PBF - Czarne Królestwa

Waylander
Reactions:

Post autor: Waylander » 10 stycznia 2014, 12:25

- Ubijemy ją, tylko powiedzcie mam na początek jedną rzecz, rozumiem że kiedy bestia zginie ludzie w mieście powinni zacząć się zachowywać normalnie tak? Chodzi mi tylko o to czy po takim czasie zniewolenia nie mogą dostać jakiś ataków szału czy czegoś takiego?

Tak na prawdę to chodzi mi o to że pomimo tego że zgaduje że nasza Perełka leży w wieży okupowanej przez bestię, to wolałbym ją zabrać jak najszybciej. Bo wdzięczność za wyzwolenie spod klątwy wdzięcznością ,ale jeszcze się okaże że miejscowi po odzyskaniu zmysłów nie zechcą jej oddać i będzie problem.

Dlatego kolejne pytanie pytamy się naszych gospodarzy o Perłę czy nadal pomijamy temat?(jestem za tym żeby się pytać)

Druss dyskretnie stara się spytać Chen Shu czy wyczuwa jaki jest powód dymienia jego nogi, w sensie czy chodzi o ogólne przesiąkniecie miasta czarna magią czy może o coś bardziej konkretnego?

koszal
Reactions:
Been thanked: 1 time

Post autor: koszal » 10 stycznia 2014, 14:11

Cóż za ohydztwo! -wzdrygnął się Vanko, powstrzymując od wymiotów, po czym dodał naprędce.

Marnotrastwo i sodomia jakowaś! Pracując w niewoli całe życie tyleż mogli niejednemu człowiekowi majętności przynieść! Myliłem się wielce. Bestia owa głupia i bezrozumna!

Procjon
Reactions:

Post autor: Procjon » 10 stycznia 2014, 17:09

Tranicos uklęknął nad ciałami, przez chwilę nad czymś się zastanawiając. Potem zanurzył czubek palca we krwi i powąchał. Rozejrzał się też po pomieszczeniu.
Czy ze sposobu w jaki zostali zabici można wywnioskować jakich rozmiarów i kształtów jest ta bestia, jaką naturalną bądź nienaturalną bronią dysponuje i podobne informacje?

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time

Post autor: Araven » 10 stycznia 2014, 18:48

Tranicos:
Zważywszy na Twoją wiedzę medyczną, oraz zdolności tropicielskie i efekt rzutu to ustaliłeś że:
Był raczej masywny humanoid. Ciała rozerwano z ogromną siłą. I jakby celowo torturując ofiary.

Druss:
Chen Shu nie wyczuwa złej magii blisko was.
Eutyches zaś odpowiedział ci, że nie jest w stanie przewidzieć jak zachowają się ludzie po zabiciu Bestii i zdjęciu z nich tej aury jaka czyni ich bezwolnymi.

Vanko:
Eutyches spojrzał na Ciebie, jakby oceniając czy żartujesz sobie czy mówisz poważnie.

Zorian:
Eutyches przyrządzi wywar.
Co robicie?
Zwiad w okolicach Czerwonej Wieży?
Nalot na Stygijczyków? Czy coś innego.
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2014, 20:47 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 10 stycznia 2014, 20:29

Ja bym zaczął od zwiadu. Nie ma co się pchać w paszcze lwu. Oby się okazało, że to nie lew, tylko szarańcza... Tak więc zbieram chętnych na mały rekonesans po mieście, zwłaszcza w okolicach Czerwonej Wieży.
Prowadz? sesje: ?mier? i ?ycie kami Ryby (L5K) - zawieszona
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)

Waylander
Reactions:

Post autor: Waylander » 10 stycznia 2014, 22:16

Zwiad to dobry pomysł, mam tylko takie zastrzeżenie że może mądrze by było żeby ktoś został z kapłanem(a jeśli mają jakieś zapasowe lokum do którego można by się przenieść to polecałbym się tam udać) bo mogą może przybyć kolejna banda, a martwy nie uwarzy dla nas wywarów. A tak w ogóle to na początek zajął bym się chyba Stygijczykami, żeby nie przeszkadzali, po za tym może uda się z nich wycisnąć jakieś pożyteczne info jak sugerował Koszal.

Co z pytaniem o Perłę? bo jak nikt nie zgłasza obiekcji to sie pytam;).

Procjon
Reactions:

Post autor: Procjon » 11 stycznia 2014, 10:52

Czy ktoś tu wspominał o zwiadzie? No chyba jasne że jestem za :) Może tak: w dzień tropimy Stygijczyków, pozostawiając dwóch ludzi do obserwacji Wieży, a w nocy wszyscy pójdą na zwiad w okolicach Wieży, pozostawiwszy jednego czy dwóch ludzi do ochrony Eustychesa i Lissy.

koszal
Reactions:

Post autor: koszal » 11 stycznia 2014, 14:35

Ale po co nocą iść na zwiad? Nie ma się przed kim chować, a w dzień widzimy lepiej ;)
Lać Stygijczyków- Vanko ma na nich chętkę i żywi urazę do całego tego zdradliwego narodu.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 11 stycznia 2014, 16:19

Wszyscy się wypowiedzieli, co robicie ostatecznie?

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 11 stycznia 2014, 18:55

Tak czy inaczej - idziemy z Tranicosem rozprostować kości i rozejrzeć się po okolicy.
Moje postacie:

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 11 stycznia 2014, 19:41

Jest przed wieczorem.
A pozostali co robią? Możecie spać tutaj.
Eutyches Wam to zaproponował.

Czarna Perła jest umieszczona w Czerwonej Wieży, tyle powiedział Wam Eutyches.

koszal
Reactions:

Post autor: koszal » 12 stycznia 2014, 13:25

Ktoś się tu jeszcze może szwendać, więc potrzeba, by ktoś pilnował Eutychesa. Vanko zostanie.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 12 stycznia 2014, 15:09

Ilu Was tu jest, poza drużyną? Człowiek Vanko, jeden zwiadowca chyba i Ktoś jeszcze? O NPC-ów pytam.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 14 stycznia 2014, 11:00

Wieczorny rekonesans Zoriana i Tranicosa, nie wykrył niczego podejrzanego, choć Tranicosowi wydawało się jakby ktoś was obserwował w czasie przechadzki wieczorem po Gazal.
Ale jak sprawdziliście, to nikogo nie było.
Jest ranek, w nocy nikt nie zaatakował, czujecie się dobrze.

Co robicie?

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 14 stycznia 2014, 11:57

Nooo liczyłem, żę dostaniemy opis jak wygląda Wieża, w jaki sposób można do niej wejść i jak wygląda jej okolica ;)
Moje postacie:

ODPOWIEDZ