Ja ze swojej strony dodam, że żyję, tak jak ghasta napisał zapchałem bufory Enklawą i postanowiłem odpocząć. Póki co nic nie publikuje na blogu, tak samo jak nic nie piszę na tej stronie, ale powoli wraca mi chęć do pisania. Napisałem podręcznik ponad stu stronicowy w miesiąc i myślę z perspektywy, że nie mogło się inaczej skończyć jak czkawką.
Ja od dawna nie odczuwałem potrzeby gry, może jestem odludkiem ale mnie najbardziej rajcuje tworzenie. KC pozostaje u mnie miłym wspomnieniem, nie pamiętam już jednak wszystkich zasad, pamięć o świecie zmniejszyła się do kilku ciekawszych fragmentów z sesji i nawet gdybym chciał to nie wiem co miałbym napisać, czego ktoś już nie zrobił. Mogę podsunąć pomysły do rzuconej sprawy, mogę pisać bestiariusze tak jak zrobiłem
"kościejkę" chociaż nie wiem czy ktoś ją wykorzystał w sesji. Deklaruję chęć pomocy, rzućcie temat to postaram się pomóc, grać raczej nie będę ale na pomoc przy tworzeniu możecie liczyć.
Co do Enklawy, wracają mi chęci, jestem na etapie uzupełniania podręcznika ilustracjami, póki co z sieci z dopisem o autorze.
W moim pierwszym poście tyczącym się Enkawy napisałem zawarłem takie zdanie "
Jeśli spodoba wam się to co zrobiłem to z chęcią, z waszą pomocą mogę rozwinąć dalej to co sam zacząłem". Uważam, że jesteście trochę przewrażliwieni na punkcie AS'ów oraz ich, praw do KC. Być może dlatego, że dołączyłem do tej społeczności w czasie kiedy i oni tu bytowali i wiele pomysłów powstawało z zawieszoną decyzją/akceptacją AS'ów. Wy zaś podeszliście do tematu tak samo, wycisnęliście mnie jak cytrynę motywując oraz broniąc moich praw, zmusiliście mnie do pracy samemu. Ja zaś zachodziłem w głowę jak was zadowolić (jako potencjalnych odbiorców) aż w końcu nabawiłem się czkawki i odpuściłem.
Jeśli nie macie co robić a chcecie to pomóżcie Enklawie zaistnieć. Nie ze mną jaką jedynym autorem ale z każdym który dołoży do niego swoje przysłowiowe 3 grosze i sprawi, że będzie to ciekawa alternatywa dla KC i każdego innego systemu. Wychowałem się na KC więc jest podobny, jeśli pomożecie to może uda się coś wystawić na zbliżającą się czwartą edycję Dni Darmowych Gier Fabularnych (tak przeczytałem o tym w poście Borejki).
Chciałbym aby w ten system grano, nie chcę na nim zarabiać, ma niewątpliwie wiele wad, ale z waszą pomocą, jako współautorów mogło by coś z tego wyjść.
Jeśli brak wam sił i tylko chcecie narzekać to idźcie do diabła!
PS. Wyszło nieco za osobiście.