PBF - Chłopcy z East Marina

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 01 sierpnia 2012, 17:16

Wątek techniczny

Zapomniałem dodać, że chciałbym skorzystać z pełnego spektrum możliwości mojego cyberaudio. Do podsłuchiwania wykorzystuję funkcje wzmocnionego słuchu i edytora dźwięku (+3 do Spostrzegawczości, a bazowa Spostrzegawczość Garcii to +6). Ponadto aktywuję detektor kłamstw, żeby pobrać do urządzenia próbki głosu Kapusty w trakcie różnych rozmów.

Dodatkowo pytanie z innej beczki, bo nie wiem - czy my mamy jakiś numer telefonu do Masha? A jeśli nie, czy zadziała łańcuch Czarny - Sara - Alt - Mash? Potrzebny mi numer jego komórki, im szybciej, tym lepiej (MG, podpowiedz jak to najlepiej zorganizować). Albo niech Gladzio zadzwoni z mojej komórki do Kitty i poprosi ją ładnie o namiar na Masha (tylko zróbmy to dyskretnie, żeby Cabbage nie widział, że mamy jednego smartfona na trzech: co za upokorzenie!).

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 01 sierpnia 2012, 21:07

Metro Cafe, 18/07/2020; 1810hrs

Garcia przypomniał coś sobie znienacka, wstał od stolika wciąż bacznie śledząc słuchem rozmowy Kapusty, podszedł do biorącego z baru następne piwo Wilsona.

- Masz gdzieś numer tej laski doktoreczki z wczoraj? - zapytał łapiąc Gladzia za rękaw - Masz mój telefon, zadzwoń do niej. Niech ci poda numer do Masha, muszę się z nim pilnie skontaktować.

Nie czekając na reakcję przyjaciela fikser wcisnął mu do ręki swój wyciągnięty z kieszeni spodni aparat, odblokował go przytykając palec do miniaturowego czytnika linii papilarnych.

Wątek techniczny

8ART-a dzisiaj nie będzie, ale my przecież możemy pograć sobie sami, bez nadzoru - przecież jesteśmy dorośli, prawda? :P Aravenie, dzwoń do tej Kitty, tylko mi całej karty nie przegadaj, bo prepaid jest drogi! Wyciągnij od niej numer Masha, na pewno go ma!

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 01 sierpnia 2012, 21:38

Dzwonię do Pani doktor, ściemniam ogólnie i próbuję wycyganić od niej nr do Masha dla Garcii.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 01 sierpnia 2012, 22:21

Metro Cafe, 18/07/2020; 1815hrs

Hector klepnął Gladzia z aprobatą w ramię, wprowadził na dotykowym wyświetlaczu numer otrzymany od Kitty opierając się jednocześnie plecami o jeden z filarów wspierających strop sali jadalnej restauracji.

Jego nieznaczny uśmiech zniknął w jednej chwili, kiedy w telefonie rozległ się spersonalizowany dźwięk poczty głosowej.

- Mash, tutaj Hector - powiedział Garcia - Lubię wiedzieć, co dzieje się w okolicy. Popytałem tu i tam. Ten wczorajszy napad nie był przypadkowy. Mam informację z trzeciej ręki, trzeba ją jeszcze potwierdzić. Brzytwiarze na ciebie czekali. Spróbuję zdobyć więcej info, jeśli jesteś zainteresowany. Odezwij się, jakby co.

Wątek techniczny

Pozwoliłem sobie w międzyczasie na telefon do Masha. Nie sądzę, bym namieszał tym coś w scenariuszu MG, ponieważ w najgorszym razie Mash nie odczyta zaległej wiadomości ze swej skrzynki, prawda?

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 02 sierpnia 2012, 08:56

Wątek techniczny

Jak dla mnie takie akcje to woda na młyn! Budują się wątki poboczne, o których nawet nie myślałem.

Po południu jak wrócę do domu wrzucę garść updateów.
Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2012, 23:23 przez 8art, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 02 sierpnia 2012, 15:51

Metro Cafe, 18/07/2020; 1820hrs

Schowawszy smartfona do kieszeni fikser przysiadł ponownie na ławeczce w rogu sali jadalnej, przyglądając się dyskretnie towarzyszkom Johny'ego. Wszystkie bardzo się wyróżniały na tle reszty goszczących w Metro Cafe klientów, zarówno eksponowanymi przez krótkie spódniczki długimi i mocno opalonymi nogami jak i kusząco rozpiętymi dekoltami bluzek opinających z trudem bujne kształty piersi.

Garcia zaczął rozważać w myślach swe szanse u którejś z dziewczyn, co najmniej szczątkowe aż do chwili ujawnienia stanu portfela, w pewnym jednak momencie dostrzegł coś, co z miejsca popsuło mu humor.

Wszystkie trzy olśniewające piękności miały na swoich nadgarstkach delikatnie wybrzuszoną skórę, zdradzającą obecność wszczepionych pod nią biomonitorów. Urządzenia tego rodzaju, produkowane w dziesiątkach modeli przez firmy korzystające z licencji Zetatechu, na bieżąco kontrolowały stan organizmu właściciela, gromadząc informacje na temat ich stanu zdrowia i monitorując ludzkie ciała pod kątem ewentualnego nosicielstwa wirusów HIV, SARS czy nowej śmiercionośnej odmiany żółtaczki piątego stopnia.

Sam Hector nie posiadał biomonitora, co w obecnej sytuacji z miejsca stawiało go na straconej pozycji, bo nawet w przypadku okazjonalnego seksu jako pierwsi kandydaci do łóżka brani byli pod uwagę ci mężczyźni, którzy sami posiadali czysty biomonitor.

Wątek techniczny

Taka myśl na przyszłość - jak akcja trochę się rozwinie, chętnie zajrzę do Mallpexu New Harbor, do sklepu Parts & Programms (według suplementu NC sprzedają cybernetykę ze zniżką 5% do cen z rulebooka :) )!

Awatar użytkownika
8art
Reactions: