Żelazne Królestwa RPG

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 27 marca 2013, 23:37

Obrazek

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 28 marca 2013, 19:51

Kościół Morrowa przez długi czas wzbraniał się przed otwartym udziałem w działaniach wojennych, ale pojawienie się coraz większych sił Toruka zarówno na Strzaskanym Wybrzeżu jak i w Ciernistej Puszczy wymusiło na hierarchach kultu bezpośrednie zaangażowanie w działania militarne. Poniżej jedna z kościelnych warcasterek (imienia niestety nie pomnę)!

Obrazek

Sam Toruk też rośnie w siłę, budując coraz bardziej wymyślne nekroboty!

Obrazek

Cygnar, od wieków wiodący w wyścigu zbrojeń, kładzie ostatnio ogromny nacisk na rozwijanie technologii związanych z elektrycznością!

Obrazek

Liczne wojny dają szansę na sowity zarobek dla zaciężnych oficerów!

Obrazek

Vranz the Blighted
Reactions:

Post autor: Vranz the Blighted » 28 marca 2013, 20:52

Warcasterka to Constance Blaize.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 29 marca 2013, 16:41

Jeszcze kilka obrazków autorstwa Mariusza Gandzela! Na miejscu Szyndlera Seniora pogadałbym z tym chłopakiem w kwestii ilustracji do nowej edycji Kryształów Czasu. Nie mam pojęcia, ile by to kosztowało, ale na pewno gwarantowałoby połowę sukcesu reedycji!

Ogrun służący w sławnym korpusie szturmowym, wraz z dość imponującym ekwipunkiem (kiedyś postaram się napisać o tej jednostce trochę więcej)!

Obrazek

Prócz regularnej piechoty Cygnar posiada również jazdę!

Obrazek

Nie mam pojęcia, co to za model parobota, ale Vranz na pewno zaraz zarzuci odpowiednim nazewnictwem!

Obrazek

Cryx kontra gatory!

Obrazek

A to przepiękna ilustracja prosto z Caspii! Prawdopodobnie wejście do Sancteum, chociaż nie jestem pewien!

Obrazek

Zaklinacz kul w akcji!

Obrazek

Profesor Pendrake podczas prac w terenie! To się nazywa archeologia ekstremalna!

Obrazek

Trollacki najemnik

Obrazek

Płeć piękna wśród ogrunów również słynie z krzepy!

Obrazek

A ten obrazek rozwiewa ostatecznie wątpliwości co do pogłosek, jakoby krasnoludzkie kobiety też miały brody! Na pewno nie w Rhulu!

Obrazek

A to barbarzyńca z czasów starożytnego Molguru!

Obrazek

Które obrazki najbardziej się Wam spodobały?

Vranz the Blighted
Reactions:

Post autor: Vranz the Blighted » 29 marca 2013, 21:20

Ów parobot to nikt inny jak Karchev Potworny. Khadorski warcaster starej daty, który stracił sporą część swojego ciała podczas którejś z bitew. Szarzy Lordowie jednak stanęli na wysokości zadania i we współpracy z potężną wolą kaleki i weterana stworzyli mu jedyną w swoim rodzaju protezę - ciało parobota. Obecnie Karchev znajduje się w niewoli Asphyxiousa i słuch po nim zaginął.

Ta świątynia to Sancteum, tak jak piszesz, bo chyba tak się nazywała główna świątynia Morrowan w Caspii.

Które obrazki się spodobały.. Ha! Każdy jest na wagę złota ;) Gdzie Ty to znajdujesz? Znaczy się, mam je w większości u siebie w podręcznikach, ale sam mam dalej problem ze znalezieniem tego w wersji elektronicznej. ;)

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 30 marca 2013, 15:18

Co do szukania obrazków, posługuję się wyłącznie wyszukiwarką Google. Wklepuję rozmaite frazy, zazwyczaj "Privateer Press artwork", "Iron Kingdoms artwork", "Warmachine artwork" lub imiona i nazwiska rysowników PP i patrzę, co mi Google wypluje ;)

Obrazek

Przy okazji można zobaczyć, co ci ludzie rysują dla zleceniodawców innych jak Privateer Press - często szczęka opada, chociaż nie wklejam linków do tych ilustracji tutaj, bo nie byłoby to w temacie.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 01 kwietnia 2013, 17:56

Trochę ilustracji dla Legionu Wszechskaziciela

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 02 kwietnia 2013, 17:44

Na horyzoncie majaczy nowe zagrożenie, na razie wciąż ledwie zauważalne - czciciele Cyriss zaczynają realizację własnych planów dominacji nad Caenem! A w obliczu ich technologii wymięka nawet uchodzący za prekursora w wielu dziedzinach Cygnar!

