Rogue Trader - postacie (BG)

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 10 listopada 2015, 21:14

Gdyby zdarzyło się przypadkiem, że jest już 23999 BG i zostanie jedno miejsce to mogę zagrać majtkiem albo palaczem z kotłowni;)

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 10 listopada 2015, 21:22

8 graczy :o tego jeszcze nie było...
Bardzo, bardzo ciekawie się robi.

Ps. Plus majtek.

Wykaz postaci dostępnych.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 10 listopada 2015, 21:34 przez Suriel, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

maciej
Reactions:

Post autor: maciej » 11 listopada 2015, 08:09

Po tym co mi napisał Kargan na ów i uwzględniając moją dotychczasową nieregularnosc w pbf pozwolę sobie na zmianę postaci z astropaty na nawigatora.
"Mieli do wyboru wojn? lub ha?b?, wybrali ha?b?, a wojn? b?d? mieli tak?e"

Denver
Reactions:

Post autor: Denver » 11 listopada 2015, 09:35

Szczerze powiem, że chciałbym pójść po najmniejszej linii oporu i wziąć Arch - Militanta.
"Wikingowie dzielili rany na ?miertelne i nieistotne i znaj?c ich do?wiadczenie pewnie mieli racj?. " Oggy

Octavian
Reactions:

Post autor: Octavian » 11 listopada 2015, 09:48

AHA! Czemu ja tego nie mogłem znaleźć?
Fajnie, że daliście te opisy świata.
Biorę nawigatora, to nie jest tak, że oni są klonami i historia postaci jest dla każdego taka sama?
Najpierw poczytam, a potem będę "klimacił" , ha! :)
Je?li chcia?by? ze mn? porozmawia?, a moje wypowiedzi uzna?e? za chaotyczne; uwa?asz, ?e nadu?ywam skrótów my?lowych lub z innego powodu potrzebujesz pomocy w nawi?zaniu ze mn? kontaktu, popro? o ni? moich przyjació? z Tawerny - Lew, ^IvE, huth.

maciej
Reactions:

Post autor: maciej » 11 listopada 2015, 09:57

Octavian. Weź proszę astropate
"Mieli do wyboru wojn? lub ha?b?, wybrali ha?b?, a wojn? b?d? mieli tak?e"

Awatar użytkownika
Kargan
Reactions:
Has thanked: 8 times
Been thanked: 7 times

Post autor: Kargan » 11 listopada 2015, 12:39

Stan aktualny:

Rogue Trader (czyli Wasz szef) - Suriel
Seneszal (jego prawa ręka) - Keth
Navigator - Maciej
Void-Master - Koszal
Arch-Militiant - Denver
MrCzui -
Octavian -
VotjasB -

Miałbym prośbę o przemyślane dołączanie do sesji. Nie wystartuje ona szybko, ale jak już wystartuje to nie możemy czekać na decyzje
pojedynczych graczy. Zwłaszcza, że możemy ich mieć 8. Jeśli ktoś czuje, że będzie się pojawiał raz na 6-8 dni to najprawdodpodobniej
zostanie "zNPCowany" :o
]|[ Innocence Proves Nothing ]|[

Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 11 listopada 2015, 12:50

W tlumaczenuach navis primer czytałem że bywa iż astropatow jest na statku więcej niż jeden.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Awatar użytkownika
Kargan
Reactions:

Post autor: Kargan » 11 listopada 2015, 15:20

Owszem bywa :) O ile jednak z Arch-Militiantami nie będzie pewnie kłopotu to nie wiem co będzie robić dwóch astropatów.... grać w psychicznego pasjansa ze sobą ? :/dymek

Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 11 listopada 2015, 15:30

Z opisu Ketha wynika że z dala od chóru czują się bardzo samotni i przez to szybko im odbija. We dwóch mogą się na przykład przytulać dodając sobie otuchy w ten sposób. :P

Jako Wasz genialny i nader skromny kapitan bardzo szybko zdobędę drugi statek dwd;, dzięki czemu obaj mi się przydadzą.
I nie będzie tłumu dziesięciu graczy na moim mostku.

Jak tu jest z holowaniem innych statków? Ktoś może wie?

