co do nowej profesji - fowca nagród

edrek
Reactions:

Post autor: edrek » 17 października 2009, 18:19

jestem nowy na tym forum jednakże chciałbym powiedzieć ze w KC gram od 12 lat i moim zdaniem taka profesja jak Łowca Nagród jest zbędna gdyż, moim zdaniem każdy z graczy jest na swój sposób tymże "łowcą nagród" ... większość graczy zaczyna swoją przygodę z KC od tego że są swojego rodzaju "poszukiwaczem przygód", muszą zaistnieć w tym świecie by mieć jakąś kasę by zacząć coś swojego lub mieć jakiś początek do kolejnej przygody, bo cóż to za "połączenie się emocjonalne z własną postacią" gdy każdą przygodę zaczyna się w pewnym sensie Od Nowa???... z mojej "ekipy" ludzie maja już swoje jakieś tam zasoby/ domostwa itp. jednak nadal chcą nadal szukać skarbów/ zabijać potworki które atakują jakąś wioskę itp i nawet gdyby byli kapłanami/ alchemikami/ czy też wojownikami, zawsze chcą wyjść z tego "domu" w poszukiwaniu czegoś nowego...więc jeśli by miało dojść do tego iż w KC będzie możliwość wybrania takiej PROFESJI to było by to tylko stratą czasu na wymyślanie/tworzenie jej "statystyk"...
u mnie (w mojej ekipie) jest tak że zmieniamy się jako MG bo każdy chciałby sobie pograć nawet MG i każdy następny MG musi się liczyć z tym iż gracze mają nowe znajomości i nowe "dobytki" i jak już powiedziałem (napisałem) grę zaczynamy tak jakby minęło max kilka dni po skończeniu ostatniej przygody, chociażby tak naprawdę minęło kilka tygodni...
gra jedną i tą samą postacią to jest jedna wielka kampania...

edrek(zabojca 11 poz) - MG od 10lat

gg jak coś 10984909 (Kielce)
Ostatnio zmieniony 17 października 2009, 18:20 przez edrek, łącznie zmieniany 1 raz.

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 17 października 2009, 20:44

Istnieje już temat poświęcony nowym, stworzonym przez użytkowników profesjom. Proponuję na przyszłość pisać właśnie tam.

Wydaje mi się, że łowca nagród mógł być inspirowany profesją z WFRP. Problem polega jednak na tym, że w tamtym systemie profesja jest czymś zupełnie innym niż w KC - stanowi jedynie pewien etap rozwoju postaci, po zakończeniu którego może się ona zająć czymś zupełnie innym (drobnym wyjątkiem są kariery kapłańskie i czarodziejskie), podczas gdy w Kryształach rozwój postaci polega na doskonaleniu umiejętności z określonej dziedziny (można oczywiście dzięki specjalistycznym szkoleniom nieco naruszyć tę regułę, jednak są to raczej poboczne umiejętności).
W moim mniemaniu profesja musi być czymś na tyle indywidualnym, by nie stała się okrojonym połączeniem już istniejących. Czyli nieodzowne są znane tylko jej zdolności, choć pewna ich ilość w naturalny sposób wynikająca z przynależności do którejś z kast musi się powtarzać.
Ostatnio zmieniony 17 października 2009, 20:45 przez Treant, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 11 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 17 października 2009, 22:55

Powtórzę za Treantem. Temat o nowych profesjach już istnieje. Zamykam

Zablokowany