PBF - Czas wichrów, czas ognia

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 25 stycznia 2013, 18:01

Jak opanuję strach, unikam potworów i rozglądam się za towarzyszami.
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2013, 20:51 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 25 stycznia 2013, 20:13

Barrak-Var. Osada Portowa.Ulice.

Aalmangar jako pierwszy zadziałał, rozejrzał się bacznie i dostrzegł małe okienko na wysokości swoich lędźwi, nie zastanawiając się nawet chwili ruszył biegiem w jego stronę. Stojący obok Amras usłyszał tylko brzęk szkła i zobaczył jak błazen znika wewnątrz małego okienka, po czym drugi elf zrobił kilka szybkich kroków i sam dał susa za Aalmangarem.
Balin w tym czasie biegł razem z tłumem, wszędzie dookoła biegli inni ogarnięci paniką, gdy oczom krasnala ukazała się grupka 5 krasnoludów które były razem z resztą tej dziwnej drużyny w magazynach wszyscy trzymali się za ręce i właśnie starali się uciec w jedną z bocznych uliczek, Balin z całych swoich sił ruszył w ich stronę. Przeciskając się przez tłum jak tylko potrafił, był już kilka kroków od nich gdy za sobą usłyszał potężny ryk potwora.
(rzut na strach 21 więc przezwycięrzyłeś panikę i możesz już normalnie działać)
Zatrzymał się tylko na chwilę aby zobaczyć co się dzieje za nim, dostrzegł potężne cielsko które kosiło uciekających jaj żniwiarz kosi łany zboża, w ostatniej chwili dopadł idącego na tyłach krasnoluda złapał go za rękę i dał się ponieść razem z nimi do bocznej uliczki.
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 25 stycznia 2013, 20:36

Stłoczone dwa elfy na małej przestrzeni złapały oddech i uspokoiły się na tyle aby zacząć w końcu trzeźwo myśleć
(rzuty 32 i 23 na strach, możecie działać normalnie)
gdy do ich uszy doszedł odgłos wyłamywanych drzwi i ciężkie kroki wchodzącego kogoś do domu. Ryk który odbił się po wszystkich ścianach sprawił iż oba elfy skuliły się jeszcze bardziej a ich serca zabiły jeszcze mocniej. Spojrzeli na siebie nie pewni swojej przyszłości po czym.....
Wciągany przez piątkę krasnali do bocznej uliczki Balin usłyszał za sobą ciężkie kroki i przeraźliwy ryk
(rzut na strach: Balin 93-jesteś sparaliżowany strachem; krasnale: 30;62;94;21;36)
Balin i jeden z uciekających zostali sparaliżowani strachem. Balin jako ostatni został wciągnięty w uliczkę i tylko dzięki przytomności reszty krasnali ocalił póki co życie, gdyż w momencie gdy stwór zaatakował łapą Balina został on wciągnięty przez resztę do wnętrza uliczki.
Balin złapał oddech i już myślał, że to koniec kłopotów gdy dostrzegł na wysokości prawie 3 metrów zółte wściekłe ślepia, które ruszyły w stronę szóstki krasnali kłębiących się w bocznej uliczce.
Waszym oczom ukazał się widok z najgorszych koszmarów, bestia posiadała nogi ludzi ale tors i głowę byka, ale nie byle jakiego, przez gęstą czarną sierść na piersiach dostrzegliście potężne mięśnie a jego łapy były ogromne, na potężnym łbie byka osadzone były długie rogi po których spływała krew, ten potwór rozdeptując kilku uciekających i właśnie rzucając jakimiś zwłokami skierował swoje ślepia w Waszą stronę.
Reszta krasnali jak najszybciej wyciągała swoją broń podejmując się desperackiej próby obrony. W ich rękach pojawiły się topory, miecze a nawet młot i Balin poczuł jak silne ręce wciągają go za linię obrony. (4 krasnali utworzyło linie obrony a Balin i jeszcze jeden krasnal zostali wciągnięci do tyłu, jako druga linia). Balin zdążył tylko rozejrzeć się w ogólnej sytuacji gdy bestia z furią w oczach naparła na krasnali.....
Chowający się elfowie usłyszeli potężny ryk i odgłosy rozwalanych drzwi wejściowych
(jesteście w spiżarni jakiegoś domu, przed Wami drzwi, otwarte, za nimi korytarz w lewo=bestia w prawo reszta część domu a na wprost schody do góry)
Czekam na deklarację:-) Bo bestie nie lubią czekać:-)
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 25 stycznia 2013, 20:52