Octavian
Reactions:

Post autor: Octavian » 11 listopada 2015, 17:21

Panie, dawaj tego astro-psychopatę! Brzmi fajnie.
Jasne, mogę grać astropatą, zwłaszcza jeśli zachęca mnie ktoś kto wie co to Doom Trooper - jednocześnie najgorsza i najlepsza gra karciana w jaką grałem.
[offtopic]Najgorsza - ze względu na mechanikę, wiem że to jakoś poprawiali, ale za moich czasów wygrywał ten kto pierwszy wystawił silnego wojownika i tu gra się kończyła.
Najlepsza - bo mechanika nie miała znaczenia, bo ja sięgałem po to dla ilustracji Paula Bonnera.[/offtopic]
Je?li chcia?by? ze mn? porozmawia?, a moje wypowiedzi uzna?e? za chaotyczne; uwa?asz, ?e nadu?ywam skrótów my?lowych lub z innego powodu potrzebujesz pomocy w nawi?zaniu ze mn? kontaktu, popro? o ni? moich przyjació? z Tawerny - Lew, ^IvE, huth.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 11 listopada 2015, 21:09

Statki można holować w obrębie tego samego systemu słonecznego, od tego są holowniki właśnie. Nie da się natomiast wykorzystać holowania w Osnowie. Jeśli zdobywasz nowy statek, to musisz go obsadzić szkieletową załogą, a sama jednostka musi mieć sprawny napęd i autonomiczny generator Pola Gellera. Bez Pola Gellera załoga nie przetrwa w Osnowie pięciu minut. Gdybyś mimo wszystko spróbował pociągnąć na holu pusty statek, to esencja Osnowy skazi jego konstrukcję (spaczy ją używając porównania z klasycznym Warhammerem). Taki statek nie będzie się nadawał do użytku, bo każdy z nim kontakt będzie groził moralną degeneracją (baaardzo szybką).

Awatar użytkownika
Kargan
Reactions:

Post autor: Kargan » 11 listopada 2015, 21:10

Taka sugestia: jak komuś mam "wygenerować" postać (wyrzucić kostkami, zasugerować ścieżkę rozwoju itd) to pisać na PW. Jak ktoś robi sobie sam, to po prosiłbym na PW

1) efekty rzutów na każdą charakterystykę (2d10)
2) wybraną ścieżkę oraz wybrane na niej poszczególne bonusy/minusy
3) ile i na co wydajecie punktów doświadczenia (każdy ma 500)

Do wyboru wyposażenia dodatkowego przejdziemy jak się zacznie przygoda - okazja się znajdzie ;)

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 11 listopada 2015, 21:24

Ja ze swojej strony poprosiłbym o podanie płci, imienia i nazwiska swego bohatera (tyczy się wszystkich nieokreślonych jeszcze postaci). Pomogę popracować nad życiorysem chętnych do takiej formy pomocy, aby odciążyć troszkę Kargana.

I bardzo ważna kwestia - wiem, że Kargan bardzo solidnie przygotowuje się do tego scenariusza i ma sporą tremę, bo to jego debiut. Co gorsza, wybrał sobie bardzo trudny setting, bo Rogue Trader nie jest łatwy w prowadzeniu dla dużej drużyny. To nie paczka walczących ramię w ramię akolitów czy jeszcze bliższych sobie Space Marines - koteria zauszników Rogue Tradera często działa niezależnie od siebie i często nie znajduje się w bliskim towarzystwie swego szefa. Ten system nierzadko wymusza pełną wielowątkowość (część załogi na orbicie, część na powierzchni planety, każdy robi coś innego w tym samym czasie): to bardzo duże obciążenie dla Mistrza Gry. Dlatego właśnie bardzo Was proszę, abyście poważnie potraktowali prośbę Kargana o przemyślane dołączanie do gry - jeśli chodzi o samą kwestię aktywności, to raczej nie będzie dobra zabawa dla osób, które nie mogą się logować przynajmniej jeden raz dziennie (czyt. postować co najmniej jeden raz dziennie).

Denverze, mam dla Ciebie ciekawy koncept na postać arch-militanta - jeśli nie masz dostępu do zasad, a Kargan się zgodzi, zrobimy Twoją postać wspólnie przez PW. Co Ty na to? (i MG?).

Nawigator i astropata - w szczególności polecam topik "Navis Primer", zamierzam mocno go pociągnąć o dalsze materiały, bo ten suplement to prawdziwa skarbnica wiedzy dla BG o takich profesjach.

http://www.krysztalyczasu.pl/forum/view ... ad_id=1177
Ostatnio zmieniony 11 listopada 2015, 21:25 przez Keth, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 11 listopada 2015, 21:25

Tak tez myślałem z tymi statkami. Dzieki za upewnienie. Czekam na postacie reszty graczy. Jak przestaną się pojawiać nowi chętni to może nawet Kargan zdąży je wygenerować do grudnia.

ODPOWIEDZ