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 03 kwietnia 2013, 17:32

Magia krwi Tharnów

Przez wiele pokoleń zamieszkujący dzikie mateczniki Tharnowie - zdegenerowani barbarzyńcy obdarzeni mocą przeistaczania się w półzwierzęce bestie - ulegali postępującemu wymarciu, stając się w opinii cywilizowanych ludzi jedynie krwiożerczymi postaciami ze starych legend. Przez pewien czas nawet nowożytni akademicy postrzegali ich za krwawą, ale niewielką notatkę naniesioną do annałów immoreńskiej historii, uważając Tharnów za zwyrodniałą rasę ludzi o upodobaniu do bluźnierczych religijnych praktyk, zmierzającą nieuchronnie ku całkowitej zagładzie.

Niewielu z tych akademików zdaje sobie sprawę, że zapaść Tharnów rozpoczęła się kilka lat po powstaniu sojuszu, który w roku 295 OR zawarli barbarzyńcy z Ciernistej Puszczy i khadorańska królowa Cherize, oddająca potajemnie cześć Thamar. Przekonani o wymiernych korzyściach płynących z udziału w inwazji na Ord, Tharnowie dołączyli do innych barbarzyńskich ludów służących za narzędzie podstępnej władczyni. Zwyczajna początkowo wojna - jedna z wielu wstrząsających pograniczem w czasach po Rebelii - szybko stała się konfliktem wierzeń. Wstrząśnięci spirytualistyczną naturą zmagań, ortodoksyjni morrowiańscy klerycy uznali za konieczne ingerowanie w sytuacji, kiedy thamaryci połączyli swe siły z wyznawcami Bestii o Wielu Kształtach. W rezultacie działań wojennych w obrębie Ciernistej Puszczy Cygnarczycy i opłacani przez nich żołnierze zaciężni padli ofiarą niewyobrażalnej rzezi, ale potęga militarna najeźdźców została w końcu złamana, w innym co prawda miejscu - w roku 305 OR najazd barbarzyńców zatrzymał się na strzelistych murach Midfastu, granicznej twierdzy królestwa Ordu. Wyniszczeni koczownicy z północy zawrócili do Khadoru, Tharnowie zaś wycofali się w leśne ostępy.

Tharnowie odczuli skutki tej krwawej wojny dopiero po kilku latach, lecz kiedy już konsekwencje stały się widoczne, wstrząsnęły szamanistyczną społecznością leśnych barbarzyńców.
Ostatnio zmieniony 03 kwietnia 2013, 22:01 przez Keth, łącznie zmieniany 1 raz.

Jagmin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Jagmin » 04 kwietnia 2013, 12:47

Mam do Was pytanie. Zainteresowani jesteście przetłumaczeniem karty postaci?

Poczyniłem pierwsze przygotowania i roboczo przetłumaczyłem pierwszą stronę. Mile widziana krytyka. Mogę też zmodyfikować zawartość by lepiej odpowiadała Waszym potrzebom.

https://docs.google.com/viewer?url=http ... karta1.pdf

Co wy na to?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 04 kwietnia 2013, 14:58

Jestem jak najbardziej zainteresowany, ale trudno mi się wyrazić na temat poprawności "dema" karty. Nie posiadam podręcznika 2ed, więc nie mogę skonsultować pewnych rzeczy z oryginałem. Kwestię oceny pozostawiam posiadaczom nowych podręczników - 8ART-owi, Beamhitowi, Vranzowi.

Jagmin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Jagmin » 04 kwietnia 2013, 15:12

Optimum byłoby gdyby ktoś zrobił słowniczek z zawartością karty. Jakbym miał już akceptowalne tłumaczenie mógłbym dokończyć kartę. W przyszłości także inne karty do IK.

Przypominam, że jeżeli ktoś ma jakieś sugestie na temat rozmieszczenia zawartości to proszę śmiało się dzielić. Nie zawsze oryginalne karty są optymalne pod tym względem.
Obrazek
Obrazek

namakemono
Reactions:

Post autor: namakemono » 04 kwietnia 2013, 15:16

Proponuję tylko zrobić kartę z białym tłem, będzie mniej problemów z drukowaniem. Ewentualnie można zrobić wersję elektroniczy-full-color. Mam na myśli pdfa z możliwością edycji poszczególnych pól. Czyli bez potrzeby drukowania.

Vranz the Blighted
Reactions:

Post autor: Vranz the Blighted » 04 kwietnia 2013, 16:44

Sprawdziłem kartę. Chyba trudno o bardziej poprawne i intuicyjne tłumaczenie. Skróty są bardzo dobre i nie musiałem się długo zastanawiać o co chodzi, a słowa też dobrze oddają to, co dana statystyka odzwierciedla. Nie mam do czego się przyczepić, dobra robota. ;)

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 04 kwietnia 2013, 19:21

Jagminie karta do IK jest rewelacyjna.

Edit: Co do grafiki Mariusz Gandzel rządzi.

ODPOWIEDZ