Sesja na skype
-
avnar
- Reactions:
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 8 times
Spróbuję ale nie wiem jak wyjdzie.
Połączony z 21.11.2014 05:32:37:
Sorki, nie byłem w stanie wczoraj wbić się na czata.
Połączony z 21.11.2014 05:32:37:
Sorki, nie byłem w stanie wczoraj wbić się na czata.
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2014, 05:32 przez avnar, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ghasta
- Reactions:
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
@Avnar - Nie mam problemu.
Na chwilę wpadł deliad, ale za długo nie mógł siedzieć. Za to chwilę później pojawił się Czegoj i pogadaliśmy dłuższy czas . Byli też Araven i Treant , ale nie mieli słuchawek/kamerki - jak chcecie grać to musicie się w nie zaopatrzyć.
Dla tych co nie byli: przygoda(y) będzie się toczyć w tolkienowskim Śródziemiu. Mechanika KC (tak jak mówiłem) z ograniczeniem ras i profesji + moje zmiany do walki. Do generowania postaci używamy generatora z linka z mojej sygnaturki. Ograniczenie wyboru ras do: ludzie, krasnoludy i jak ktoś baaardzo chce - hobbity, elf, półelf. Z oczywistych względów dostęp do innych ras jest niemożliwy. Dostępne profesje - wojownik,łowca, barbarzyńca, rycerz, kupiec, zabójca, złodziej, bard. Jak już je wygenerujecie - byle to nie było 1231 losowanie z 5 nadnaturalkami - to niech chętni podeślą mi postaci na pw. Przeliczę ich w zakresie prowadzenia walki na momentach.
Profesji magicznych na razie nie będzie (jak się spodoba klimat to pomyślę nad zgrubną konwersją PM na jakąś wewnętrzną moc, tak jak był w MERP-ie).
Miejsca akcji jeszcze nie ustaliłem - waham się pomiędzy Haradem, a Dunlandem. Jeszcze to przemyśle i zobaczę w weekend jak mi pójdzie trawienie angielskich dodatków z MERPA.
Rozważałem poprowadzenie kampanii Palantir Quest, wydanej zresztą w PL, ale doszedłem do wniosku, że możecie ją znać. No i okazało się, że deliad w nią grał
. Poza tym, w przypadku kampanii, zespół musi być zgrany - teraz tak nie jest (nie ma nawet zespołu) i nie mogę ryzykować, że nagle kogoś nie będzie.
Wstępny termin przygody: środa, zaczynamy od 22.
Na chwilę wpadł deliad, ale za długo nie mógł siedzieć. Za to chwilę później pojawił się Czegoj i pogadaliśmy dłuższy czas . Byli też Araven i Treant , ale nie mieli słuchawek/kamerki - jak chcecie grać to musicie się w nie zaopatrzyć.
Dla tych co nie byli: przygoda(y) będzie się toczyć w tolkienowskim Śródziemiu. Mechanika KC (tak jak mówiłem) z ograniczeniem ras i profesji + moje zmiany do walki. Do generowania postaci używamy generatora z linka z mojej sygnaturki. Ograniczenie wyboru ras do: ludzie, krasnoludy i jak ktoś baaardzo chce - hobbity, elf, półelf. Z oczywistych względów dostęp do innych ras jest niemożliwy. Dostępne profesje - wojownik,łowca, barbarzyńca, rycerz, kupiec, zabójca, złodziej, bard. Jak już je wygenerujecie - byle to nie było 1231 losowanie z 5 nadnaturalkami - to niech chętni podeślą mi postaci na pw. Przeliczę ich w zakresie prowadzenia walki na momentach.
Profesji magicznych na razie nie będzie (jak się spodoba klimat to pomyślę nad zgrubną konwersją PM na jakąś wewnętrzną moc, tak jak był w MERP-ie).
Miejsca akcji jeszcze nie ustaliłem - waham się pomiędzy Haradem, a Dunlandem. Jeszcze to przemyśle i zobaczę w weekend jak mi pójdzie trawienie angielskich dodatków z MERPA.
Rozważałem poprowadzenie kampanii Palantir Quest, wydanej zresztą w PL, ale doszedłem do wniosku, że możecie ją znać. No i okazało się, że deliad w nią grał
Wstępny termin przygody: środa, zaczynamy od 22.
-
ghasta
- Reactions:
- Kontakt:
Też przychylam się za Dunlandem - wydaje się łatwiejszy do poprowadzenia na początek niż Harad (chociaż dodatek o tej krainie też jest fajny). Przy Dunlandzie mamy zaraz Isengard, Rohan, Góry Mgliste... Dużo ekscytujących miejsc - do wyboru do koloru.
[offtopic]Co do grania - ostatnio tego nie robiłem, ale w tej chwili mogę powiedzieć, że Rhunem bez problemu miażdży się Esgaroth. Dosyć ciężko walczy się za to z Elfami i Krasnoludami. Ogromną przewagę daje ciężka jazda pochodzaca Rhun i w dużej mierze dzięki niej ze wszystkich potyczek wychodzę zwycięski. Z sytuacji na planszy - przymierzam się właśnie do zdobycia Ereboru i Esgaroth. Cały wschód mapy należy już do mnie, a najdalszy przyczółek na zachód to Dol Guldur.[/offtopic]
[offtopic]Co do grania - ostatnio tego nie robiłem, ale w tej chwili mogę powiedzieć, że Rhunem bez problemu miażdży się Esgaroth. Dosyć ciężko walczy się za to z Elfami i Krasnoludami. Ogromną przewagę daje ciężka jazda pochodzaca Rhun i w dużej mierze dzięki niej ze wszystkich potyczek wychodzę zwycięski. Z sytuacji na planszy - przymierzam się właśnie do zdobycia Ereboru i Esgaroth. Cały wschód mapy należy już do mnie, a najdalszy przyczółek na zachód to Dol Guldur.[/offtopic]
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2014, 11:28 przez ghasta, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ghasta
- Reactions:
- Kontakt:
W Poszukiwaniu PalantiraAraven napisał(a):
@Ghasta ta kampania o Palantirach do MERP-a jest po polsku? Jaki ma polski tytuł?
-
Rikandur
- Reactions:
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 3 times
Rozwiązanie jest proste tedy, znajdź Skarbeczek, zrób licytację pomiędzy dobrymi i niedobrymi a w międzyczasie wymyśl jak tu smoki wytresować by to wszystko w ogóle i szczególe spopielić. Skoro Sauronowi brakuje zdecydowania na poważną kampanię ... I tak poprawisz sobie humor pozbywając się jednego z Śródziemi.avnar napisał(a):
Nie przepadam za Śródziemiem, ale środa mi pasuje na granie więc zobaczymy jak to wyjdzie. Zaraz zrobię postać i ci ją podeślę.
-
ghasta
- Reactions:
- Kontakt:
Nie smiec w wątku Rikandur.....
Chciałbym zwrócić uwagę, że postać podesłał tylko avnar. Rozumiem, że zainteresowanie tematem prysło?
Chciałbym zwrócić uwagę, że postać podesłał tylko avnar. Rozumiem, że zainteresowanie tematem prysło?
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2014, 12:10 przez ghasta, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Oggy
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/Oggy
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 10 times