Co zrobić aby było lepiej ?

ghasta
Reactions:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: ghasta » 17 listopada 2011, 12:36

Nie chcę was martwić ale

Najwyższy czas wystawić przysłowiową pupę w stronę autora

Inaczej portal daleko nie zajedzie czekając na ochłapy z jego stołu. Albo zająć się czymś innym np. :/toast

Arke
Reactions:

Post autor: Arke » 17 listopada 2011, 12:40

Racji Wasutowi nie można odmówić lecz zgodnie z sugestią Mrufona zaczekałbym do czerwca bo być może AS zafunduje K.O. naszym marzeniom o reedycji systemu; a w takie sytuacji nie pozostanie nam nic innego jak pracować na własną rękę nie oglądając się na błogosławieństwo "ojca systemu". Myślę że w takim klimacie konwent w okolicach sierpnia września mógłby mieć na celu małą rewolucję...

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 17 listopada 2011, 12:54

Czyli wiosenny będzie ciszą przed burzą a jesienią byśmy podjęli ostateczne, nieodwołalne decyzje. Jestem za.

ghasta
Reactions:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: ghasta » 17 listopada 2011, 13:06

Czyli gdzieś do wakacji (?) można spokojnie położyć lagę na logowaniu się do portalu. Nie sądzę, że wiele się tu zmieni poza kolejnymi wpisami w PBF oraz Ogame.

Ale niech będę tym złym prorokiem i obym się mylił.

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 17 listopada 2011, 13:29

Niekoniecznie, decyzję podejmujemy wspólnie. Może czas zająć zbiorowo stanowisko - głosowanie czy cuś?

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 17 listopada 2011, 16:11

Ghasta zabił portal do czerwca.:D

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 17 listopada 2011, 16:12

Oby nie :)

Co z tym sekretarzem czegoj? Co robimy?

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 17 listopada 2011, 16:14

Ja nie robię absolutnie nic. :/dymek

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 17 listopada 2011, 16:15

Ja nie robię absolutnie nic.
A więc jednak? Musisz być straszliwie zrażony Danielu. Szkoda.

Mirta
Reactions:

Post autor: Mirta » 17 listopada 2011, 17:11

ghasta napisał(a):
Czyli gdzieś do wakacji (?) można spokojnie położyć lagę na logowaniu się do portalu. Nie sądzę, że wiele się tu zmieni poza kolejnymi wpisami w PBF oraz Ogame.

Ale niech będę tym złym prorokiem i obym się mylił.

Jeżeli chcesz , Twój wybór , niemniej jednak do czasu ukazania się dzieła Asa (po którym i tak wiele się nie spodziewam) można wznowić forumową działalność w projektach(a spisanie ich na własny użytek nie zaszkodzi) ,wszak głównym, jak mniemam założeniem tego forum było stworzenie fanowskiej wersji KC(chyba że jestem w błędzie) , a nie spisanie 90% szuflady Asa.Więc nie widzę powodu, dla którego mieli byśmy zalogować się ponownie w czerwcu .

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 17 listopada 2011, 18:45

Mirta i jesteś jedną z nielicznych osób na tym forum które tak uważają:-)))
Bo to forum miało być poświęcone Boskiemu Wydaniu KC w wersji szufladowej i 10% systemu zawartego w MiM'ach.
A tutaj nagle ktoś napisał coś o heretyckiej księdze zwanej "Podręcznikiem" no jak mógł ten zbereźnik jeden:-))
Taki żarcik społeczny.
Ale Mirta i nie tylko daje do zrozumienia iż nie można łaskawie czekać na AS'ów i ich decyzję! Ten portal jest dla nich czy dla nas? Czy to oni powinni czerpać stąd wnioski i przemyślenia, czy może My z szuflady?
Ja mam dość nadstawiania przez ADM tyłków w stronę AS'ów, cóż nie chcą jedynych fanów zaangażować w swój projekt, to oni powinni starać się o klienta a nie PORTAL płaszczyć się przed nimi!
Jeżeli przyszłość portalu się nie zmieni to ja dalej nie widzę swojego miejsca tutaj. Bez sensu marnować czas poświęcony na pisanie, rysowanie, czy innego rodzaju udzielanie się na forum skoro i tak cokolwiek nie napiszemy, narysujemy nie ma odzewu od AS'ów. Droga ADM odpuście sobie autorów i zajmijmy się historią KC, tworzeniem map do wysp, opisywaniem świata.... tym co było zajebiaszcze do tej pory tutaj, a nie AS to AS tamto, poczekajmy co AS powie..... Ja serdecznie mam dość tego człowieka, nie obrażając nikogo ale jak dla mnie to swoim postępowaniem traktuje nas jak bandę gówniarzy a dla mnie w moim wieku jest to nie do przyjęcia.
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 17 listopada 2011, 18:49

Wracam do propozycji przeprowadzenia forumowego głosowania - PW od ADM do każdego z pytaniem o kierunek rozwoju forum. Praca własna czy czekanie na czerwiec. Opinie są skrajne, niech demokratyczny wybór zdeterminuje nasze działania. Jestem za, niezależnie od opcji jaka zostanie wybrana.

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 17 listopada 2011, 18:56

Szatanie jeden:-)) Poprzedni KON był zapowiedzią iż kolejny przyniesie zmiany. I co? Ja uważam iż teraz to będzie w koło Macieju. I tyle nie ma na co czekać. Jest tutaj tyle genialnych osób, trzeba tylko znaleźć wspólny temat i podpalić lont, a wiem, że potem wszystko poleci.
Trzeba ustalić priorytety forum i wybrać osoby odpowiedzialne za konkretne sprawy i tyle. A i nikt nie powinien się do tych projektów wtrącać, bo to wkurza na maxa, tak jak było z nową historią KC.
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 17 listopada 2011, 18:59

Szatanie jeden
Pochlebca :)
Poprzedni KON był zapowiedzią iż kolejny przyniesie zmiany. I co? Ja uważam iż teraz to będzie w koło Macieju.
Raz na początku zarzuciłem pytanie o sekretarza, jak jeszcze wszyscy byliśmy na dole. Jakoś umarło i nie doszliśmy z tym do niczego. Po prostu się nie udało, jakoś chyba nie było mocy przerobowych na takie debaty.
Trzeba ustalić priorytety forum i wybrać osoby odpowiedzialne za konkretne sprawy i tyle. A i nikt nie powinien się do tych projektów wtrącać,
Gdyby to było takie proste. Jeśli nie będzie zewnętrznej kontroli i akceptowania materiałów to nie utrzymamy wspólnej linii, zwartego frontu.

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 17 listopada 2011, 19:04

Wystarczy wybrać jedną osobę odpowiedzialną (z tych które wyrażą chęć tworzenia czegoś do KC), która będzie pilnowała porządku w danym temacie i tyle. Ale trzeba rozmawiać o zmianach, nie tyle w sensie mechy ale o zmianach na portalu, opisaniu świata, mapach mastuga, studiu MAK, to są świetne prace które zostały zarzucone przez czekanie na AS i jego wypowiedzi w tej sprawie.
Jak dla mnie oryginał KC AS'a jedno a nasza wizja portalowa KC drugie. A wiem, że mamy więcej do zaoferowania w tej sprawie.

ODPOWIEDZ