Przedstaw się

Knurion
Reactions:

Post autor: Knurion » 31 grudnia 2014, 09:43

Cześć,

Michał rocznik 81, mieszkam w Skierniewicach , pracuję w Warszawie.

W liceum pierwszy kontankt z RPG i MiM. W związku z tym i KC. Grałem w Warhammera, Śródźiemie, Earthdown, Cyberpunk, Zew Cthulu potem w Świat Mroku (Wikołak, Wampir- prowadziłem, Mag, Mumia) .
Studia przerwa.
Potem po latach przerwy jak każdy kto miał kontakt z RPG powracam. W Warszawie rozegrałem parę sesji . Poprowadziłem młotka.

Szukam ekipy ze wspólnym hobby aby pograć .

Choć nigdy nie grałem w KC to zawsze chciałem to zrobić. Wielu z moich znajomych nigdy nie chciało grać w KC z powodu rzekomo zbyt skomplikowanych zasad. Unikatowy świat, potęga magii oraz ciekawy model postaci przyciągał mnie od zawsze.

Będę wdzięczny za kontakt w sprawie wspólnej gry.

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: Sigil » 09 stycznia 2015, 14:58

Witam, mam 36 lat i 19 lat doświadczenia jeśli chodzi o RPG. Jestem twórcą trzech systemów autorskich (głownie w konwencji heroic fantasy) oraz wielu nakładek fanowskich na WoD i In Nomine. Jestem także MG do MeRPa, CoC, WoDa (W:A, M:W), GURPSa (Witch World), In Nomine, Bywałem także MG od Warmłotka, Cybera i D&D - aczkolwiek zwykle z musu (sam nie przepadam za tymi systemami) - tak więc używam tutaj raczej czasu przeszłego.

Poza tym mam szerokie wykształcenie humanistyczne, jestem poetą, bywam prozaikiem. Zakres mych zainteresowań ogarnia tak różne dziedziny jak etnografia, religioznawstwo, psychologia humanistyczna i transpersonalna, sztuka (głownie malarstwo i literatura), fizyka kwantowa, akwarystyka i jazda konna. Cenię merytoryczną dyskusję na poziomie i kulturę osobistą. Wszystkich zainteresowanych bliżej twórczością w klimacie Kosmicznego Horroru zapraszam na moją stronę (odnośnik znajdziecie w profilu). :)

Pozdrawiam i mam nadzieję, że obecność na forum pozwoli mi zdobyć wiele nowych, ciekawych znajomości. :)
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

Awatar użytkownika
Oggy
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/Oggy
Has thanked: 24 times
Been thanked: 10 times

Post autor: Oggy » 09 stycznia 2015, 16:54

Knurion, jezeli nie znajdziesz chetnych na granie w Wawie to zapraszamy na sesje przez Skype. Mam nadzieje ze cos dla siebie znajdziesz.

Sigil, imponujaca wizytowka. Poeta doctus.

Obu Was witamy na portalu.
astrolog/alchemik 10/10 POZ

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time

Post autor: Araven » 09 stycznia 2015, 19:49

Witajcie, imponujący dorobek Sigil. Jakieś materiały do MERP-a w wordzie masz ewentualnie lub w PDF ?

Centurion
Reactions:

Post autor: Centurion » 15 stycznia 2015, 19:28

Cześć,

nazywam się Marek i mam 19 lat, studiuję w Warszawie.

Postanowiłem zabrać się za przygodę w rozgrywki RPG, ponieważ zawsze chciałem ale nie miałem możliwości. Teraz już mogę z racji znalezienia tego forum.
Uwielbiam świat Warhammera i powoli poznaję Kryształy Czasu(z rekomendacji brata), aby móc z Wami dyskutować i grać.
Jeśli będzie można to z chęcią z Wami zagram.

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2015, 19:35 przez Centurion, łącznie zmieniany 1 raz.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 15 stycznia 2015, 21:43

Witaj. Kilka Osób z Warszawy gra co jakiś czas. Ale to już oni sami muszą się wypowiedzieć. Na Forum gramy w PBF-y w różne systemy. Warhammera nie było jak dotąd.

adamwl
Reactions:

Post autor: adamwl » 21 stycznia 2015, 21:46

Witajcie, jestem Adam, a trafiłem tu wiedziony tropem zostawionym przez Aravena, na inny forum:)

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 21 stycznia 2015, 21:50

Jak się domyślam, sprowadził Cię tutaj dział gier PBF. Młoda krew zawsze mile widziana, a może z biegiem czasu zainteresujesz się też inną zawartością portalu.

Witamy w klubie! :/uklon

Rhaegrim
Reactions:

Post autor: Rhaegrim » 21 stycznia 2015, 21:51

Witam wszystkich. Jestem niedzielnym graczem. Póki co uczestniczyłem w kilku sesjach. Moje ulubione uniwersa to Warhammer Fantasy i 40k oraz Władca Pierścieni. Na imię mi Kajetan i mam 19 lat. Chętnie wziął bym udział w jakiejś sesji z Warhammera. Araven zna mnie z innego forum, w którym jestem pod tym samym nickiem.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 21 stycznia 2015, 21:53

@Rhaegrimie, monitoruj uważnie temat "Centrala PBF" - całkiem możliwe, że w niedługim czasie pojawi się u nas sesja w świecie WH40K lub WFRP.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 21 stycznia 2015, 21:55

Witamy nowych użytkowników. Araven zapewne poinformował Was z grubsza o temtatyce stronki, choć Was zapewne intersuje dział PBF. Keth włąśnie uprzedził mnie w informacji o wątku Centrla PBF.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 21 stycznia 2015, 22:02

Witajcie Rhaegrim i adamwl super, że się zarejestrowaliście.

KETH chyba Oni nie mają jeszcze dostępu do działu PBF, kiedyś to było z automatu, ale tearz chyba Czegoj musi im dac dostęp? sam nie wiem. Adamwl nie może wejść na PBF techniczny z Conanem mimo, ze mu dałem link.

Adamwl i Rhaegrim zobaczcie czy możecie wejść w sesje PBF, ten link: http://www.krysztalyczasu.pl/forum/view ... orum_id=35
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2015, 22:04 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

adamwl
Reactions:

Post autor: adamwl » 21 stycznia 2015, 22:03

Witajcie, właśnie odsyła mnie do strony głównej, ale pewnie na PBF się nie skończy i wgryzę się głębiej w temat:)

Edit: nadal trafiam na główną:(

GleamEye
Reactions:

Post autor: GleamEye » 21 stycznia 2015, 22:10

W sumie wypadałoby się przedstawić :)

Cześć! Z Kryształami Czasu nie mam wspomnień praktycznie wcale - trafiałem tylko czasem na info o tym systemie w Tawernie RPG, i raz, jak wstępnie szukałem systemu, trochę się nim interesowałem (czytając o nim na domenie silesianet), ale ostatecznie nie poświęciłem mu szczególnej uwagi.

Na forum zarejestrowałem się po opublikowaniu przez pana Artura zbiórki na kickstarterze: wtedy właśnie zacząłem interesować się systemem i settingiem (a właściwie jego historią). Cała sprawa dostarczyła mi zresztą wiele przyjemnych chwil, a forum było bardzo pomocne, za co jestem wdzięczny :)

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 21 stycznia 2015, 22:24

Witaj GleamEye i baw się dobrze.

ODPOWIEDZ