Rasy i ich przedstawienie.

avnar
Reactions:
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Post autor: avnar » 15 grudnia 2009, 17:13

No właśnie sobie przypominam i nie mają:) jedynie tylko trochę im kły wystają, ale wyglądają ok. A bardziej sugeruję się rysunkiem przy ich opisie.

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 15 grudnia 2009, 17:24

No jeśli w bestiariuszu nie mają świńskich ryjów to aktor grający podstarzałego radzieckiego snajpera (który potem ginie w skoku) we "Wrogu u bram" jest PIĘKNISIEM :)
No, to może kwestia gustu, ale moim zdaniem to oni pasują do stereotypu świńskiego orka. Może ten "świnizm" nie jest posunięty tak daleko jak u Tolkiena, ale jednak.

Awatar użytkownika
venar
Reactions:

Post autor: venar » 15 grudnia 2009, 22:29

Właściwie większość ras jest na swój sposób inna od tych przedstawionych w innych światach, a zdarzają się takie których nie uwidzisz gdzie indziej. Zarówno pod względem nazwy jak i opisu.
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 15 grudnia 2009, 22:38

No, bogactwa ras nie da się tu kwestionować. I to ras humanoidalnych, inteligentnych i nawet grywalnych. Shadow w swej wersji KC dość mocno tę pulę rozwinął.

Awatar użytkownika
venar
Reactions:

Post autor: venar » 15 grudnia 2009, 22:47

KIedyś sam wprowadziłem jedną rasę, taką unikalną będącą na wymarciu. Niestety mocno przepakowaną więc nie dopuściłem jej dla graczy a jedynie nadałem rolę epizodyczną.
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 17 grudnia 2009, 18:27

Naszła mnie znienacka refleksja po przeczytaniu tekstu o Urukach. Hmm, tak miłościwi są ci panowie z małą regeneracją iż pojawiła mi się we łbie taka konstatacja: "JA CHCĘ BY ZOSTALI U WŁADZY". Ha! Zawsze byłem orędownikiem buntów przeciw władzy Imperium - a to imperium odpuszcza podatnikom w nędzy, zaprowadza tolerancję religijną, nie jest opresyjne. Czyli robi dokładnie to, czego nie są w stanie zrobić REŻIMY LUDZI. Wiemy co niesie władza ludzi - nietolerancję religijną i rasową, wojny, głód, nędzę. A po co? Wystarczy popatrzeć na Tagary. Moi bohaterowie nie chcą żyć w takim świecie.
Cóż - będę polował na buntowników ;)

Hauerine
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Hauerine » 17 grudnia 2009, 18:57

Naszła mnie znienacka refleksja po przeczytaniu tekstu o Urukach. Hmm, tak miłościwi są ci panowie z małą regeneracją iż pojawiła mi się we łbie taka konstatacja: "JA CHCĘ BY ZOSTALI U WŁADZY".
W sumie spoko, że po kilku, może kilkunastu latach gry w KC i po wielu dyskusjach o tym co pasuje do histori czy klimatu KC wreszcie rpzeczytałes kawałek orginalnej histori... Może teraz będziesz wiedział o czym mówisz.

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 17 grudnia 2009, 19:15

Kolejny dowód na to, że właściwie to nie ma z kim gadać...
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2009, 19:17 przez Mrufon, łącznie zmieniany 1 raz.

Hauerine
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Hauerine » 18 grudnia 2009, 03:51

Spróbujmy to zobiektywizować. Najpierw twierdzisz, że opisy z parodii pasuja do opisów szyndlerowskich i "nie kłócą się", a dopiero póxniej zapoznajesz się z opisami szyndlerowskimi. To faktycznie wyglada, że nie ma z kim gadać.

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 18 grudnia 2009, 04:04

Spróbujmy to zobiektywizować
Bardzo subiektywny obiektywizm, jeśli twierdzisz, że dopiero później się zapoznaję z opisami ASa. Znów snujesz swe domniemania. I znów błędne.
EOT z mojej strony

Awatar użytkownika
venar
Reactions:

Post autor: venar » 18 grudnia 2009, 21:04

E Mrufon, bez jaj. Jak to nie ma z kim gadać?

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 18 grudnia 2009, 22:08

Źle mnie zrozumiałeś. "Nie ma z kim gadać" to konstrukcja, która może też się do JEDNEJ osoby odnosić.

Hauerine
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Hauerine » 19 grudnia 2009, 01:03

Bardzo subiektywny obiektywizm
Subiektywnie oceniasz moje podejscie.
twierdzisz, że dopiero później się zapoznaję z opisami ASa. Znów snujesz swe domniemania. I znów błędne.
Skoro jestem w błędzie to skąd Twoje zaskoczenie opisem uruk - hai ? :D hehe

Zresztą to niepierwszy przypadek "znajomości opisów". Już Twój opis kondotiera zdradzał, że nie czytałeś (lub nie zrozumiałeś) opisu gwardzisty.

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 19 grudnia 2009, 10:49

Skoro jestem w błędzie to skąd Twoje zaskoczenie opisem uruk - hai ?
Nie wiesz jak to jest kiedy się po RAZ DRUGI czy po raz kolejny coś odkrywa? Kopę lat nie czytałem tego fragmentu, gdzieś we łbie miałem te swobody rządu orków, ale tak ładnie ułożone w zdania nie były. Stąd to małe zaskoczenie.

Trzeci akapit to absurd.

Hauerine
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Hauerine » 19 grudnia 2009, 12:20

Nie wiesz jak to jest kiedy się po RAZ DRUGI czy po raz kolejny coś odkrywa? Kopę lat nie czytałem tego fragmentu, gdzieś we łbie miałem te swobody rządu orków, ale tak ładnie ułożone w zdania nie były. Stąd to małe zaskoczenie.
Nie wiem jak to jest nie pamiętać opisów, a upierać się przy najswojszych racjach w dyskusji o tych właśnie opisach(oczywiscie bez podania konkretów, bo jak skoro sie nie pamięta?)
Trzeci akapit to absurd.
Żaden absurd. Poczytaj sobie zatem DRUGI RAZ opis gwardzisty to może sam zobaczysz o co chodzi.

ODPOWIEDZ