1. Baldurs Gate
Ja teraz przedewszystkim w gry na przeglądarce,ale właśnie powróciłem też do serii ice wind dale:)

Mi jakoś kindoms nie przypadło do gustu - zmęczyłem kampanię krucjat (i super przegięta jednostka ogni greckich, ale efektowna i efektywna) a z reszty trochę nadgryzłem Krzyżacką. Dopiero zainstalowanie StainlesStell v.6.2 podniosło poprzeczkę - ale głównie dla kompa, który przestał wyrabiać przy >190 prowincjach i jakichś 40 frakcjach, grało się straaaaasznie powoli. Poczekam, kupie nowego lapka z prockiem i7, z 8GB RAM i 1GB ram w grafice to i w ten dodatek pogram bez przydługiego oczekiwania na koniec tury komputerowych bohaterów.Keth napisał/a:
(a także rzadziej Medieval II i Kingdoms) (..)
Od jakiegoś czasu mam dodatkowy problem - córka zniszczyła mi napęd cd/dvd w lapku oraz nowo kupiony zewnętrzny, który miał zastąpić zniszczony, kolejnego nie kupowełem - granie w cokolwiek wymagające płyty jest niemożliwe :]Denver napisał/a:
Polecam ss V 6.3 - jest sporo zmian na plus, również w płynności.
Pierwszy medieval był zbyt łatwy. Przez to że można był szybko skakać po prowincjach - armie za szybko się poruszały. Opracowałem taką metode grania ze w momencie najazdu mongołów zajmowałem 99% planszy - zostwiałem 1 prowincję żeby zobaczyć jak na automacie komputer rozwiąże walkę >40 tys moich wojowników w prowincji kontra 10 tys. wojowników mongolskichavnar napisał/a:
Co do serii Total War, to uważam że pierwsza cześć Mediavala była bezkonkurencyjna. Inteligencja przeciwnika świetna. Prostota planszy strategicznej, pozwalała na szybką rogrywkę. Do dziś pamiętam bitwę z mongołami, kiedy ich lekką jazdę atakowałem rycerstwem pod górę. W drugiej części Mediavala przeciwnik robił głupoty. Stał i pozwalał się ostrzeliwać itd.