Chciałbym poznać wasze opinie na temat nagrywania sesji RPG.
Wymyśliliśmy wspólnie że będziemy rejestrować w audio nasze sesje i wiadomo po lekkim montażu, chcemy wrzucać je na youtube, w celu propagowania gier fabularnych.
Wiadomo takie nagranie będzie trwało kilka godzin, myślicie że takie cyklicznie pojawiające się nagrania kogoś zainteresują? Myślicie że to może być ciekawe?
Co o tym sądzicie? A może macie jakieś rady?
Czy już ktoś może się spotkał z czymś takim?
Pozdrawiam
Nagrania z sesji RPG
-
Shadowrunner
- Reactions:
Ja myślę że to fajny pomysł - oprócz wrzucania ich na surowo do youtube'a można by stworzyć coś w rodzaju vidobloga na jednym z portali blogerskich - gdzie byłyby linki do youtuba okraszone komentarzami tekstowymi, spostrzeżeniami, refleksjami, debatami itd.
Świat idzie do przodu i fajnie że ktoś pomyślał, żeby wykorzystywać najnowsze zdobycze multimedialne do celu propagowania RPG (i przy okazji KC)
Tylko pamiętajcie żeby swoje video okraszać jakimiś chwytliwymi tytułami żeby przyciągnąć osoby z poza naszego Podziemnego Kręgu
Coś w stylu: "Przecz z żyjącym Bogiem-Imperatorem!" "Śmierć z Błękitnej Otchłani" (tak sobie pomyślałem że byłby to chwytliwy tytuł np. dla videoreportażu z sesji o "Szepcie" - tej przygodzie morskiej z Labiryntu
)
Świat idzie do przodu i fajnie że ktoś pomyślał, żeby wykorzystywać najnowsze zdobycze multimedialne do celu propagowania RPG (i przy okazji KC)
Tylko pamiętajcie żeby swoje video okraszać jakimiś chwytliwymi tytułami żeby przyciągnąć osoby z poza naszego Podziemnego Kręgu
"-Kat An!!! - najg?o?niej jak mog?a, sykn??a ci??arna orczyca.
-Kacie! Jeszcze raz spróbujesz mnie podgryza?! - doda?a uderzaj?c wielk? niczym bochen chleba pi??ci? w swój nabrzmia?y brzuch." [sic!]
-Kacie! Jeszcze raz spróbujesz mnie podgryza?! - doda?a uderzaj?c wielk? niczym bochen chleba pi??ci? w swój nabrzmia?y brzuch." [sic!]
Tak, tak. napewno takie 6 godzinne nagranie z sesji nikogo by nie zaciekawiło, ale cyklicznie ukazujące się "odcinki" po montażu i skróceniu, były by w formie jakby audiobooka. A też jestem ciekaw jak to będzie wyglądało z drugiej strony właśnie. Jak się nie uczestniczy tylko tego słucha... Może ktoś nie wtajemniczony posłucha sobie i dojdzie do wniosku że to RPG to fajna sprawa...
No jesteśmy po pierwszej oficjalnej sesji. Nagrania są dobrej jakości. Tylko że teraz potrzebuje trochę czasu, właśnie na montaż, wycięcie jakichś dłużyzn i prywatnych rozmów, a że nagranie ma długość prawie 5 godzin, więc po prostu muszę mieć czas by te 5 godzin odsłuchać, po robić znaczniki do wycinania itp. Chciałbym uzyskać z tego 2 dobre godziny. Mam nadzieję że w przeciągu 2 tygodni gdzieś to zamieszczę.
Jeszcze nie zdecydowałem w jakiej formie będziemy to umieszczać ale najbardziej się skłaniam ku opcji audiobloga, a może taki kanał tematyczny na youtubie? No właśnie jest jeszcze czas na zastanowienie się. A może macie jakiś pomysł, bo jeszcze nigdy nie zajmowałem się podobnymi rzeczami?
Tak czy siak, ruszyło się. Sesje wszyscy zgodnie uznaliśmy za bardzo dobrą, więc teraz już będzie z górki. Wszyscy się mocno wkręciliśmy.
Jak tylko będę miał pierwsze zmontowane nagranie od razu tu napiszę.
Pozdrawiam.
Jeszcze nie zdecydowałem w jakiej formie będziemy to umieszczać ale najbardziej się skłaniam ku opcji audiobloga, a może taki kanał tematyczny na youtubie? No właśnie jest jeszcze czas na zastanowienie się. A może macie jakiś pomysł, bo jeszcze nigdy nie zajmowałem się podobnymi rzeczami?
Tak czy siak, ruszyło się. Sesje wszyscy zgodnie uznaliśmy za bardzo dobrą, więc teraz już będzie z górki. Wszyscy się mocno wkręciliśmy.
Jak tylko będę miał pierwsze zmontowane nagranie od razu tu napiszę.
Pozdrawiam.
Mam problem ze znalezieniem dobrego konwertera z .amr na .wav doradźcie jakiś. Bo jest tego pełno a chciałem taki programik od razu co by inne rzeczy konwertował np. .flv na .avi bez straty jakości bo testowałem z 3 programy i żaden nie dawał rady. Może ktoś z was zna się bardziej na informatyce ode mnie i doradzi coś sensownego...
-
Shadowrunner
- Reactions:
Jedno nie wyklucza drugiegoMarecki napisał/a:
Jeszcze nie zdecydowałem w jakiej formie będziemy to umieszczać ale najbardziej się skłaniam ku opcji audiobloga, a może taki kanał tematyczny na youtubie?
Poza tym przez audio blog rozumiem że umieszczalibyście tylko audio ale już nie video? A to trochę męczące słuchać 2 godziny sesji jak nie można popatrzeć na ruchomy obrazek gdzie gracze w napięciu wyczekują wyniku rzutu kostkami
"-Kat An!!! - najg?o?niej jak mog?a, sykn??a ci??arna orczyca.