PBF - Ach, ci przeklęci korsarze!

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: Sigil » 03 lipca 2015, 14:51

Arawen: A to OK. Po prostu nie wspominałeś o niczym takim wcześniej i myślałem, że coś się nagle zmieniło w relacjach.
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 04 lipca 2015, 13:01

Garro otarł pot z czoła. Kilkugodzinne zabiegi, w tym oczyszczanie ran i nastawianie wybitych kości ze stawów, dały się we znaki u zmęczonego zielarza. Kapitan, który cały czas czuwał nad losem swoiego najlepszego bosmana, podał Garro niewielką czarkę z czarnym, aromatycznym napojem. Po wypiciu trzech łyków sen i zmęczenie zeszły z zielarza niczym ręką odjął. Garro dowiedział się, że ten cudowny napój swą tutaj kawą, pitą często przez khitajczyków i shemitów.

Zmęczony - ale zadowolony z fachowej pomocy rannemu - Garro przysiadł przy stole na dole karczmy "Meteoryt". Na środku sali, pod szklaną kopułą, stał niewielki kamień mieniący się na czerwono-purpurowo-zielono, będący ponoć owym meteorytem. Wtem do środka wszedł Galvat, nieco zadyszany i wyraźnie pobudzony.

- Musimy się zbierać. Mamy ogon! - szepnął konspiracyjnie, dopił piwo za zingarczyka i uchylił lekko drzwi, wyglądając na zewnątrz.

Puste ulice skrywały w sobie wiele cieni - a kto wie, może i wiele ciekawskich oczu.

Garro zapłacił za posiłek jedną złotą lunę i trzymając się blisko Galvata, ruszyli w drogę powrotną do "Klejnotu Kordawy".

Pierwsze ptaki zaczęły swój poranny śpiew, choć słońce jeszcze nie wynurzyło się zza morza. Sigurd tchnięty bardziej nudą, niż instynktem, postanowił się przewietrzyć, kiedy Nehaher kończył jeszcze śniadanie. Otworzył drzwi z karczmy ale zaraz je zamknął z prędkością atakującego węża. Nie minęła nawet sekunda, gdy w drzwi ze stukotem wbiła się strzała lub bełt.

Spoiler!
W ostatniej chwili zauważyliście, że z cienia na przeciwko "Klejnot Kordawy" ktoś strzelił z kuszy w otwierające się drzwi. Tylko prawdziwym szczęściem osoba otwierająca drzwi zdołała uniknął wbicia bełta w bebechy. Napastnicy ukrywają się w cieniu - wy również odskorzyliście do zaułka pomiędzy dwoma budynkami. Do karczmy dzieli was jakies 30 metrów.
Prowadz? sesje: ?mier? i ?ycie kami Ryby (L5K) - zawieszona
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)

adamwl
Reactions:

Post autor: adamwl » 05 lipca 2015, 15:59

Adoth

Sigurd co tak tymi drzwiami trzaskasz?

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 05 lipca 2015, 16:08

Wyspy Baracha, karczma "Kordawski klejnot"

- Ano właśnie - odezwał się Nehaher, wytrącony z zamyślenia nad talerzem niedojedzonych szprotek. - Miotasz się jak nie przymierzając, Pikt po porębie, gdy ja się tutaj skupić próbuję... Nie możesz trochę ciszej?
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2015, 16:14 przez Sigil, łącznie zmieniany 1 raz.
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time

Post autor: Araven » 05 lipca 2015, 23:04

Trzaskam bo też myślę, a mi przeszkadzają te drzwi, i nie tylko one, w zęby chcecie?

Awatar użytkownika
lightstorm
Reactions:

Post autor: lightstorm » 06 lipca 2015, 15:42

Wyspy Baracha, karczma "Kordawski klejnot"

- Garro tylko bez głupstw. Zostań tutaj i schowaj się w najciemniejszy kąt jaki widzisz. Przyjrzę się tym rzezimieszkom i zaraz wracam. Gdyby rozpętała się jatka, biegnij do karczmy po pozostałych. Ja sobie jakoś dam radę - powiedział szeptem Galvat po czym nie czekając na odpowiedź uzdrowiciela, ruszył w stronę kusznika.
Spoiler!
Ukrywam się w cieniach i staram iść ciszej niż kot. Korzystam z widzenia w ciemności 50 metrów. Chcę podejrzeć ilu jest napastników i jak są uzbrojeni. Jeżeli nie da się dostać do nich po ziemi, spróbuję po dachu budynków. Biorę w rękę sztylet do rzucania, a wcześniej sprawdzam gdzie mam gwiazdki do rozsypania. W razie pościgu rozsypię je za goniącymi mnie. Zaatakuje tylko w obronie i będę uciekał do karczmy.
[center]To rule in blood is to rule in truth. Ventrue Clan Motto[/center]

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 06 lipca 2015, 16:35

Spoiler!
Podkradłeś się do napastników, zachodząc ich od tyłu (jesteście między dwoma kamiennymi budynkami: oni stoją bliżej karczmy, ty zaś na drugim końcu, jakieś 8 metrów od nich, spoglądając zza węgła. Nie zauważyli cię). Czterech napastników w ciemnych ubraniach i w kapturach właśnie odpalało pochodnie. W blasku rozpalanego ognia spostrzegłeś niewielkie, glninane dzbany. Podejrzewasz, że to oliwa lub inna łatwopalna ciec