czegoj napisał/a:
Jeśli ktoś poza tym, co robi dobrego w tym miejscu, ma tyle niechęci, czepialstwa i braku zrozumienia, powinno się mu to dać do zrozumienia, iż nie tędy droga.
Proszę o jakieś konkrety dotyczące niechęci i braku zrozumienia. Czepiam się błędów, które zauważę (nie tylko ortograficznych) z myślą o profesjonalizmie tego portalu.
Swoją rolę na portalu ograniczam do czytania, odzywania się w sprawach gdzie mam coś do powiedzenia oraz do notorycznego napominania Treanta, jeśli nie zmieni tonu swoich wypowiedzi.
O co chodzi z tym tonem? Wiadomo, że to, co pisze na forum każdy z użytkowników, to wyrażenie własnego zdania. Nie rozumiem zupełnie Twoich zarzutów o narzucanie innym mojego zdania. Zwróciłem uwagę na brak nowych głosów w ankiecie, która była aktywna już miesiąc i zaproponowałem jej nowy temat. Zaakceptowałeś go sam, ja do niczego Ciebie nie zmuszałem.
Portal Panie Treant jest stworzony przez ludzi, którzy mają pasję i zamiłowanie do tego systemu oraz również do takich ludzi jest skierowany.
Sugerujesz, że nie należę do tej grupy ludzi?
Ci którzy mają w głowie tabelki, wyłapywanie literówek na forum publicznym oraz tego typu pomysły niech spadają. Pozdrawiam gorąco.

Takie lekceważenie innych ludzi nie sprzyja wzrostowi ilości użytkowników tego portalu.
P.S. Żeby sprawa była do końca jasna, nie mam żadnych uprawnień administracyjnych, ani nie mam aktualnie żadnego wpływu na portal.
Sam zauważyłeś, że Twoja rezygnacja z posady administratora nie spowodowała nic dobrego. Moim zdaniem masz najzwyczajniej problem ze stosunkiem do mnie. Nie spodobała Ci się moja krytyka Twojego pomysłu, potem zaczęły się historie o tym, jak to zniechęcam Ciebie do pracy nad artykułami opisującymi czary, w końcu nie wytrzymałeś uwag dotyczących estetyki tekstu. Ja już dawno nie myślę o początkowym konflikcie, przesyłam opisy czarów, z którymi zrobisz, co Ci się podoba, a nadal jest źle. Zaproponowałem tabelaryczną formę artykułu opisującego broń, ponieważ czysto tekstowa jest mało czytelna i znowu się zezłościłeś. Czy to źle, że takie tabele broni byłyby do pobrania w wersji gotowej do wydruku, gdzie z góry wiadomo, jak rozłoży się on na stronach?
Ta rezygnacja to Twoja decyzja - jak możesz przeczytać, źle odbierana przez użytkowników. Spodziewam się, że chciałbyś, abym swoje uczestnictwo w życiu portalu ograniczył wyłącznie do nadsyłania artykułów. To jest jednak jeden głos - nie jestem z pozostałymi użytkownikami w innych konfliktach niż merytoryczne i nie widzę powodu do wycofywania się z opiniowania artykułów, czy dyskusji na forum. Nawet jeśli narazi mnie to na dalsze bombardowanie przez Ciebie epitetami i innymi docinkami.