[center]
[/center]Czy są, a widzę że tak, osoby zainteresowane gra przez Skype w KC (lub grę w inne systemy rpg)? Jeśli interesuje was taki sposób grania to
[center] podajcie swój login na Skype w ramach tego wątku [/center]
(tak aby można było wysłać zaproszenie lub wyszukać osobę) oraz godziny / dzień w jakich moglibyście grać.
Jeszcze jest potrzebna informacja (ale to wyjdzie w praniu) jak mocno takie granie (połączenie i jego długość) obciąża sieć, a to dlatego że np. ja mam ograniczenie co do przesyłu ilości danych/miesiąc. Niestety nie mam stałego łącza na mojej wsi zwanej w-wa (brak jakiegokolwiek okablowania okolicy). Może się trafić ktoś jeszcze z takim problemem.
Mój skype login: grzegorzlukas
Godziny grania: głównie nocki, po 22 do oporu (dam radę i do 2 w nocy, a jak będzie fajnie to i dłużej), w ustalony z gór dzień, może być na tygodniu jak i weekend, w dzień zero szans.
Kamera w kompie: jest jeśli chcecie oglądać moją mordkę
Kilka uwag
[olist=1]
Lepiej tez nie grać z pracy (Mrufon to do Ciebie
Ważne, żeby to były słuchawki, a nie głośniki w kompie (unikamy wtedy echa) i zintegrowany mikrofon. Najtańsze zestawy z supermarkteu, za kilkanaście złotych, dają spokojnie radę.
Możliwość grania non-stop dłużej niż 1-2 h/za jednym podejściem
Rozwiązanie, co do kostek i testów, to jakiś tam serwis ew. można skrobnąć skrypcik i postawić jako jakaś stronka lub gentlemen agreement i samodzielne rzucanie oraz oznajmianie wyników
[/olist]
Jakieś uwagi? Chętni?