PBF - Los Najemnika

Awatar użytkownika
deliad
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
Has thanked: 5 times
Been thanked: 52 times

Post autor: deliad » 21 stycznia 2013, 21:12

Druid na czas pobytu na bagnach zamienia się smoka bagiennego. Patroluje okolice przemieszczającej się drużyny, tak pod powierzchnią wody jak i z lotu ptaka. Krokodyla stara się przegonić, bez robienia mu krzywdy.

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 21 stycznia 2013, 21:18

Krokodyl nie reagował na zaczepki druida w postaci smoka, bo okazało się, że jest martwy od jakiegoś czasu. W górnym biegu, potok z prawej strony otaczają strome, wysokie wzgórza, z lewej natomiast otwiera się szeroka dolina. Wyrasta z niej kamienny łuk, tworzący most nad rzeczką i sięgający wejścia do jaskini w zboczu wzgórza.
Czar Zamiany w smoka trwa 2 minuty.

Awatar użytkownika
deliad
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
Has thanked: 5 times
Been thanked: 52 times

Post autor: deliad » 22 stycznia 2013, 10:07

Oooo podciąłeś mi skrzydła... Nie możemy załorzyć, że ten czar dziaa permanentnie i rzuca się go, aby zmienić się w zwierzaka, a później drugi raz, żeby zmienić się w człowieka?
Edit przez Aravena - Ok Deliad koszt przemiany jak napisałem pzry opisie Mocy, pzremiana w człeka to 2 Punkty Mocy działa permanentnie, albo do Rozproszenia magią.
ZMIANA W ZWIERZĘ Zmodyfikowany w w/w ustaleń.
Punkty Mocy 2 w orła, zająca, 3 w psa, wilka, jelenia, 4 w lwa, tygrysa, 5 w niedźwiedzia, rekina, 6 w smoka błotnego, żarłacza białego itp. Powrót do formy ludzkiej 2 Mocy.
Zasięg: na siebie
Czas trwania: stałe.
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2013, 11:59 przez deliad, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 22 stycznia 2013, 11:58

Watek techniczny

Czy ma sens ograniczenie przemiany do 2 minut?. Mysle ze nie i tworcy czaru raczej tworzyli go z mysla o permanentnej przemianie, bo dajmy na ten przyklad co jesliby czarodziej wzniosl sie w powietrze, a tu po120 sek jeb! I mamy Ikara jak normalnie w szkolnym podreczniku. Takie jest moje zdanie na zdrowy chlopski rozum:)

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 22 stycznia 2013, 12:01

Przypominam mój post 1397, kamienny łuk jakby most nad rwącą rzeką, jakby wejście do jaskinii, jesteście około 30 metrów od tego kamiennego mostu, w jaskinaich może być szaman Tanango albo inni kultyści tak uważa Mobasa, co czynicie?

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 22 stycznia 2013, 12:17

Skradam się w stronę łuku kamiennego ze strzałą nałozoną na cięciwe, rozglądam się bacznie i nakazuję absolutną ciszę, nasłuchuję takze co się dzieje.
Wydaje mi się, że Aravenowi chodziło o czas rzucania czaru.
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

morgliht
Reactions:

Post autor: morgliht » 22 stycznia 2013, 12:41

Co do czaru zamiana w zwierzę to powinien mieć podtrzymania tak jak np u nekromanty czarny ogień/animacja martwego/ciemność itp np na każdą 1min/1PM
Arus się skrada kilka medró za Amrasem
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2013, 12:49 przez morgliht, łącznie zmieniany 1 raz.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 22 stycznia 2013, 13:16

Za moment podam zasady Mechaniki na dziś, generalnie wracamy z testami do Savage Worlds, z poniższymi zmianami. W kolejnych postach podam Wasze postacie wg. zmian w mechanice. Ja tak niestety mam, co jakiś czas kombinuję z mechaniką. Musicie to przeboleć. Obecna jest dużo prostsza i szybsza od poprzedniej. BG są traktowane jak Figury. Blotki to przeciętni przeciwnicy.

Rzuty jak w SW, ale Figury mają 10 punktów życia (ran), a Blotki 3, i nie ma stadium szoku. Przebicie o 4 to dodatkowy punkt obrażeń (rana). Testy kość cechy i kość Umiejki wybór wyższej. Kość Figury k6 tylko wyjątkowo, jako punk Losu, zwiększa wynik testu o niepremiowane k6.

Stopnie trudności stosowanych testów:
3 Łatwy
4 Typowy
5 Problematyczny
6 Trudny
7 Bardzo trudny
8 Niezwykle trudny
9 Prawie niewykonalny
10 Niemal niemożliwy
Testy są wykonywane na kość Umiejętności i kość Cechy np. Tropienie na k10 i spryt na k8, to rzut oboma i wybór tylko jednej kości z wyżs