PBF - Boskie potyczki

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 22 sierpnia 2013, 22:59

- Szybko, gdzie te przeklęte regliny czy jak im tam - mruczał Drayaharus, rozglądając się wokoło siebie. Bezużyteczną kuszę odłożył, wciąż jednak krył się za Huskinem nie chcąc nawet wyściubiać nosa poza zielonoskórego towarzysza.
Mistrzu, co moja postać wie o renginach?

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 22 sierpnia 2013, 23:21

Ja chyba jako krasnolud wiem co one jedzą. Ew. chyba trzeba art Deliada przeczytać o krasnoludach to się dowiemy, czytałem kiedyś ale zapomniałem co te insekty wcinają.

Awatar użytkownika
deliad
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
Has thanked: 5 times
Been thanked: 52 times

Post autor: deliad » 24 sierpnia 2013, 07:00

Dla Balina
Spoiler!
Jako krasnolud oczywiście, że wiesz czym się żywią renginy. Tym bardziej, że podróżując dziadkiem miałeś ich kilka w klatce. Otóż te lądowe skorupiaki w Podziemnych Ogrodach zjadają toksyczne liście niewysokich krzewów Brumm. W zasadzie to ich jedyny pokarm. W podróży gdy skończył ci się liście brumm karmiłeś renginy liśćmi agawy i też nie narzekały.
Jak się pisało imię w spojlerze?
Więc jak przeszukujecie karczmę? W grupach czy indywidualnie? Gdzie zaczynacie? Dwie strony wstecz jest mapa karczmy. Gdzie rozkładacie zanętę?

namakemono
Reactions:

Post autor: namakemono » 24 sierpnia 2013, 08:37

A może krasnolud wie jak się łapie te paskudztwa? Może wie też gdzie najchętniej lubią się kryć? W ciemnych, wilgotnych dziurach czy może wręcz przeciwnie? Wtedy będziemy wiedzieli gdzie zacząć poszukiwania: w piwnicy czy w spiżarni na przykład. I jeszcze jedno: łagodne one czy niebezpieczne? Szukać tego w rękawicach ochronnych czy bez stresu pchać łapy w zakamary?

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 24 sierpnia 2013, 10:07

U nas w podziemnych ogrodach żrą co innego, ale tu dawałem im agawę, to skorupiaki, szukajcie i wabcie go na liście agawy. Chyba was nie pożrą, jak sobie przypomnę czy renginy są groźne to wam powiem.
Spoiler!
Gdzie on może być raczej w piwnicy czy woli cieplejsze miejsce i raczej będzie w części mieszkalnej, wolą cień czy ciepło i słońce? są niebezpieczne w sensie jad jakiś albo coś, trzeba rękawice? W lewej klamrze po słowie spoiler piszesz spoiler=Dla Balina i będzie

Awatar użytkownika
deliad
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
Has thanked: 5 times
Been thanked: 52 times

Post autor: deliad » 24 sierpnia 2013, 10:24

Spoiler!
Renginy są jak podziemne kurczaki. Chodzą po tarasie gdzie uprawia się krzewy Brum i pod nimi składają jadalne kokony jaj. Są niegroźne i raczej strachliwe. Na agresję reagują zwijając się w kłębek. Jedyne niebezpieczeństwo to ich trzustkowątroba gdzie odkładają się toksyny z pożywienia.No ale nie planujecie ich raczej jeść. Renginy to zwierzęta podziemne. Unikają wszelkich źródeł światła, są płochliwe i rzadko wychodzą na wolne przestrzenie. Wolą kryć się w różnych ciasnych zakamarkach. Wolą wilgotne miejsca od suchych. Mają dobrze rozwinięty zmysł słuchu. A, i jeszcze jedno, renginy nie są wcale takie małe. Osiągają wielkość małego psa czyli mają około 40 centymetrów długości i ważą nawet 3-4 kilogramy.
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2013, 10:32 przez deliad, łącznie zmieniany 1 raz.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 24 sierpnia 2013, 12:03

Słuchajta gobliny i insze stworzenia, renginy to zwierzęta podziemne, unikają wszelkich źródeł światła, są płochliwe i rzadko wychodzą na wolne przestrzenie, wolą kryć się w różnych ciasnych zakamarkach i lubią wilgotne miejsca nie suche. Mają dobry słuch. A, i jeszcze jedno, renginy nie są wcale takie małe, osiągają wielkość małego psa czyli mają około 40 centymetrów długości i ważą nawet 3-4 kilogramy, czyli zapomnijcie, że to małe insekty poniali? To agawa w ręce i szukajcie rengina, ja z dziaduniem zostanę. Nie są groźne, chyba, że ktoś takiego rengina zje... Czyli one są tak wielkie jak stopa Barthura.
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2013, 17:10 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt: