Z doświadczenia zawodowego powiem tylko tyle - ludzie twrdsi są niż nam się wydaje. Człowiek o wiele bardziej żywotny jest niż przeciętnemu zjadaczowi chleba się wydaje. To nie nagłe wypadki zabijają, ale utrata krwi i infekcje... ale ni cholery tego na RPG nie przełożysz, bo system byłby zupełnie niegrywalny :p
Np nawet od ciosu w serce nie umiera się natychmiast tylko po kilku minutach (w zupełnie fartownych okolicznościch można przeżyć nawet kilka godzin)... ale jak przełozyć to RPG? A infekcje ran, które tak naprawdę potrafiły zabić więcej niż bezpośrednie stracia? Zupełnie nieheroicznie to brzmi.
Tutaj możemy pisać co nam przyjdzie do głowy
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Czy ktoś bliżej obeznany z oprogramowaniem wszelakiego typu mógłby mi zdradzić, w jaki sposób można wycinać grafikę z plików typu PDF? Jest to w ogóle możliwe?
Chodzi mi o zrapidowane kopie podręczników do IK (i tu Was zaskoczę, mam też oryginalne!) i chciałbym z nich ekstraktować ilustracje, żeby móc je przerzucić do topiku Iron Kingdoms RPG.
Chodzi mi o zrapidowane kopie podręczników do IK (i tu Was zaskoczę, mam też oryginalne!) i chciałbym z nich ekstraktować ilustracje, żeby móc je przerzucić do topiku Iron Kingdoms RPG.
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 11 times
- Kontakt:
Ta opcja jest chyba najszybsza. Jeszcze można przerabiać jakimś programem, oddzielając warstwę tekstu od grafiki w pdf-ach ale to sporo zabawy. Jeśli podręcznik jest skanowany, to raczej tylko printscreeny, natomiast jeśli pdf był już robiony z dokumentu elektronicznego to obrazki można kopiować ctrl+c / ctrl+v. Wszystko zależy od formy pierwotnej pdf-a