W Nipton znaleźliście tylko jednego żywego człowieka, cała reszta albo została zamordowana albo wzięta w niewolę i popędzona gdzieś w stronę Kolorado. Miasteczko zostało bardzo umiejętnie spustoszone, przynajmniej ta część, którą zdołaliście wstępnie przeszukać. Legioniści zabrali wszelką dostępną broń palną oraz amunicję, ale zostawili mnóstwo żywności i wody, a także przedmiotów trudnych do transportu ręcznego. Jesteście w stanie zebrać naprawdę dużo jedzenia i wody do odsprzedania na Przyczółku Mojave, gdzie ponad trzystu internowanych cywilów nie potrafi już znieść paskudnego smaku wojskowych racji żywnościowych.
W miasteczku można też znaleźć całkiem sporo różnego rodzaju lekarstw, jeśli ktoś wie, gdzie szukać i jest takimi fantami zainteresowany. Nie dodam też, że w dobytku należącym do zamordowanych jest mnóstwo ubrań wszelkiego rodzaju, narzędzi rzemieślniczych, ogrodniczych i wszelakich innych. Nie wiem jak to wszystko ogarnąć na szczegółowej liście, więc może po prostu napiszcie mi, czego szukacie, a ja Wam dam znać, czy to w Nipton znaleźliście, a dodatkowo każdy z Was może nazbierać fantów do spieniężenia w przyszłości w wartości 300 dolarów kalifornijskich na osobę.
Ciał zmarłych mieszkańców jest prawie pół setki, wiele z nich częściowo spalona albo bardzo zmasakrowana. Macie jakieś plany w ich względzie?
Jakie w ogóle macie plany odnośnie reszty dnia oraz następującej po nim nocy?