Gry komputerowe
-
ghasta
- Reactions:
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
Kolejne dni w Oblivionie za mną , dobiłem do 21 POZ i dzięki temu, że opanowałem kilka umiejętności na wysokich poziomach, gra się coraz przyjemniej. Ze względu na to, że lubię zwiedzać wszelkiego rodzaju podziemia, radochy mam co nie miara. Z tego powodu olałem główny wątek oraz jakiekolwiek questy i powolutku czyszczę kolejne podziemia, lochy, kanały, zamki, ruiny i wrota do Otchłani z przeciwników, powolutku zdobywając co lepszy sprzęt. Słabo jest jednak z dobrymi magicznymi pancerzami. Ten, który kupiłem niemal na początku gry, służy mi do tej pory.
Skalowalność przeciwników prowadzi też do śmiesznych sytuacji - wpadasz na głębokim zadupiu do jaskini bandytów, a tu atakują cie kolesie ze szklanymi mieczami i ebonowymi pancerzami, po drodze mag przyzywający deadry. Gdyby taki oddział atakował miasto mogliby bez kłopotu zdobyć mury:).
Jednocześnie jest fajny, realistyczny efekt - z bólem dasz rade walczyć wręcz z dwoma przeciwnikami, przy trzech (nawet zwykłych goblinach) zaczyna robić się niebezpiecznie. Czasem trafić możesz na pojedynczych przeciwników (np. przywódców band lub jaszczurowate postrachy klanów), którzy raz dwa potrafią sprowadzić twoje zdrowie w okolice zera.
Podsumowując - gra podoba mi się.
Keth - jak tam twoja zabawa w Skyrymie?
Skalowalność przeciwników prowadzi też do śmiesznych sytuacji - wpadasz na głębokim zadupiu do jaskini bandytów, a tu atakują cie kolesie ze szklanymi mieczami i ebonowymi pancerzami, po drodze mag przyzywający deadry. Gdyby taki oddział atakował miasto mogliby bez kłopotu zdobyć mury:).
Jednocześnie jest fajny, realistyczny efekt - z bólem dasz rade walczyć wręcz z dwoma przeciwnikami, przy trzech (nawet zwykłych goblinach) zaczyna robić się niebezpiecznie. Czasem trafić możesz na pojedynczych przeciwników (np. przywódców band lub jaszczurowate postrachy klanów), którzy raz dwa potrafią sprowadzić twoje zdrowie w okolice zera.
Podsumowując - gra podoba mi się.
Keth - jak tam twoja zabawa w Skyrymie?
-
ghasta
- Reactions:
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
Tak przeglądając newsy o M:TW zauważyłem, że kolejna część medivala to będzie Total War: Warhammer, i jeśli będzie wydanie kolekcjonerskie to w skrócie rzecz ujmując: Shut up and take my money! 
Jednocześnie do Medievala 2 jakiś czas temu powstał mod oparty o świat Warhammera, a dokłądnie: Rage of Dark Gods. Battle for the Empire. Czy ktoś z was zainteresował się tą modyfikacją i grał w nią? Chwilowo nie mam możliwości pobrania jej z netu, a zaciekawiła mnie po przejrzeniu kilku filmików na youtube.
Przy okazji - skończyłem Obliviona, ma rozczarowujące zakończenie.
Jednocześnie do Medievala 2 jakiś czas temu powstał mod oparty o świat Warhammera, a dokłądnie: Rage of Dark Gods. Battle for the Empire. Czy ktoś z was zainteresował się tą modyfikacją i grał w nią? Chwilowo nie mam możliwości pobrania jej z netu, a zaciekawiła mnie po przejrzeniu kilku filmików na youtube.
Przy okazji - skończyłem Obliviona, ma rozczarowujące zakończenie.
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Czekam obecnie niecierpliwie na dwa tytuły, których samo wspomnienie budzi u mnie niezrozumiały ślinotok! 
Pierwszy to "Company of Heroes 2". Gra jest już w sprzedaży, ale na razie tylko liżę ją przez szybkę, bo nie jestem aż tak szalony, by wybulić od ręki 50 euro, by ją natychmiast posiąść! Za pół roku cena powinna spaść do bardziej rozsądnego poziomu.

Drugi tytuł zaś to Total War: Rome 2!

A nas co czekacie Wy?
Pierwszy to "Company of Heroes 2". Gra jest już w sprzedaży, ale na razie tylko liżę ją przez szybkę, bo nie jestem aż tak szalony, by wybulić od ręki 50 euro, by ją natychmiast posiąść! Za pół roku cena powinna spaść do bardziej rozsądnego poziomu.

Drugi tytuł zaś to Total War: Rome 2!

A nas co czekacie Wy?
-
vampire1308
- Reactions:
-
vampire1308
- Reactions:
-
vampire1308
- Reactions: