Czterdziestkowe opowieści
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
To akuratnie kwestia upodobań, ja staram się nie łykać wszystkiego, co mi autorzy podrzucą, ale mam niesamowity sentyment do powieści ze świata WH40K (może dlatego, że bardzo mi odpowiada ten specyficzny mroczny klimat rzeczonego uniwersum).
Macieju, a do którego tomu wydano polski przekład "Duchów"? I Karganie, znalazłeś gdzieś może stare archiwum z przekładami?
Macieju, a do którego tomu wydano polski przekład "Duchów"? I Karganie, znalazłeś gdzieś może stare archiwum z przekładami?
W 40tkę (z kilkunastoletnią przerwą- skończyłem na 3ej, wróciłem na 7dmą edycję) gram i klimat lubię. HH znam i szanuje, czasem nawet jakiś fragment łyknę, ale Duchy Tannith- to nie dla mnie.
. Chociaż kilka motywów mnie zaskoczyło pozytywnie.
Kolegę tak zajarały (książki o Gauncie) że zaczął prowadzić "Only War"- to chyba ten klimat...
Kolegę tak zajarały (książki o Gauncie) że zaczął prowadzić "Only War"- to chyba ten klimat...
-
Kargan
- Reactions:
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 7 times
Zatem z tego co mam od Krzyśka:
Kroniki Świata by Ketharian (chyba wszystko co było na Gildii) - 49 plików *.doc
Duchy Gaunta - od 1 do 7
Double Eagle
Eisenhorn I i II
Execution Hours
Nightbringer
Missing in Action
Bohater Imperatora
13 Legion - wersja rozszerzona (cokolwiek to znaczy)
Błogosławieństwo piekieł ??
Tyle mam
A propos Dark Heresy - mógłby mi ktoś (Keth ?
) wyjaśnić co trzeba mieć by grać w Deathwatch ? Czy trzeba mieć Dark Heresy i wszystkie kolejne podręczniki czy to jakoś oddzielnie działa ? Nie wspomnę już o tym, że jedna niedokończona przygoda wciąż gdzieś tam wisi 
Kroniki Świata by Ketharian (chyba wszystko co było na Gildii) - 49 plików *.doc
Duchy Gaunta - od 1 do 7
Double Eagle
Eisenhorn I i II
Execution Hours
Nightbringer
Missing in Action
Bohater Imperatora
13 Legion - wersja rozszerzona (cokolwiek to znaczy)
Błogosławieństwo piekieł ??
Tyle mam
A propos Dark Heresy - mógłby mi ktoś (Keth ?
-
Aniol Gniewu
- Reactions:
Kargan - Daleko mi do znajomości systemów osadzonych w Mrocznym Millenium jaką dysponuje Keth ale w temacie Deathwatch mogę służyć podpowiedzią. Aby grać w tym systemie nie potrzebujesz podręcznika do Dark Heresy. Podstawka Deathwatch jest całkowicie samodzielnym materiałem i zawiera wszelkie niezbędne do gry informacje. Sama mechanika bazuje na zmodyfikowanych zasadach z DH - zwłaszcza w zakresie walki, która lepiej oddaje moc i potęgę Astartes w których się wcielasz jako BG. Ze względu na specyfikę odgrywanej postaci, również przygody ukierunkowane są bardziej na "wygrzew" niż subtelne śledztwa. Ponad dwumetrowy marines miałby zresztą problem z wtopieniem się w tłum... 
Jeśli chcesz przetestować system skorzystaj z darmowej przygody zawierającej też podstawową mechanikę. Jest dostępna pod tym adresem:
https://www.fantasyflightgames.com/ffg_ ... uality.pdf
http://www.fantasyflightgames.com/ffg_c ... uality.pdf
Tą przygodę prowadził też po polsku Keth na portalu rpgonline tu:
http://www.rpgonliner.fora.pl/warhammer ... n,183.html
Pozdrawiam!
PS. Czy możesz udostępnić mi do wglądu tłumaczenia Missing in Action
Bohater Imperatora? Chętnie przeczytam coś po polsku ze świata WH40K...
Jeśli chcesz przetestować system skorzystaj z darmowej przygody zawierającej też podstawową mechanikę. Jest dostępna pod tym adresem:
https://www.fantasyflightgames.com/ffg_ ... uality.pdf
http://www.fantasyflightgames.com/ffg_c ... uality.pdf
Tą przygodę prowadził też po polsku Keth na portalu rpgonline tu:
http://www.rpgonliner.fora.pl/warhammer ... n,183.html
Pozdrawiam!
PS. Czy możesz udostępnić mi do wglądu tłumaczenia Missing in Action
Bohater Imperatora? Chętnie przeczytam coś po polsku ze świata WH40K...
-
Keth
- Reactions:
- Kontakt:
Och, Kargan zna na pamięć wszystkie chyba sesje WH40K prowadzone swego czasu na PRGOnliner. Witaj, Sławku, dostałem Twoje PW. Tak się składa, że właśnie Kargan dysponuje w tej chwili najbardziej kompletnym archiwum moich antycznych tekstów, więc chyba możesz go poprosić o podesłanie paczki.
"Missing in Action" to opowiadanie łączące dwa tomy cyklu o inkwizytorze Eisenhornie, "Bohatera Imperatora" nie pamiętam.
Info dla tych, którzy polubili Duchy Gaunta - w paczce Kargana można znaleźć moje amatorskie tłumaczenie szóstego tomu.
"Missing in Action" to opowiadanie łączące dwa tomy cyklu o inkwizytorze Eisenhornie, "Bohatera Imperatora" nie pamiętam.
Info dla tych, którzy polubili Duchy Gaunta - w paczce Kargana można znaleźć moje amatorskie tłumaczenie szóstego tomu.
-
Aniol Gniewu
- Reactions:
O! Witaj Keth!
To znaczy że było to ze strony Kargana pytanie - pułapka? Bo trochę się zgubiłem... Testujecie tak nowych adeptów?
Skoro Kargan ma Twoje materiały (widzę że szewc bez butów chadza...) to niniejszym apeluję do jego człowieczeństwa o udostępnienie tych arcydzieł literatury!
PS. No a jak się kończy przygoda Sign of Claw?!! Niech zgadnę kto stoi za szmuglem tyranida - Beast House?
To znaczy że było to ze strony Kargana pytanie - pułapka? Bo trochę się zgubiłem... Testujecie tak nowych adeptów?
Skoro Kargan ma Twoje materiały (widzę że szewc bez butów chadza...) to niniejszym apeluję do jego człowieczeństwa o udostępnienie tych arcydzieł literatury!
PS. No a jak się kończy przygoda Sign of Claw?!! Niech zgadnę kto stoi za szmuglem tyranida - Beast House?
-
Keth
- Reactions:
- Kontakt:
Nie potrafię sobie w tej chwili przypomnieć konceptu przygody, bo to było lata temu, ale coś mi się kojarzy, że to wiązało się z profesjonalnym przemytem egzotycznych bestii przeznaczonych do walk na arenach w niższych sektorach Kopców.
Myśmy w starej ekipie (Kargan, Xeratus, Sambor, Peacemaker i reszta) grali na zasadach Dark Heresy jako drużyna Inkwizycji, sesja "marynistyczna" była tylko jedna, na bazie startera sprzed czasu DH.
Myśmy w starej ekipie (Kargan, Xeratus, Sambor, Peacemaker i reszta) grali na zasadach Dark Heresy jako drużyna Inkwizycji, sesja "marynistyczna" była tylko jedna, na bazie startera sprzed czasu DH.
-
Kargan
- Reactions:
Widzę, że jest więcej chętnych by poczytać stare manuskrypty z Czarnej Biblioteki 
Pozbieram te pliki do kupy i wrzucę na jakiś serwer a link wam tu podam. Wkrótce (jak tylko Inkwizycja sprawdzi wiarygodność materiałów) dwd;
Edit: a co do DW to w tamtej przygodzie brałem osobisty udział, ale jako gracz więc pojęcia nie mam na podstawie jakich materiałów Keth to prowadził
Sam się przymierzam do próby poprowadzenia takiej przygody i stąd moje pytania o jakieś materiały/instrukcje/dane itd.
Pozbieram te pliki do kupy i wrzucę na jakiś serwer a link wam tu podam. Wkrótce (jak tylko Inkwizycja sprawdzi wiarygodność materiałów) dwd;
Edit: a co do DW to w tamtej przygodzie brałem osobisty udział, ale jako gracz więc pojęcia nie mam na podstawie jakich materiałów Keth to prowadził
Sam się przymierzam do próby poprowadzenia takiej przygody i stąd moje pytania o jakieś materiały/instrukcje/dane itd.
]|[ Innocence Proves Nothing ]|[
Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)
Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)
-
Kargan
- Reactions:
Keth sprawdź pocztę na WP i zobacz czy masz dostęp do Czarnej Biblioteki
Jeśli wszystko będzie działać (będziesz mógł zrobić download plików)
to poproszę resztę chętnych o podanie e-maili'i celem dodania do Listy Dostępu
to poproszę resztę chętnych o podanie e-maili'i celem dodania do Listy Dostępu
]|[ Innocence Proves Nothing ]|[