Przedstaw się

zapalki_chaosu
Reactions:

Post autor: zapalki_chaosu » 13 sierpnia 2015, 20:48

Witam,
Niedawno (pół roku temu), dowiedziałem się o takiej interesującej formie gry jak PBF, nie od razu jednak postanowiłem tu zawitać bo miałem regularną drużynę w realu. Graliśmy czasem nawet 3 razy w tygodniu i poza mną był jeszcze inny mistrz gry i było fajnie..., czyli mówiąc innymi słowy nie miałem czasu na nic innego.
Teraz jednak nasza wataha się rozpadła więc mam czas na nowe eksperymenty.
Obecnie mam 30 lat a w RPG gram od połowy podstawówki (z kilkuletnią przerwą na studiach – gdzie próbowałem grać ze studentami ale nie wychodziło to za dobrze). Najchętniej grywam w Drecare – o którym niedawno napisał na forum Sigil – moja najstarsza postać jest właśnie z tego systemu, oraz w Świat Mroku – głównie Wilkołak i Mag. Sam prowadzę od wielu lat właśnie te dwa systemy.
Poza tym, mam pozytywne wspomnienia związane ze Śródziemiem i ciekawą modyfikacją In Nomine.
Złe wspomnienia mam natomiast z Warhammerem i Cyberpunkiem (głównie za sprawą kiepskiego prowadzenia). Zdarzyło mi się grać w kilka innych systemów na jakiś konwentach lecz było to dawno i nie za dobrze to pamiętam.

Kiedy za jakiś czas lepiej poznam tę formę RPG, zamierzam poprowadzić jakąś sesję do Świata Mroku i pewnie także Drecare.

W RPG najbardziej kręci mnie jakość świata, który tworzy się na sesjach, kiedy gracze są skupieni i dobrze odgrywają postacie a spotkania odbywają się regularnie. W takich warunkach pomysły przychodzą mi do głowy niejako automatycznie i jestem w stanie prowadzić dodatkowe sceny spontanicznie. W przygodach stawiam na interaktywność świata i BN-ów.

Nie lubię drużyn, które zorientowane są tylko na granie, kiedy nikt nikt inny nie chce prowadzić.

PS. niedługo wymienię tą owcę na coś bardziej odpowiedniego...

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 13 sierpnia 2015, 20:56

Witaj w naszym gronie, życzymy Ci miłej zabawy (być może na wspólnej sesji)!
zapalki_chaosu napisał(a):
PS. niedługo wymienię tą owcę na coś bardziej odpowiedniego...
Niebywale uczynna i przyjazna użytkownikom administracja od razu służy wsparciem! ;)

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 13 sierpnia 2015, 21:32

Możliwe Keth, że nie zupełnie o taką pomoc chodziło. :)
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: Sigil » 13 sierpnia 2015, 21:49

Cieszę się, Zapałki, że pojawiłeś się wreszcie na tym forum i również liczę na to, że poprowadzisz kiedyś DrecarE (i będę mógł nareszcie zagrać, a nie mistrzować). :D

Poza tym generalnie lubię z tobą współpracować w temacie RPG (i nie tylko) - zawsze wynika z tego zarówno coś twórczego jak i duża ilość dobrej zabawy. Ufam, że w PBFach będzie podobnie. :)

Też mi się zdaje Keth, że chyba nie szło o ewolucję owcy w krowę. :P
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

zapalki_chaosu
Reactions:

Post autor: zapalki_chaosu » 14 sierpnia 2015, 18:38

Dzięki za krowę, myślę że jest na tyle czarująca, że zostawię ją na dłużej :D

Yarin
Reactions:

Post autor: Yarin » 20 sierpnia 2015, 10:30

A zatem i mnie się wypada przywitać :-)

Jestem jarek. Mieszkaniec Gdyni, 33 lata (czyli dla większości szczeniak :-P). Żona, 2.5letnie dziecko. Pracuję jako konsultant w zakresie telekomunikacyjnym.

jako że przez prawie 10 lat moim hobby/pasją była muzyka (kilka sukcesów, w tym klipy i legalna płyta), to na inne rozrywki czasu miałem mało. Wpierw były PBF-y jakieś 3,4 lata temu - StarWars (MG, Mod), Cyberpunk (MG), fantasy. Potem założyłem swój PBF - Nowy Świat - czyli płaszcz, szpada, piraci i Royal Navy. Plany był ogromne, dużo innowacji miałem wprowadzić, ale ekipa się wykruszyła.
Od tego czasy szukałem dla siebie PBF-a, ale nigdzie nie zagrzałem, z różnych przyczyn, miejsca na dłużej.
W połowie lipca 2012 znalazłem ekipę z Gdyni, która na żywo grywa w RPGi - spróbowałem, spodobało mi się. Z jednym kolegą z tej ekipy założyliśmy Manufakturę Gier Fabularnych, czyli miejsce, gdzie polscy twórcy PRG mogli przedstawiać swoje dzieła, a reszta dyskutowała, wspomagała, współtworzyła. Po pewnym czasie zrezygnowałem z funkcji admina.

