak niżej:
Poziom 5 jedna Umiejętność
Poziom 4 dwie Umiejętności
Poziom 3 trzy Umiejętności
Poziom 2 cztery Umiejętności
Poziom 1 pięć Umiejętności
Nie wybierajcie bogactwa, nie jest używane, ani magicznych nie bierzcie. Z resztą wam pomogę. Im wyższa wartość tym jesteście w czymś lepsi. Poniżej Około 50% z mojej Postaci.
Dagobert z plemienia Batawów
Aspekty:
Koncepcja: Batawski Miecznik, wolny najemnik z mieczem i tarczą
Problem: Nieufność wobec nieznajomych (po zdradzie w wyniku której jego ojciec utracił życie i władzę nad plemieniem, jednym z wielu szczepów tworzących lud Batawów)
Cel: Zostanie wodzem Batawów (jako następca otrutego ojca)
Przeszłość: Dawniej syn wodza ćwiczony w walce i przygotowywany do objęcia władzy po nim, obecnie najemnik daleko od ojczyzny.
Umiejętności:
Poziom 5 Walka miecze
Poziom 4 Siła, Czujność
Poziom 3 Przetrwanie, Zwinność, Spostrzegawczość
Poziom 2 Siła Woli, Podstęp, Przywództwo, Strzelanie i Miotanie
Poziom 1 Wiedza (Polityka), Języki (Germański i łacina), Jeździectwo, Bijatyka, Leczenie
Ekwipunek: Zbroja skórzana ćwiekowana, zestaw podróżny, długi obusieczny miecz na plecach + tarcza, łuk i 20 strzał, nóż myśliwski, oszczep do rzucania.
Ew. podajcie preferencje co do "profesji" i co ma umieć wasz bohater, a ja porobię to mechanicznie dobierając Umiejętności.
Jak będą postacie do Gry wytłumaczę jak działa mechanika.