Konkurs na scenariusz-1 edycja
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 10 times
- Kontakt:
Ja od siebie:
- jestem za możliwie najmniejszym rozbudowaniem systemu ocen. Według mnie jedna ocena mówi wszystko. Skala punktowa 1-6, 1-5 (wszystko jedno), albo się komuś coś podoba albo nie.
- nie podoba mi się pomysł roztrząsania ocen w szerokim gronie. Mogą być one jawne, ale nie mam zamiaru się komuś tłumaczyć dlaczego tak a nie inaczej oceniłem. Jeśli chcecie roztrząsać ocenę i dzieli się opiniami to dajcie scenariusze pod ocenę wszystkich chętnych. Jakaś ankieta albo coś. Zawsze możemy wybrać scenariusz publiczności i wtedy niech każdy uzasadnia jak ma na to ochotę.
Tyle mojego
- jestem za możliwie najmniejszym rozbudowaniem systemu ocen. Według mnie jedna ocena mówi wszystko. Skala punktowa 1-6, 1-5 (wszystko jedno), albo się komuś coś podoba albo nie.
- nie podoba mi się pomysł roztrząsania ocen w szerokim gronie. Mogą być one jawne, ale nie mam zamiaru się komuś tłumaczyć dlaczego tak a nie inaczej oceniłem. Jeśli chcecie roztrząsać ocenę i dzieli się opiniami to dajcie scenariusze pod ocenę wszystkich chętnych. Jakaś ankieta albo coś. Zawsze możemy wybrać scenariusz publiczności i wtedy niech każdy uzasadnia jak ma na to ochotę.
Tyle mojego
-
Mrufon
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 6 times
- Kontakt:
Chciałbym byśmy na kolejną edycję przygotowali jakieś ramy, których należałoby się trzymać. Mam na myśli konwencję, lokalizację scenariusza i inne wytyczne. Dla przykładu:
-wątek marynistyczny
-groza
-pościg
-porwanie
-zemsta po latach
-święta misja
Można by było z tych przykładowych wątków wybrać np. 2-3 i w ten stworzyć ramy scenariuszy.
To mała antycypacja z mojej strony, niemniej czynię to mimo, iż nie możemy ustalić ostatecznie sposobu oceniania w pierwszej edycji...
-wątek marynistyczny
-groza
-pościg
-porwanie
-zemsta po latach
-święta misja
Można by było z tych przykładowych wątków wybrać np. 2-3 i w ten stworzyć ramy scenariuszy.
To mała antycypacja z mojej strony, niemniej czynię to mimo, iż nie możemy ustalić ostatecznie sposobu oceniania w pierwszej edycji...
-
mastug
- Reactions:
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 14 times
bazyl napisał/a:
Ja bym proponował inną metodę - model australijski - każdy z jury układa uczestników od najlepszego do najgorszego i wygrywa ten, kto zdobędzie najwięcej razy pierwsze miejsce
venar napisał/a:
Że podział punktowy na kategorie nie jest dobry.
A więc upraszczając i stosując sprawdzone metody - jestem za propozycją bazyla czyli "modelu australijskiego"czegoj napisał/a:
jestem za możliwie najmniejszym rozbudowaniem systemu ocen. Według mnie jedna ocena mówi wszystko.
Ostatnio zmieniony 24 października 2010, 21:17 przez mastug, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Oggy
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/Oggy
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 10 times
Chyba słusznie mastug. Własnie wyobraziłem sobie jak oceniasz "Dwunastu gniewnych ludzi" Lumenta i z automatu dajesz zero z ciekawe lokacje. A na powaznie - zbierzcie ostateczny skład jury, ustalcie to między sobą i nikomu nie mówcie przed ogłoszeniem wyników - przynajmniej nikt nie będzie pisał pod oczekiwania sędziów.
Zasadniczo jako uczestnik nie powinienem sie na ten temat wypowiadać... cóż.... nie zwracajcie na mnie uwagi, jestem tylko balonem metereologicznym.
Zasadniczo jako uczestnik nie powinienem sie na ten temat wypowiadać... cóż.... nie zwracajcie na mnie uwagi, jestem tylko balonem metereologicznym.
astrolog/alchemik 10/10 POZ
-
BAZYL
- Site Admin
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/bazyl
- Has thanked: 73 times
- Been thanked: 61 times
- Kontakt:
-
ghasta
- Reactions:
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
A ja mam 8 stron ;p, może by doszło ze 2-3 jakbym opisał dokładniej wszystko i dodał charakterystyki npc.
Wszystko co ma powyżej 15 stron to kampania na 2+ przygód
Wszystko co ma powyżej 15 stron to kampania na 2+ przygód
Ostatnio zmieniony 28 października 2010, 17:02 przez ghasta, łącznie zmieniany 1 raz.