PBF - Wojna z Cieniem

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 19 września 2014, 13:17

Na polu są niemal sami ranni, tych martwych już animował.
Część specgrupy jest nie animowana lezą na Wzgórzu Czaszek.

Możecie niewielu ocalałych swoich uratować, inaczej się wykrwawią albo zostaną dobici i dołączą do armii nieumarłych.
Modły za zmarłych jak najbardziej. Macie nieco polowych kapłanów Katana i innych, w tym są druidzi różnych wyznań.
Czekam na decyzję co robicie?

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 19 września 2014, 13:54

Wojna nie była w smak Vaderowi, nie teraz, ale nie mógł pozwolić odejść zdrajcy z takimi siłami. Została tylko jedna opcja.

Wątek techniczny

Żywcem go bierzemy jako zakładnika. Unikniemy wojny, a jednocześnie będziemy miec kontrole nad jego armią.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 19 września 2014, 14:18

Czyli zbliżacie się do niego pokonując dzielącą was odległość 2 metrów by go pojmać tak?

Z wyciągniętą bronią? bez niej? jak dokładnie to robicie?

Awatar użytkownika
8art
Reactions:

Post autor: 8art » 19 września 2014, 14:55

Biorę zdrajcę znienacka. Niby godzę się warunki i chce uścisnąć dłoń dla przypieczętętowania ugody. Walę jakąś gadkę żeby uspokoić go słodkim pierdzeniemz. Jak podchodzę to wale przyśpieszenie szybko wyciągam szable pod gardło i biorę go jako zakładnika.

Zdaje sie na aspekt Zaskoczony.

Potem jeśli się uda, to zakazuję jakichkolwiek agresywnych ruchów strasząc, że jeśli ktokolwiek ruszy palcem, to ubije jak psa, a szable nie tylko zabija ale zarzyna też duszę, więc nawet martwiakiem nie zostanie nasz Kądziu. Mam Zastraszanie.
A potem ponegocjojujemy już na moich warunkach. Nie będzie zdrajca rozkazywał urukowi!!!

I modle się żeby się udało...

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 19 września 2014, 15:24

Mechanika:
By uzyskać Aspekt Zaskoczenie, to musisz zbudować przewagę.
Tu masz nieco ponad 50%, 0 i wyżej na teście Fate zyskasz Aspekt Zaskoczenie i +2 do pojmania go w kolejnej akcji. Jak spalisz to on zyska +2 w Obronie przed pojmaniem

Decyduj, bez próby zaskoczenia wykonam test Twoja Walka kontra jego Obrona przeciwstawny.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:

Post autor: 8art » 19 września 2014, 17:16

Ok zaryzykuje, w razie w wydam fatepointa i dopale wynik

kaceto
Reactions:

Post autor: kaceto » 19 września 2014, 18:21

Rozproszmy go! Niech Radagas czy ktokolwiek zrobi coś - np. smok zionie ogniem na niebie aby tam się spojrzał itp coś co go na chwilę rozproszy, a wtedy Vader doskoczy do niego. Ja mogę strzelić, ale to będzie odebrane jako atak, a trzeba go rozproszyć czymś neutralnym.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 19 września 2014, 19:05

Sytuacja taktyczna:
Ledwo Avnar skończył przemowę Vader, pochylając się konfidencjonalnie i przemawiając uspokajająco skoczył do przodu z wyciągniętą bronią.

Avnar zareaguje jak zda test Czujności po akcji Vadera.
Reszta jest za daleko i nie słyszy o czym oni rozmawiają.
Mechanika:
Avnar zdał test Czujności, nie jest zaskoczony zakładam, że wspiera Vadera dając mu +1.

Akcja Vadera to jego Atak 7 +2 za Użycie Aspektu o nazwie Jestem lord Vader, + 1 za wsparcie Avnara to 10 + rzut Fate na 2 daje 12 przeciwko Obrona Nekromanty 9 Magia +2 Aspekt + 1 rzut daje 12.
Remis przystawienie ostrza, ale nie stanąłeś za jego plecami. To będzie sukces z pewnym kosztem, czyli udało się, ale nie w pełni.

Mamy lekki pat, możesz blefować, ze tylko sprawdzałeś jego refleks, lub kontynuować zastraszanie i próbę wzięcia go do niewoli.
Czekam na decyzję, Avnar stoi z boku. W razie konfliktu zdecyduje test Czujności kto działa pierwszy...
Co robią Lord Vader i Avnar, broń macie w dłoniach...
Ostatnio zmieniony 19 września 2014, 19:12 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:

Post autor: 8art » 19 września 2014, 22:38

Rzucam wykrywanie klamstw i pytam czy nie bedzie niczego probowal. Szachuje czarnoksieznika, a jesli sprobuje jakis sztuczek, to ranie szabla (ew zrobie to prewencyjnie, jesli sklamie, ze bedzie spokojnie). Radagast jesli moze, niech zablokuje jego magie. Avanar niech doskoczy do tylu. Reszta spokoj!

Sorry ale mam niezbyt duzo czasu zeby pisac w trybie fabularnym:/

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 19 września 2014, 23:27

Zabierz tą szable uruku, albo karzę was zniszczyć i zabić waszych rannych. Mumie zaczynają iść w waszą stronę, on czuje się zagrożony.
Udowodniłeś, ze jesteś szybki, ale mnie nie jest łatwo zabić, jak zaatakujecie, każę mojej armii zaatakować waszą, nie uciekniecie.
Będziemy was ścigać aż staniecie do bitwy, albo padniecie ze zmęczenia uciekając. Nadal możecie zabrać swoich rannych i odejść.
Nie chcę niczego co i tak nie byłoby moje...

Mówi prawdę, w sensie czar nie wykrywa kłamstwa. Na razie jeszcze go nie zraniłeś, ale możesz w każdej chwili.
Przydałyby się deklaracje Avnara i Deliada.

avnar
Reactions:
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Post autor: avnar » 20 września 2014, 00:16

Mimo zaskoczenia Avnar zareagował błyskawicznie. Zmylił nekromantę i doskoczył do niego z drugiej strony. Ten jednak uniknął jego chwytu i zdołał zasłonić się laską przed atakiem Vadera. Zastygli w klinczu, sycząc coś do siebie.
Widząc poruszenie wśród martwiaków Avnar zaczął zachodzić czarodzieja od tyłu, próbując odciąć mu drogę ucieczki i ewentualnie stanąć na drodze najbliższych mumii biegnących w ich kierunku.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 20 września 2014, 09:51

Czekam na decyzję Vadera czy rani czy próbuje, zabić, czy nadal pojmać Nekromantę, czy coś innego robi?
Mumie z ochrony mają około 30 metrów do swego Władcy, zmierzają coraz szybciej, jest ich 10 na ich drodze stanie samotny Avnar...
Kyrie, Tristan, Radagast mają takoż około 30 metrów do pokonania.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:

Post autor: 8art » 20 września 2014, 10:16

- Poddaj się, albo zarezerwuję dla Twojej duszy największe z katańskich tortur. Chyba nie myślisz, że tylko zginiesz, w razie oporu? Odwołaj swoje martwiaki, a nie stanie Ci się krzywda.

Vader był zdesperowany aby pojmać nekromantę żywego i poprzez zakładnika wymusić posłuszeństwo martwiaczej armii. Nie było czasu na kolejną wojnę, na koljene marnotrawienie czasu na lokalnych kacyków i lokalne problemy. Władcy tylko ucieszyliby się z kolejnego spowolnienia katańskich agentów. Miał doś kurwidołka jakim było Kos, gdzie byle szczyl lub zramolały szlachcic mienił się równym Katanowi. Na tej zapomnianej wyspie w końcu zagości stanowcze prawo i szacunek do katańskiego, świętego porządku.Dośc powiedział sobie w myśli. Konrad albo się podda albo jego ciało zginie a dusza pójdzie w wieczną katorgę, uwięziona magią w krwawniku.

Wątek techniczny

Chce pojmac Kądzika i nakazac powstrzymanie martwiakow. Zrobię wszystko, żeby się udało. Mg rób wedle uznania, wydawaj fatepointy itp.