Na żywo grałem w Młotka, Ars Magicę, D&D (ale czytam dużo podręczników i scenariuszy do wielu systemów), a sam prowadziłem Neuroshimę - prowadziłem bloga (czasami coś tam pisze jeszcze), a materiały z niego ukazały się nawet w Gwiezdnym Piracie Portalu ;-)

Obecnie czas mnie ogranicza, żebym grywał częściej live (na razie gram w dłuższą kampanię Warhammera II), toteż szukałem fora PBF-owe. O KC dowiedziałem się gdzieś z sieci, zwyczajnie i obecnie poziom strony (PBF, ludzie) zatrzymał mnie na chwile i być może na dłużej :-)

avnar
Reactions:
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Post autor: avnar » 20 sierpnia 2015, 11:25

Witaj Yarin. Na pewno znajdziesz coś dla siebie. Możesz zagadać z Aravenem, to Ci pewnie coś podpowie.

Dron
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Dron » 15 września 2015, 20:56

Cześć wszystkim.

Keth wspominał, że prawdopodobna jest tu sesja Afterbomb przez forum. Jestem ciekawy jak to będzie wyglądało :-)

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 15 września 2015, 21:05

Witam serdecznie w naszym gronie. W linku poniżej znajdziesz rzeczoną sesję, już zakończoną. Jeśli chciałbyś dołączyć do nas w sequelu pt. "Czerwona ścieżka", czuj się zaproszony!

http://www.krysztalyczasu.pl/forum/view ... rowstart=0

Octavian
Reactions:

Post autor: Octavian » 06 października 2015, 22:21

Witam,
Oktawian z Barlinka i tak trochę z Poznania, lat 36 w gry gram od kiedy pamiętam, pierwsze prawdziwe RPG to naturalnie Kryształy Czasu.
W największym skrócie - jestem ojcem bliźniaków, mój kontakt z grami jest taki, że elementy z gier planszowych wykopuje z pod dywanu, wyciągam żetony od gry Cytadela z zabawkowej kasy, znajduje żetony z gier strategicznych po stołem.
Czyli kiedyś, kiedyś grałem dużo, ale to teraz mało istotne.
Przybywam z Tawerny ostoi anty-intelektualizmu i bezczelności.
Je?li chcia?by? ze mn? porozmawia?, a moje wypowiedzi uzna?e? za chaotyczne; uwa?asz, ?e nadu?ywam skrótów my?lowych lub z innego powodu potrzebujesz pomocy w nawi?zaniu ze mn? kontaktu, popro? o ni? moich przyjació? z Tawerny - Lew, ^IvE, huth.

Awatar użytkownika
Kargan
Reactions:
Has thanked: 8 times
Been thanked: 7 times

Post autor: Kargan » 07 października 2015, 07:26

Witaj Octavian :) ja jestem z Wrocławia (chwilowo z Afryki) i mam lat 44 i też gram od dawna chociaż szczęśliwie udało mi się jakoś ominąć KC ;)
Lubię posty zwięzłe, bez dygresji i z prostą oraz logiczną składnią - może dlatego, że jestem inżynierem a może dlatego, że jestem z roku Szczura ;) Witaj na Forum.
]|[ Innocence Proves Nothing ]|[

Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)

Idrial
Reactions:

Post autor: Idrial » 17 października 2015, 20:21

Dużo się tu naczytałam i w porównaniu do reszty graczy, jestem bardzo młoda ;) Mam na imię Gosia, mam 18 lat, w Kryształy czasu gram (dopiero) od 3 lat, prowadzę od 2. Nie mam umiłowanej kasty, jednak najmniej grałam czarodziejską. Szczerze mówiąc prawie w żadnej grze nie zdarzało mi się grać magami itp. Nawyk i tyle ;) Dopiero się uczę, ale wierzę, że jestem na dobrej drodze w poznawaniu Orchii.

Awatar użytkownika
Kargan
Reactions:
Has thanked: 8 times
Been thanked: 7 times

Post autor: Kargan » 17 października 2015, 21:56

Witaj na Forum :) I taka rada...nie zamykaj się tylko w jednym systemie/settingu ;)
]|[ Innocence Proves Nothing ]|[

Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 17 października 2015, 23:38

Witaj na forum Gosiu. Chwilowo w temacie Kryształów Czasu niewiele się dzieje, choć materiałów archiwalnych jak zauważyłaś jest całkiem sporo. Prężnie idą sesje PBF, dział autorskiego systemu Sigila Drecare. Jest też sekcja steampunkowego Iron Kingdoms i inne ciekawostki. Mam nadzieję, że zabawisz tu na dłużej, bo płci pięknej jest tu jak na lekarstwo.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 18 października 2015, 09:06

Osiemnastoletnia Mistrzyni Gry prowadząca Kryształy Czasu? Jestem pewien, że wielu użytkowników tego forum po prostu oszaleje na wieść o Twojej osobie! :/uklon

ODPOWIEDZ