1. Wybór najciekawszej (lub najpopularniejszej) postaci w pbf-ach. Trzeba będzie dokonać selekcji zgłoszonych postaci i wybrać sposób głosowania. Oczywiście mogą to być również NPC.
Według mnie (choć to tylko propozycja) postać zgłosić może każdy, jednak wyboru do ankiety będą dokonywali MG, jeśli się oczywiście zgodzą. Potem nastąpi głosowanie walne w ankiecie. MG otrzymają oddzielne podforum gdzie będą mogli w zaciszu podyskutować o ewentualnych kandydaturach.
Nagrodą będzie wpis w profilu tam, gdzie aktualnie znajduje się pole nagrody. Dotychczas znalazły się tam tylko wpisy związane z pucharem ostrogarskim, więc pora to zmienić. Dodatkowo jeśli zwycięzca będzie sobie tego życzył uhonorujemy jego postać otwierając dodatkowy link - galeria postaci w menu głównym. Tam będzie mógł dokonać opisu swojej postaci wraz z wszelkimi statystykami i portretem. Tekst oczywiście mam nadzieję, że ktoś ładnie zredaguje.
2. To zmiana układu forum pbf-ów tz. podział na systemy w których dane sesje się toczą. Jest już tego trochę i nowi użytkownicy mogą się zgubić, dlatego może warto dokonać tego podziału.
Oba pomysły rzucam pod krytykę i mam prośbę o aktywność. Może jeszcze da się coś wykrzesać z tego portalu.