To ile powinien wazyc Twoim zdaniem ? Bierz pod uwagę, ze nastroszone kolce sprawiaja, ze jeż wydaje się byc bardziej pekaty niż jest w rzeczywistosci.
Właśnie o tym mówię, chyba że założymy iż kolce z powodu magiczności są bardzo lekkie, ale o tym nie ma mowy. Przecież przy tej ilości, długości i grubości waga powinna być jakieś dwukrotnie wyższa. Chyba, że założyłeś, iż to waga samego jeża bez kolcy, wtedy ok.
A jakie ma miec przyrosty?
Sensowne, bo dlaczego do większości współczynników ma tak wysoki przyrost? Akceptowalne są parametry fizyczne w100% oraz WI i Zw oraz UM. Wszystko to jest wyjaśnione. Ale pozostałe? Niby z czego wynikają?
yyy to znaczy, ze nie może być + 30 ? Np. z powodu magicznej aury kolców, chyba mógłby mieć + 30 ?
A widzisz, a nie można było napisać "przyrost +20" plus magiczna aura dająca dodatkowo +10?
Co innego skóra pokryta łuska, co innego takie kolce.
Jak Ty to mówisz? Argument wzięty z sufitu. Biorąc pod uwagę, że łuska nakłada się na siebie a pomiędzy kolcami mamy wolną przestrzeń to przy "Precyzyjnym strzale" lub "zamaszystym ataku" właśnie pomiędzy kolce tych wyparowań nie powinno być wcale. Fakt, szansa na to pewnie zero koma nic, ale zawsze.
No i ? Jest nie bez powodu wzięte w cudzysłów. To nawet nie ejst część opisu Jeża, a pare słów wstępu. Uzyłem tego okreslenia w nawiazaniu do zamieszczonego przez avnara schematu opisu bóstw. Jednak jak mozna było przeczytac w tym watku, w dyskusji wyraziłem się jasno, ze demony to stwory zła i chaosu, a nie pupile bogów.
Dokładnie trzy, a ich interpretacja jest jednoznaczna. A jak się nazywają przeciwieństwa demonów?
dlaczego monstrualny, magiczny jeż nie miałby skutecznie bronić się przed monstrualnymi, magicznymi jaszczurkami ze skrzydłami ?
Nie bronię mu wcale tego. Chodziło mi o to, że jakoś nie widzę możliwości pokonania przez owego jeża dorosłego smoka w walce bezpośredniej.
Ale tak konkretnie to o co chodzi? Przeciez to z założenia m byc szybkie przyjęcie postawy obronnej. Jezowi zajmuje i tak dłużej niż karatece przyjęcie pozycji walki.
Hmmm, karatece przyjęcie pozycji walki zajmie około sekundy, na dodatek będzie to "postawa otwarta". Tutaj mowa o zwinięciu się w kulkę, przy tak dużych rozmiarach 2 segmenty (w domyśle 2 sekundy) to bardzo krótki czas.
Nie rozumiem ? O co ci chodzi ?
Twoją odpowiedź w kwestii Mowy Chaosu uznałem za żart, więc ja również użyłem żartu. Tak swoją drogą, nie znasz czaru "Zniszczenie Prawa?"
Zdolność Jeża oczywiście.
"w przypadku ataku ze strony dużych istot ich bronią naturalną (łapy, pysk, ogon, pięści, pazury) kolce PraJeża zadają po 150 obr. kł + ¼ SF atakującej istoty. Obrażenia są podwajane w przypadku szarży, zamaszystego ataku itp...."
To zobacz jaki tu bezsens wychodzi. Z opisu wynika, że zdolność raniące kolce to zdolność obronna. W takim razie gdzie tu miejsce na jego szarżę czy zamaszysty atak?
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia