Kuźnia scenariuszy

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 28 kwietnia 2011, 23:10

Chodzi mi konkretnie o akcesoria używane przez czarodziejów (księgi wraz z przyborami do umieszczania w nich formuł czarów, amulety z PM) oraz o ciężki łuk refleksyjny (ogólnie o broń z cenami, którym towarzyszą wykrzykniki - może inni gracze również celują w podobny asortyment).
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35

tzeentch
Reactions:

Post autor: tzeentch » 30 kwietnia 2011, 09:20

Witam serdecznie,

Nie macie może jeszcze jednego wolnego miejsca? Chętnie bym z wami zagrał. Po wyprowadzce za granicę gra online lub przez forum jest dla mnie jedyną opcją regularnego pozostawania w kontakcie z RPGami :/

Edit: Jeśli miejsce by się znalazło to chętnie widziałbym się w roli "ludzia" czarnoksiężnik/zabójca (ew. złodziej, lub w ostateczności wojownik - w zależności od punktu widzenia MG).
Ostatnio zmieniony 30 kwietnia 2011, 09:42 przez tzeentch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 30 kwietnia 2011, 20:04

Drogi Tzeentchu (w życiu bym nie pomyślał, że zwrócę się kiedyś w taki sposób do jednej z Mrocznych Potęg), osiągnęliśmy niestety maksimum graczy (wieloletnie doświadczenie w PBF-ach nauczyło mnie prowadzenia dla grup 2-4 graczy). Co więcej, zgadzając się na przyjęcie Cię w tej chwili byłbym nie fair w stosunku do trzech innych spóźnionych kandydatów, którzy również odezwali się do mnie w tej sprawie przez PW.

Na tę chwilę mogę jedynie obiecać gwarantowane miejsce w następnym PBF-ie, jeśli wciąż będziesz na zabawę reflektował :|

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 14 maja 2011, 12:40

Ponieważ nie wszyscy chętni do zagrania w "Grzechach ojców" zdołali dołączyć do drużyny, czysto przyszłościowo chciałem zapytać, czy są w tej chwil jacyś portalowicze zdecydowani spróbować kiedyś swych sił w innym PBF-ie (i przy ewentualnych zgłoszeniach poproszę też od razu o zaznaczenie, czy preferowany jest Arch Cent czy Arch Wsch).

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 25 czerwca 2011, 00:13

Uwaga, szukam pięciu chętnych do zagrania w PBF na Archipelagu Centralnym (lokalizacja: Tabadan). Dopuszczalne postacie dwuprofesyjne, jedna z nich na POZ 1, zasady dla zdolności profesjonalnych jak w "Grzechach przodków". Pełna dowolność profesji i ras (ale zastrzegam sobie prawo do zakwestionowania wyboru w kontrowersyjnych przypadkach vide rycerz i czarny rycerz w tej samej drużynie), dopuszczalne niektóre rasy niegrywalne (kwestia dogadania się). Wymagana regularna obecność na forum.

Faworyzowane będą zgłoszenia osób, które w ankiecie o PBF wyraziły swe zainteresowanie taką formą zabawy (tak, tak - wiem, kto jak głosował). Zgłoszenia poproszę w formie PW z tytułem "Tabadański PBF".

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 27 czerwca 2011, 22:27

Pragnąc podziękować za wszystkie zgłoszenia informuję jednocześnie, że rekrutacja do nowej sesji PBF została zamknięta. Tabadańska drużyna w składzie Tzeentch, Strykk, Avnar, Goldwin, Raven i Zygi proszona jest o samodzielne wygenerowanie postaci w oparciu o zasady MiM-owe (ale najpierw skonsultujmy przez PW wymarzone rasy i profesje). Informacje na temat statusu społecznego, majątku startowego, ewentualnej ilości PM w amuletach czy liczbie znanych zaklęć wyślę jutro rano za pomocą PW. Planowany start sesji około 10.07.2011 (niedziela).

tzeentch
Reactions:

Post autor: tzeentch » 28 czerwca 2011, 06:38

Czy zakładamy też dla tej sesji log na dicelogu, czy każdy generuje w domu?

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 28 czerwca 2011, 08:18

Tworzenie postaci w domu, mam do Was pełne zaufanie :)

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 29 czerwca 2011, 19:55

Ten tydzień mam strasznie napięty różnymi terminami, więc cierpią na tym aktualizacje, ale wrócę szybko do formy, obiecuję.

Na tę chwilę mam garść bardziej precyzyjnych informacji: BG, którzy jeszcze nie wybrali rasy i profesji, proszeni są o dosłanie tych danych do zatwierdzenia. BG, którym już zatwierdziłem rasę i profesję mogą wygenerować podstawowe współczynniki (wyjątkiem jest Zygi, u niego praktycznie skończyliśmy z generowaniem postaci). Możecie też wybrać sobie pochodzenie narodowościowe (miejsce urodzenia) pomiędzy Orkusami (dowolnymi) oraz Tabadanem. Kiedy tylko wrócę na portal, prześlę każdemu własnoręcznie wylosowane liczby dotyczące statusu społecznego, majątku startowego, znanych zaklęć oraz stanu PM w amuletach. Osobnym wątkiem będą znane języki, nic sobie jeszcze nie wybierajcie (rozwinięcie tematu niebawem). Zaznaczcie proszę obowiązkowo w przypadku profesji na POZ 1, którą JEDNĄ zdolność profesjonalną wybieracie. Podtrzymuję termin startowy na niedzielę 10.07.2011.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 01 lipca 2011, 22:15

Skład drużyny prezentuje się na tę chwilę następująco:

- druid Hariquiel będący elfem czystej krwi, rodowity Tabadańczyk z północy (co poznać po akcencie, z jakim rozmawia w talinoi, ojczystej mowie mieszkańców wyspy). Towarzyszy karawanie drwali zmierzającej do Tahar-garu, ale chociaż nie jest nieprzyjazny, unika bliższych kontaktów z resztą wędrowców woląc spędzać czas w towarzystwie bardzo dużego pieska;

- skromny i opanowany człowiek imieniem Ke'zent, narodowości jeszcze nie znanej, profesji dotąd innym nie odgadniętej, chociaż jego upodobanie do sztyletów i zimne pozbawione emocji spojrzenie mogą się nie spodobać wszystkim podróżnym;

- krasnoludzki wojownik zwany Goldasthem, pochodzący najpewniej spoza wyspy;

- tabadański drwal Aldur, częstokroć proszony przez innych podróżników o pomoc w przyrządzaniu posiłków, albowiem wyśmienicie zna się na gotowaniu (wydaje się też znać na modłach, ponieważ wiele czasu spędza na mamrotaniu świętych wersetów i medytacjach);

- postać Ravena (chwilowo nic jeszcze nie mogę o niej powiedzieć).

Strykk zrezygnował z udziału w grze ze względu na brak dyspozycyjności, więc obciąłem liczbę ról do pięciu.

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 22 lipca 2011, 17:21

Nie wiem czy to dobrze czy źle ale wkrótce wyślę na konkurs scenariusz (przepraszam za jego jakość z góry, dopiero kilka dni temu postanowiłem jednak wziąć udział). Szykuję też poza tym małe grado... tzn. "scenariuszobicie" na forum - albowiem ponieważ wyślę też w ciągu miesiąca dwa scenariusze do naszego umiłowanego downloada. Będziecie sobie mogli w nie łupnąć. Oby się spodobały.

Dlaczego dwa? W pracy w dwa dni napisałem prawie kompletny scenariusz, drugi z czasów zamierzchłych doczekał się drobnych korekt i fkrootce będzie redi.
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2011, 17:30 przez Mrufon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 22 lipca 2011, 17:43

Fajnie ja nie mam czasu na nic ostatnio ale może po tym wekendzie się zmieni coś:-))
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 22 lipca 2011, 17:49

Ty Mordimerze odkładaj lepiej czas na zapas do świnki bo jak zaczniemy prosić o grafiki... :D

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 22 lipca 2011, 17:58

Pogadamy zobaczymy:D
A co z tą skolopendrą??
Ujrzymy ją w końcu czy nie?
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 22 lipca 2011, 18:24

Powiem szczerze, że już nie pamiętam czy wysłałeś mi poprawiony rysunek. Szczerze nie pamiętam, bo to dawno było. Jeśli go znajdziesz - wyślij, zamieścimy robaczka :)

ODPOWIEDZ