Czy rzeczywiście Polak potrafi?

Awatar użytkownika
mastug
Reactions:
Has thanked: 21 times
Been thanked: 15 times

Post autor: mastug » 03 września 2014, 00:46

Keth "Królestwa" Salama to przecież właśnie pełna losowość tworzenia świata i nikt się z tego nie wyśmiewa. Kryształy Czasu nie oferują takiej możliwości a złośliwy komentarz się pojawił. Nie rozumiem, czemu to robisz..

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 03 września 2014, 17:17

Przy okazji jeszcze nieoficjalnie, ale już bardziej konkretnie. Artur będzie miał spotkanie 13 września (sobota) w Warszawie w godzinach 10-13 w Bibliotece Publicznej na ul. Skoczylasa 9 (specjalnie dodatkowo zorganizowane żeby wyjaśnić więcej, jeśli znajda się chętni). Także zainteresowani już mogą szykować się na przybycie. Wszelkie informację podam jak dopracuję szczegóły, jednak Wy wiecie już wcześniej. Pewnie będzie trzeba potwierdzić przybycie, żeby było wiadomo jaka sala i czy będą chętni. Jakby Ktoś szukał kontaktu ze mną (nie mam pojęcia w jakiej sprawie ;) ) to pewnie też tam będę.

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 03 września 2014, 17:28

No niestety 13 września jestem zaproszony na ślub kolegi w Łodzi, więc nie dam rady raczej.
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 03 września 2014, 17:32

Mam nadzieję, że jeśli uda się to spotkanie, to do końca PP uda mi się zorganizować jeszcze z jedno. Sala jest, teraz tylko potrzeba zgody trzech stron (Szyndler, Biblioteka, publiczność) i będzie git.

kaceto
Reactions:

Post autor: kaceto » 03 września 2014, 18:01

Teoretycznie mógłbym przyjechać. Tylko nie widzę sensu, nie mam wiary w:
1) jakiekolwiek zmiany
2) usłyszenie czegoś co w jakiś sposób usprawiedliwi brak komunikacji jaki teraz jest
3) jakikolwiek wpływ na to kiedy, w jakiej postaci itd zostanie wydana reedycja. Jeśli AS teraz nie chce udzielić odpowiedzi, to tym bardziej dlaczego miałby posłuchać sugestii? Jeśli traktuje fanów tak przy Sadze, to dlaczego miałby traktować lepiej przy reedycji?

Jeśli do tego czasu będzie jakiś zwrot akcji, zacznie się dialog, pojawią odpowiedzi, zostanie wyciągnięta ręka do fanów, to wrócę do tematu wyjazdu.

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 03 września 2014, 20:59

no ładnie 13-tego, nie dość że pechowy to jeszcze nie dam rady pojechać.
Proszę zadać w moim imieniu pytanie autorowi:

Czy, komentarze pojawiające się w internecie, a w szczególności dotyczące stylu, składni oraz języka używanego w powieści miały wpływ na prace nad pierwszym tomem? A jeżeli tak to jaki?

ale skoro to 13-tego to już nam odpowiedź...
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 03 września 2014, 21:37

mastug napisał(a):

Keth "Królestwa" Salama to przecież właśnie pełna losowość tworzenia świata i nikt się z tego nie wyśmiewa. Kryształy Czasu nie oferują takiej możliwości a złośliwy komentarz się pojawił. Nie rozumiem, czemu to robisz..
Nie ustosunkuję się do samego zarzutu, tylko jednej bardzo ważnej kwestii, która wcześniej zupełnie mi uszła w nadmiernym uniesieniu. Dopiero po dłuższym czasie uświadomiłem sobie jaki uboczny efekt może mieć dla naszego grona powieść - ona może nas ze sobą fatalnie skłócić. Gdybym na czas tego nie spostrzegł, być może w głupi i niepotrzebny sposób zaprzepaściłbym lata znajomości z człowiekiem, którego bardzo szanuję i z którym spędziłem mnóstwo czasu budując wspólne projekty.

