Duel of Champions

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 11 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 28 października 2012, 20:38

Dziś Wam przedstawię coś dla fanatyków gier karcianych oraz Might and Magic. Wyszła w sieci już jakiś czas temu (teraz jest wersja beta) dość dobra karcianka z polskim klientem. Choć jest jeszcze sporo niedoróbek to na prawdę można sporo podziałać. Podaję linka i czekam na recenzję, żeby nie psuć nikomu gry nie będę polecał konkretnej frakcji, dodam tylko, że potem będzie można zmienić lub nawet stworzyć kilka talii na jednym koncie. Jeśli ktoś będzie chciał ze mną pograć to szukac czegoja, zawsze możemy potrenować razem.

http://www.duelofchampions.com/pl/

P.S. Koszal i avnar liczę na Was, polecam też Panom Szyndlerom i oczywiście venarowi. Świetna rozrywka.

Dopisujcie się to może jakąś ligę stworzymy i mini turnieje zorganizujemy. Dopiszcie również jakimi gracie frakcjami?

avnar
Reactions:
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Post autor: avnar » 30 października 2012, 21:48

Grałem w Betę. Gra solidna, ale czegoś mnie w niej brakuje. Skoro czegoju zachęcasz to postaram się zalogować i zagrać ponownie. Odezwę się jeszcze później.

koszal
Reactions:
Been thanked: 1 time

Post autor: koszal » 31 października 2012, 11:19

Might and Magic, czy Wow jakoś do mnie nie przemawiają, coś tam poczytałem, oblukam jeszcze wizualną stronę kart.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 20 stycznia 2014, 20:37

Trafiłem na tę karciankę w zeszłym tygodniu, bo jakoś wcześniej przeoczyłem Twojego posta, Czegoju. Przedmówcy potraktowali ją nieco srodze, mnie jednak bardzo się spodobała (może dlatego, że Wy rozmawialiście o wersji beta, a ja zapoznałem się z produktem finalnym). Tak czy owak, wygląda bardzo sympatycznie i mam zamiar poświęcić na nią trochę czasu. Gram talią Przystani, na Kasandrze. Kart mało, bo level 4, ale w pojedynkach sieciowych poziom zwycięstw i porażek rozkłada się praktycznie na równo! (raz klepię, raz jestem klepany).

[center]Obrazek[/center]

Czegoj wydaje mi się zbyt mocnym przeciwnikiem na tym etapie gry, ale może ktoś z pozostałych kolegów chciałby do mnie dołączyć i popykać na niskopoziomowych taliach?

Zachęcam serdecznie!

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 20 stycznia 2014, 21:57

Proszę nie rób tego. To pożeracz czasu i masakrycznie wciąga. Szyndlerów to już chyba nie dogonisz. Jak ostatnio ją włączałem to byli koło 100 lvlu i brakowało im chyba 4 kart do uzbierania całej kolekcji. Ostrzegam - gra silnie uzależniająca.

Ja grałem orkami i inferno. Głównie oparte na obrażeniach bezpośrednich w kreatury. Nienawidziłem komba na podwójnym ataku. Jeden atak i po całej walce.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 20 stycznia 2014, 22:42

Na czym polega kombo na podwójnym ataku? ;)

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 20 stycznia 2014, 23:09

Nie pamiętam jednostki, ale posiadała ona zdolność podwójnego ataku. Działało to tak, że jeśli po pierwszym ataku jednostka przeżyła to atakuje drugi raz w tej samej rundzie. W praktyce wyglądało to tak: gość zbierał na ręku karty, żeby móc doładować jednostkę, żeby miała 10 ataku. Potem czyścił jedną linię, żeby mógł wystawić jednostkę z podwójnym atakiem i doładowywał do 10. Jeden atak w bazę za 10 potem powtórka i po partii. Bywało tak, że miałem 6 jednostek na stole gość miał jeden lub 2 życia i wygrywał. Beznadziejne kombo. Wkurwiało jak nie wiem.

ODPOWIEDZ