Utajniony wpis dla Schwarza 2
Południowe Śródmieście; Klinika Kitty; Sat, 01/08/2020 1345hrs;
- Gadaj o jaki sprzęt chodzi? Skąd Rzeźnicy go mają i gdzie trzymają te fanty? - Francis zaczął dopytywać się o szczegóły.
Detektywi wysłuchali dokładnie historii o zajumanym vanie należącym do Triad, ale sama historyjka nie wystarczyła. Czarny odpowiedział na tyle, na ile potrafił, ale nie potrafił sprecyzować gdzie boosterzy mogli zmagazynować wszczepy i kto może zajmować się jego instalacją. Francis cmoknął kilkukrotnie po czym odezwał się:
- Ok Schwarz, posłuchaj. Dowiedz się gdzie mają ten sprzęt i kto im go wszczepia. Masz czas do wieczora. A teraz spadaj, zanim Cię cizie zlukają z psami.
Czarny złapał za klamkę, ale jak większość policyjnych aut, tylne drzwi otwierały się tylko od środka. Aniolkowsky wyszedł i umozliwił wyjście technikowi. Odszedł z Eugenem dwa kroki, po czym złapał go za ramię:
- Schwarz, czekaj. Jeśli dostaniemy dobry cynk, to załatwie z Francisem żeby dał Wam spokój i upewnie się, że to co wiem ja i Francis na temat imprezy w Westbrook zostanie między nami. To co, mamy umowę panie Cartwright? - Aniolkowky usmiechnał się przyjaźnie, ale słowo Cartwright spowodowało, że zimny pot oblał nagle ciało technika. Pomimo tego, Czarny miał przedziwne wrażenie, jakby detektyw był w jakiś przedziwny sposób dumny z tego co zrobił Czarny i inni na Westbrook. Policjant kiwnał ręką i Czarny ruszył coraz szybszym krokiem w stronę Chevroleta, zaparkowanego kilkaset metrów dalej...
Myślę, że możemy wrócić do wątku przygody. Jak zdecydujesz się powiedzieć chłopakom to powklejamy PW posty PBF-a. Auto policjantów odjechało w przeciwną stronę. Zakładam, że po sprawdzeniu wszystkiego wracasz do fury. Jest bezpiecznie. Masz pewność, że nikt Cie nie obserwuje, ani nie śledzi.