Mastugu, niniejszym wyciągam rękę na zgodę i obiecuję już więcej nie sprawiać Ci przykrości komentarzami, które nic nowego nie wniosą do dyskusji. Mojej opinii na w/w tematy nic nie zmieni, ale nie mam już potrzeby, by nadal ją forsować.

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 03 września 2014, 21:39

Trzeba umieć przegrywać i pogodzić się z porażką. Trzeba umieć wyciągać wnioski i słuchać. AS tego nie potrafi dlatego ja nie wierzę już w żadną inicjatywę.

Awatar użytkownika
mastug
Reactions:
Has thanked: 21 times
Been thanked: 15 times

Post autor: mastug » 03 września 2014, 22:16

Mastugu, niniejszym wyciągam rękę na zgodę
:) dziękuję przyjacielu

avnar
Reactions:
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Post autor: avnar » 04 września 2014, 07:59

Bravo.

ghasta
Reactions:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: ghasta » 04 września 2014, 10:01

czegoj napisał(a):

Przy okazji jeszcze nieoficjalnie, ale już bardziej konkretnie. Artur będzie miał spotkanie 13 września (sobota) w Warszawie w godzinach 10-13 w Bibliotece Publicznej na ul. Skoczylasa 9
Blisko, postaram się pojawić.

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 04 września 2014, 10:22

To dobrze zapisuję pierwszego chętnego. Dziś będę dopieszczał szczegóły więc jak wszystko zagra to dziś najpóźniej jutro wiadomość pójdzie w sieć.

Połączony z 05.09.2014 10:15:22:
To już pewne i później zamieszczę newsa na głównym. Na razie macie plakat informacyjny https://drive.google.com/file/d/0BytJ0N ... sp=sharing Jakby ktoś był chętny to tak jak ghasta można też zgłosić się bezpośrednio do mnie przez portal, żeby organizatorzy wiedzieli na ile osób naszykować salę.
Ostatnio zmieniony 05 września 2014, 10:25 przez czegoj, łącznie zmieniany 1 raz.

Enc
Reactions:

Post autor: Enc » 05 września 2014, 17:37

Na blogu Sejiego trafiłem na ciekawy kwiatek:
Przygotowania do reanimacji KC trwają długo z różnych powodów, m.in. autor czeka, aż zostaną skończone ilustracje oraz pierwsze trzy części cyklu powieści); druga edycja zostanie wydana razem z pierwszym tomem beletrystyki.
Wnioski są dwa:
- Oburzenie, że ma być powieść jest niezasadne o tyle, że Artur zapowiedział ją dawno temu;
- Oburzenie jest zasadne, bo zapowiedział równolegle publikację Złotej Edycji.

Nie wierzę, by Seji coś przekręcił, zatem ciekawe co się zmieniło od tego spotkania.

Araven
Reactions:
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 05 września 2014, 17:42

Ja np. się dowiedziałem o planach Autora KC, że najpierw powieść a potem ew. reedycja RPG, dopiero z akcji na PP.

Naiwnie wierzyłem, że reedycja KC RPG to priorytet, i że to ew. powieść będzie dodatkiem do RPG. (ew. że system RPG i powieść, zostaną wydane jednocześnie).

Może to w planach było, ale dość dobrze skrywanych. Strasznie się pomyliłem... :P

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Been thanked: 6 times
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 05 września 2014, 18:48

Pieniądze wcale nie przychodzą tak łatwo. Zamierzam je rozsądnie ulokować omijając KC, czy to powieść czy rpg-a, zwłaszcza, że ma być na starej mechanice. Czuję się wyleczony ze ślepego sentymentu, została życzliwość do systemu, ale nie będzie ona raczej wsparta kasą.
Są bardziej wdzięczni odbiorcy kasy, którzy kontaktują się z odbiorcą, SŁUCHAJĄ go i reagują na sugestie nie forsując swoich jedynie słusznych teorii.

ODPOWIEDZ