Widzę tu sporo potencjału do tworzenia, kilku użytkowników ma na koncie swoje autorki, więc może coś ciekawego podpowiedzą. Na razie mam dwa pomysły:
1. Wykorzystanie materiałów już kiedyś tworzonych opartych o kultową kiedyś grę Ufo Enemy Unknown. Swego czasu prowadziłem nawet tę autorkę, niestety śmiertelność graczy trochę zniechęciła za równo mnie jak i samych graczy. Pewne osiągnięcia były, a wprowadzenie konkurencji do X-comu w postaci rosyjskiej X-Viery, tylko zaostrzyło jatkę na sesjach. Działo się, działo... Obecnie znów na konsolce przysiadłem przy XCOM: Enemy Unknown i dawne wspomnienia wróciły. Pewnie po odgrzebaniu materiałów może miałbym nawet wstępną bazę.
2. Pomysł bardziej związany jest z cyklem książek Piekary i Inkwizytora Mordimera Madderdina. Tutaj chciałbym się bardziej skupić na pomyśle świętej inkwizycji i tym, że Jezus jednak zszedł z krzyża. Czasy dałbym w okresie wymyślenia pierwszej broni palnej i takie blisko Warhammerowskie. Jako pierwszą postać w tym systemie adoptuję Eba.
Od razu mówię, że do pierwszego pomysłu byłbym w stanie zaprzęgnąć trochę pomysłów z autorki ghasty (jeśli nie będzie miał nic przeciw temu). Macie jakieś sugestie? Dodatkowo dodam, że nie myślę o systemie portalowym, bo to się nie uda - już sprawdzone. Raczej o delikatnej pomocy i ewentualnie burzy mózgów. Wiem, że to moje fanaberie i z tego może absolutnie nic nie wyjść, ale popróbować warto. Proszę również o to, żebyście dali znać jak już, któryś z pomysłów odpowiada jakiemuś systemowi już istniejącemu, wtedy będzie również łatwiej wykluczyć, pewne sugestie.