Biegnę schodami na górę. Potem na strych lub poddasze jak da radę.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 25 stycznia 2013, 21:29

Jak 3metrowa bestia weszla do domu? Drzwi moga miec najwyzej dwa metry, a w srodku pewnie musi stac zgiety w pol? Spadamy na dach i stamtad dachami damy noge. Jesli to cos wylezie za nami, to rzuce sloskosc na dach i baj baj kolego:) jak zjedzie na dupsku po dachowkach i wyrznie z ktoregos tam pietra na bruk to mu sie odechce glupich pomyslow!:D

morgliht
Reactions:

Post autor: morgliht » 25 stycznia 2013, 22:37

Amras widza bestię która na niego biegnie ( mam nadzieje że jest to domek krasnali ) w biega jako ostatni za towarzyszami.

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 26 stycznia 2013, 10:45

Stłoczone w bocznej uliczce krasnale wyciągnęły broń, spoglądając na 3 metrową bestie która wbiegła za nimi do uliczki uderzając w tym czasie o mur jakimś przechodniem, krew rozbryzgała się po murze a dzielni krasnoludowie spojrzeli tylko po sobie w myślach wzywając swoje bóstwa o ochronę i szczęście, gdy potwór ruszył na nich wśród ryku wydobywającego się z jego pyska. Zbici w kupę krasnale tylko przez chwilę zastanawiali się co zrobić po czym....
Dwa elfy ruszyły biegiem po schodach na górę mijając rozwalającego drzwi potwora, ich szybkie i zdecydowane kroki poniosły ich aż do klapy prowadzącej na dach, Aalmangar jednym uderzeniem otworzył ją i po chwili dwóch elfów było już na dachu jednego z budynków.
Amras dostrzegł w porcie dwa statki które właśnie odpływały a trzeci który się palił stojąc w porcie, przy redzie kręciło i miotało się wiele osób próbujących powstrzymać ogień. Aalmangar rozglądając się zauważył, że bestia puściła się w pogoń za resztą uciekających odstępując od wciśnięcia się do małych drzwi. Przed jak i za sobą widzicie rząd dachów ciągnących się wzdłuż głównej ulicy którą uciekają spanikowani mieszkańcy gonieni przez dwa stwory.
8ART nigdzie nie napisałem, że potworek wchodzi za Wami, a tylko Wasze postaci usłyszały odgłosy niszczonych drzwi i tyle.
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2013, 13:17 przez mordimer00, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 26 stycznia 2013, 16:14

Watek technicznyCzy w domu jest jakas lina? To pomozemy wciagnac krasnale na gore w bezpieczne miejsce.

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 26 stycznia 2013, 17:00

Wy jesteście na dachu a krasnali nie widzicie! Są w innej uliczce!
Deklaracje mile widziane bo stworki są tuż tuż.....

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 26 stycznia 2013, 17:08

A ja ich widzę na jakimś dachu? Bo chciałem wbiec na poddasze domu w którym jestem i wyjrzeć na dach.

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 26 stycznia 2013, 17:40

Nie nie widzisz ich na dachu, nawet nie wiesz gdzie są elfy i nie masz możliwości wspiąć się czy uciec, przed sobą masz 3 metrowego potwora który z rozłożonymi łapskami idzie w Twoją stronę. Oprócz Ciebie jest jeszcze 5 krasnali.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 26 stycznia 2013, 17:51

Deklarowałem wejście po schodach na górę, czyli przez drzwi w tym domu się zmieścił? Bo zrozumiałem, ze wbiegłem do jakiegoś domu. No nic, to atakuję go z imieniem Gotam Gora na ustach, mym magicznym toporem (oby).

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 26 stycznia 2013, 17:56

Ale Araven jakie schody? Bo Twoja postać według moich postów stoi w uliczce z 5 krasnali a na przeciw macie potworka, więc nie wiem o czym Ty piszesz do mnie! Jakie schody?

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 26 stycznia 2013, 18:17

Coś nie doczytałem w poście 693 i zrozumiałem, że też jestem w domu. Ok. To atakuje toporem.

morgliht
Reactions:

Post autor: morgliht » 27 stycznia 2013, 00:56

Amras będą na dachu wyciąga łuk i strzela z niego do potwora. Jak domy są zabudowy szeregowej to przemieszcza się w kierunku gdzie wg niego powinna być reszta grupy, jeśli jest to wolno stojący dom to przy krawędzi obchodzi szukając towarzyszy i ew potwora ( aby sobie do niego postrzelać )

ODPOWIEDZ