Zrobie wszystko, ale byleby się obyło bez robienia laski Kądzikowo[quote][/quotei i innych tego typu upokorzeń;)
Ostatnio zmieniony 20 września 2014, 14:46 przez 8art, łącznie zmieniany 1 raz.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 20 września 2014, 17:24

Nekromanta mając szable uruka przy szyi, wykonał lekki ruch dłonią, po czym otoczyła was magiczna ciemność.
Mechanika:
Nekromanta stworzył Aspekt Magiczna Ciemność.
Teraz mamy testy Czujności Vader 3 + rzut Fate 0 daje 3, Avnar 5 minus 3 za rzut daje 2. Nekromanta 4 minus 3 daje 1.

Vader kierując się ostatnią pozycją Nekromanty próbuje przebić wzrokiem Ciemność i wziąć Nekromantę do niewoli. Atak 7 + rzut 0 + Aspekt Jestem Lord Vader + 2 razem 9 przeciwko Obronie Nekromanty 9 z Magii + Aspekt Ciemność daje 11 minus 2 daje 9. Vader wydaje 3 Punkt Losu i powtarza rzut, Vader ma 7 + 2 Aspekt +1 powtórzony rzut daje 10, Obrona Nekromanty 9, ale i on wydaje 2 punkt losu i też powtarza rzut, ma 11 minus 1 daje 10.
Mamy 10 do 10 kolejny pat. Vaderowi został 1 punkt Losu, przystawienie zniweluje bonus z Ciemności, zdecydują umiejętności bojowe.
Vader Atak 7 + 2 Aspekt za ostatni Punkt Losu + rzut +2 razem 11 Vadera.
Nekromanta ma 9 Obrony +2 Aspekt Pan Nieumarłych, razem 11 + rzut -2 daje 9.
11 Vadera minus 9 daję +2 pełen sukces, mimo ciemności Vader zdołał wziąć do niewoli Nekromantę.

Ciemność znika. Mumie się zatrzymały.
Dobrze, co dalej uruku? Spytał Nekromanta, wydałem rozkaz by w razie mej śmierci zaatakowano was.
Co robicie dalej?

Techniczne nfo: Dołączy nowy Gracz, użytkownik Dingo, dołączę go przy najbliższej okazji.

Vader masz 0 Punktów Losu, Katan Ci sprzyjał, Nekromanta miał słabe rzuty i skończyły mu się Punkty Losu, kilka wydał na czary Specjalne wcześniej w bitwie.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:

Post autor: 8art » 20 września 2014, 18:10

- A kto powiedział, że Cie zabije? Bardziej mi żyw niż martwy pomocny będziesz. - stwoerdził oschle uruk, dodając w myślach, że do czasu.

- Zostaniesz naszym zakładnikiem, gwarantem, że twoje martwiaki nie zrobią niczego głupi. A teraz pozwolisz nam zająć się rannymi, tak jak zamierzałem..

Uruk dał znak aby przystąpiono do ratowania ocalałych. Zabici powstali jako martwiaki. Szkod wolał aby spoczęli w ziemi, tak nirmalnie po bożemu, ale skoro już zostali nieumarłymi, to znajdzoe się dla nich inny użytek.

Wątek techniczny

Ratujemy rannych

Czy Radagast może pozbawić czarodzieja mocy? O ile wiem na dworze Emhyra jest mój czarnoksiężnik. Ma zająć się z Emhyrem przejmowanie martwiaków Konrada.. Jak kondziu przedtanie już być potrzebny, to Radagast może go spalić na wolnym ogniu jak początkowo chciał. Upewnijmy ię tylko, że zabijemy jego duszę, żeby mi tu nie zmartwychwstał jako jakiś cholerny czarnotrup.

Przejęte martwiaki posłużą jakiemuś samobójczemu zadaniu, umrą ostatecznie i naturze sranie się zadość. A z Pustelnikiem sobie potem troche pogwarzymy. Kim jest, dla kogo pracuje, czy ma jakies kontakty z Wladcami.

Aha, i znaleźć mi kupców którzy dostarczali broń mutkom. Przykładnie rozkrzyżiwać wzdłuż gościńców.

ODPOWIEDZ