Zatoka Coronado, 3 listopada 2021, 12:29
Rzucając się płasko na brzuch i osłaniając głowę bezużyteczną z jakiegoś powodu bronią, James wpadł za narożnik kontenera w tej samej chwili, kiedy ścigający go napastnik wychynął zza uszkodzonej aerodyny mierząc w stronę zbiega lufą Mustanga.
Oszalały z bólu Gonzales tylko na to czekał. Utrata znacznej ilości krwi mocno fiksera osłabiła obniżając jego koncentrację, ale żądza krwi pobudzona zabiciem komandosa we wnętrzu avki i zastrzyk sztucznej adrenaliny zrobiły swoje. Ubrana na czarno postać poleciała w tył dosięgnięta dwunastomilimetrowym pociskiem, zniknęła za pogiętym nosem rozbitej maszyny umykając mimowolnie przed drugą wystrzeloną przez fiksera kulą.
- Dobrze ci tak, skurwielu! - wrzasnął na całe gardło Clarens - Zajebiście, prosto w bazę!
- Spluwa mi się wyłączyła! - wyrzucił z siebie James, który oparty plecami o bok kontenera potrząsał wściekle Asr-5C - Kurwa, to chyba blokada trybu manualnego!
- Patrzcie tam! - odezwał się nagle przerażony dotąd Frank Sutton, wychylający się aż nadto w opinii Vegi za krawędź kontenera - Uciekają!
Podążając za wzrokiem Suttona James ujrzał widok, który wywołał u niego wrażenie kompletnego zdumienia.
Nie robiąc sobie zbyt wiele z krążących nad zatoką F-36 oraz chmar nadlatujących ze wszystkich stron aerodyn wszelakiej maści, ludzie w czarnych pancerzach pojawili się na zewnątrz skrzydła mostku przeskakując jeden po drugim przez reling i wypadając kolejno poza burtę kontenerowca.
Wykonuję dwa testy strzeleckie dla uzbrojonego w Colta Eduarda, obydwa przeciwko PT 25. REF 7, dopalacz adrenaliny +1, Pistolet 6. Co prawda Colt AMT 2000 może wystrzelić tylko jeden pocisk na rundę, ale postanowiłem rozliczyć od razu dwa. Dla przypomnienia, w magazynku broni było osiem kul - jedna tkwi w kolanie Eduarda, dwie w ciele komandosa we wraku, dwie pomknęły w stronę celu. Dwa rzuty 1k10, z wynikami 9 i 1. Pierwsza suma 23, druga 15. Teoretycznie dwa pudła, ale pozwoliłem sobie wykorzystać 2 pkt. Szczęścia fiksera na poprawienie pierwszego wyniku. Pocisk 12mm zadaje 4k6+1 ranę, rzucam 4k6 uzyskując wyniki 6, 6, 3, 2. Imponujący rezultat: 18 ran! Gość w czarnym pancerzu wpadł za aerodynę, na razie go nie widzicie!