Nic nie mylę. To Ty regulanie stosujesz jakies niepotrzebnie ograniczone "definicje". Weźmy KC-towy nóż o zasiegu "0". Zasady "Utrzymania na odległość" mają się nijak do takiej broni. A jednak jeżeli wyobrazimy sobie dwóch walczących nożami to oni próbują nawzajem trzymać dystans od ostrza przeciwnika. I to właśnie jest OB broni w tym przypadku.Prosiłbym cię, ażebyś jednak nie mylił dwóch pojęć - gdyż od trzymania na dystans są Zasady Utrzymania na Odległość - a nie zasady Obrony - tak więc odnoś się do zasad dokładniej i bez mieszania, jeśli wcześniej zarzucałeś komuś (w tym przypadku Mrufonowi) iż nie stosuje zasad walki jak należy. To tylko taka uwaga na przyszłość.
Potraktuj to jako uwage na przyszłość.
Jakiej "rzeczywistości"Być może dla ciebie za to jest to wyrocznia, prawda objawiona, doskonałość najsampierwsza. Widzisz, my mamy po prostu trochę więcej krytycyzmu w podejściu do rzeczywistości.
To nie obrażaj jak nie chcesz. Ale chyba jednak chcesz, skoro obrażasz.Nie chcę nikogo obrażać
Niestety w znakomitej większosci przypadków Wy, którzy macie pewne uwagi do pewnych spraw po prostu nie preczytaliscie, albo nie zrozumieliście pewnych zasad czy opisów KC lub rozumiecie je w jakis opatrzny sposób (jak słynne 2k100 UM albo problemy z liczeniem, a przez to twierdzenie, ze 5 i 16 lat to "ten sam czas nauki" czy by daleko nie szukac "aura broni" lub przeoczenie zasad walki istot o różnych rozmiarach). Ja natomiast jestem bardzo krytyczny co do zmian wprowadzanych przez takie osoby i bynajmniej nie przyjmuje ich pomysłów za dobrą monetę.ale przyjmowanie czegoś bez zastrzeżeń jest raczej domeną ludzi o płytkim intelekcie - my zaś w większości mamy pewne uwagi do pewnych spraw albowiem myślimy krytycznie i nie zwykliśmy przyjmować wszystkiego za dobrą monetę...
No i pamiętaj przede wszystkim, że wcale nie musisz grać w KC ! Jest na pewno wiele innych systemów, które nie maja tylu "absurdów", nieprawdaż ?No i pamiętaj, że wcale nie musisz nas czytać - nie ma takiego obowiązku - jeśli ci to nie odpowiada to co przeczytałeś to możesz nie czytać w ogóle - jeśli sprawia ci to jakiś dyskomfort egzystencjalny - wyświadczysz tym przysługę nam i sobie jednakoż
Mrufon:
Po pierwsze to patrz do kogo piszesz. Po drugie, skoro na forum wrzucasz propozycje zmian pod dyskusje, to pozwoliłem sobie te zmiany skrytykowac. Szczególnie, w miejscach gdzie nie wynikaja z rzeczywistej potrzeby zmian, tylko z Twojego niedoczytania zasad i mylnego mniemania, że wiesz lepiej.Skoro jesteś taki purysta Hauerine, zostaw temat, bo wypadasz z roli.
Najpierw przemysl dotychczas podaną "symulację", bo masz w niej dość poważny błąd.Przemyślana, parę symulacji podam wieczorem, jak będę miał więcej czasu.