PBF - Czarne Królestwa
- Ubijemy ją, tylko powiedzcie mam na początek jedną rzecz, rozumiem że kiedy bestia zginie ludzie w mieście powinni zacząć się zachowywać normalnie tak? Chodzi mi tylko o to czy po takim czasie zniewolenia nie mogą dostać jakiś ataków szału czy czegoś takiego?
Tak na prawdę to chodzi mi o to że pomimo tego że zgaduje że nasza Perełka leży w wieży okupowanej przez bestię, to wolałbym ją zabrać jak najszybciej. Bo wdzięczność za wyzwolenie spod klątwy wdzięcznością ,ale jeszcze się okaże że miejscowi po odzyskaniu zmysłów nie zechcą jej oddać i będzie problem.
Dlatego kolejne pytanie pytamy się naszych gospodarzy o Perłę czy nadal pomijamy temat?(jestem za tym żeby się pytać)
Druss dyskretnie stara się spytać Chen Shu czy wyczuwa jaki jest powód dymienia jego nogi, w sensie czy chodzi o ogólne przesiąkniecie miasta czarna magią czy może o coś bardziej konkretnego?
Tak na prawdę to chodzi mi o to że pomimo tego że zgaduje że nasza Perełka leży w wieży okupowanej przez bestię, to wolałbym ją zabrać jak najszybciej. Bo wdzięczność za wyzwolenie spod klątwy wdzięcznością ,ale jeszcze się okaże że miejscowi po odzyskaniu zmysłów nie zechcą jej oddać i będzie problem.
Dlatego kolejne pytanie pytamy się naszych gospodarzy o Perłę czy nadal pomijamy temat?(jestem za tym żeby się pytać)
Druss dyskretnie stara się spytać Chen Shu czy wyczuwa jaki jest powód dymienia jego nogi, w sensie czy chodzi o ogólne przesiąkniecie miasta czarna magią czy może o coś bardziej konkretnego?
Tranicos uklęknął nad ciałami, przez chwilę nad czymś się zastanawiając. Potem zanurzył czubek palca we krwi i powąchał. Rozejrzał się też po pomieszczeniu.
Czy ze sposobu w jaki zostali zabici można wywnioskować jakich rozmiarów i kształtów jest ta bestia, jaką naturalną bądź nienaturalną bronią dysponuje i podobne informacje?
-
Araven
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Tranicos:
Zważywszy na Twoją wiedzę medyczną, oraz zdolności tropicielskie i efekt rzutu to ustaliłeś że:
Był raczej masywny humanoid. Ciała rozerwano z ogromną siłą. I jakby celowo torturując ofiary.
Druss:
Chen Shu nie wyczuwa złej magii blisko was.
Eutyches zaś odpowiedział ci, że nie jest w stanie przewidzieć jak zachowają się ludzie po zabiciu Bestii i zdjęciu z nich tej aury jaka czyni ich bezwolnymi.
Vanko:
Eutyches spojrzał na Ciebie, jakby oceniając czy żartujesz sobie czy mówisz poważnie.
Zorian:
Eutyches przyrządzi wywar.
Zważywszy na Twoją wiedzę medyczną, oraz zdolności tropicielskie i efekt rzutu to ustaliłeś że:
Był raczej masywny humanoid. Ciała rozerwano z ogromną siłą. I jakby celowo torturując ofiary.
Druss:
Chen Shu nie wyczuwa złej magii blisko was.
Eutyches zaś odpowiedział ci, że nie jest w stanie przewidzieć jak zachowają się ludzie po zabiciu Bestii i zdjęciu z nich tej aury jaka czyni ich bezwolnymi.
Vanko:
Eutyches spojrzał na Ciebie, jakby oceniając czy żartujesz sobie czy mówisz poważnie.
Zorian:
Eutyches przyrządzi wywar.
Co robicie?
Zwiad w okolicach Czerwonej Wieży?
Nalot na Stygijczyków? Czy coś innego.
Zwiad w okolicach Czerwonej Wieży?
Nalot na Stygijczyków? Czy coś innego.
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2014, 20:47 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja bym zaczął od zwiadu. Nie ma co się pchać w paszcze lwu. Oby się okazało, że to nie lew, tylko szarańcza... Tak więc zbieram chętnych na mały rekonesans po mieście, zwłaszcza w okolicach Czerwonej Wieży.
Prowadz? sesje: ?mier? i ?ycie kami Ryby (L5K) - zawieszona
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)
Moje postacie:
Zwiad to dobry pomysł, mam tylko takie zastrzeżenie że może mądrze by było żeby ktoś został z kapłanem(a jeśli mają jakieś zapasowe lokum do którego można by się przenieść to polecałbym się tam udać) bo mogą może przybyć kolejna banda, a martwy nie uwarzy dla nas wywarów. A tak w ogóle to na początek zajął bym się chyba Stygijczykami, żeby nie przeszkadzali, po za tym może uda się z nich wycisnąć jakieś pożyteczne info jak sugerował Koszal.
Co z pytaniem o Perłę? bo jak nikt nie zgłasza obiekcji to sie pytam;).
Co z pytaniem o Perłę? bo jak nikt nie zgłasza obiekcji to sie pytam;).
Tak czy inaczej - idziemy z Tranicosem rozprostować kości i rozejrzeć się po okolicy.
Moje postacie:
Moje postacie:
Nooo liczyłem, żę dostaniemy opis jak wygląda Wieża, w jaki sposób można do niej wejść i jak wygląda jej okolica 
Moje postacie:
Moje postacie: