PBF - Ciernie przeszłości
-
Suriel
- Reactions:
- Has thanked: 87 times
- Been thanked: 150 times
Uprzejmie proszę jeszcze sprawdzic w czym dpecjalizuje się Krix ponieważ tam ma dodatkowy bonus w postaci przerzutu. Czy te specjalne umiejętności typu mój Exceptional leader działają w takich chwilach jak tura walki w przestrzeni??
Hmmm na karcie nie mam zapisane co sobie wybrał jako "special ability" więc...może nie wybrał
Poczekam z tym na niego a tymczasem skorzystałem z FP
Twoje 10% powinno zadziałać również w przypadku walki w kosmosie...nie widzę czemu nie by nie. Uwzględnię jeśli będzie taka deklaracja w następnych turach (bo to akcja i musi być zadeklarowana).
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2016, 09:01 przez Suriel, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein
-
Kargan
- Reactions:
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 7 times
Mostek Królowej Cierni, 498.815.M41
Marra Corte i jej zespół pokazali cały swój kunszt. Okręt rozpoczął manewr przy wtórze jęków kadłuba skręcanego potężnym przeciążeniem. Obsada maszynowni modliła się głośno do Omnissjah'a błagając go by silniki nie zawiodły a kadłub nie stracił szczelności. Wibrująca na całej długości Królowa zaczęła wykonywać niespotykanie ciasny skręt zaskakując zupełnie nie spodziewającego się takiego manewru przeciwnika. Obsługa wrogiej jednostki zorientowała się w zamiarach Blackthorna i również chciała wykonać skręt, ale było już za późno. Okręty zbliżyły się na odległość niespełna dziesięciu tysięcy kilometrów co w przypadku kosmicznej nawigacji było odpowiednikiem lotu dwóch myśliwców w odległości kilku metrów od siebie. Nie można było spudłować z takiej odległości.
Makrobaterie ognia ! - rozbrzmiał na mostku przepełniony satysfakcją głos Caruso Krixa.
Okręt lekko zadygotał, gdy wszystkie baterie zgromadzone na górnym pokładzie wystrzeliły w jednej, dewastującej salwie. W bezgłośnej ciszy kosmosu potężne lufy pokładowej artylerii wypluły w kosmos kilkaset ton pocisków rozpędzonych przy pomocy akceleratorów zamontowanych w artyleryjskich wieżach do niesamowitej prędkości. Krótki dystans jaki dzielił okręty salwa ta przemierzyła w czasie mniejszym niż pięć sekund. A potem rozpętało się piekło. Tylko część z wystrzelonych pocisków została zatrzymana przez tarcze ochronne wrogiego okrętu, które rozjarzyły się potwornym blaskiem po czym zgasły kiedy zasilające je obwody uległy przeciążeniu. Niemal natychmiast na całej długości wrogiego okrętu wykwitły serie potężnych eksplozji. Rozpędzone do prędkości tysięcy kilometrów na sekundę pociski wbijały się w pancerz wrogiej jednostki, rozdzierając go siłą energii kinetycznej by zaraz potem eksplodować. W niektórych miejscach pancerz dał radę wytrzymać potężne uderzenia, w niektórych jednak wykwitły oślepiające eksplozje słumione niemal natychmiast strumieniami uciekającego w próżnię powietrza. Nad kadłubem rajdera rozkwitły pióropusze błyskawicznie zamarzających obłoków powietrza wydobywającego się z rozszczelnionych sekcji.
Panie Nyder... - Caruso Krix uśmiechnął się z satysfakcją widząc pozbawioną tarcz jednostkę przeciwnika - Baterie Laserowe ognia !
Tym razem nie dało się odczuć fizycznego efektu strzału. Zgromadzona w baterii laserów Sunsear energia została uwolniona w oślepiającym błysku, który z prędkością światła pomknął w stronę wrogiego okrętu i wbił się w kadłub w okolicach śródokręcia. Pancerz wrogiej jednostki nie był w stanie zatrzymać tego dewastującego uderzenia. Strumień energii przebił kilka pokładów topiąc metal i powodując wtórne eksplozje układów zasilających. Z rozerwanych przewodów uszkodzonej sekcji w kosmos wydostawały się strumienie plazmy. Obserwujący na monitorze taktycznym efekt ostrzału Christo Barca zadrżał lekko a na jego czoło wystąpiły krople potu. Wyobrażał sobie co musi się teraz dziać na pokładach wrogiego okrętu, gdzie morze ognia wywołane trafieniem pędziło przez kolejne sekcje paląc żywcem ludzi, niszcząc systemy podtrzymywania życia i kontroli okrętu. Christo wyobraził sobie co mogłoby się stać z Królową gdyby to ona jako pierwsza otrzymała tak dewastujące uderzenie i musiał oprzeć się o konsolę taktyczną by nie zemdleć. Potworne, przerażające piekło zniszczenia...
[center]
[/center]
Marra Corte i jej zespół pokazali cały swój kunszt. Okręt rozpoczął manewr przy wtórze jęków kadłuba skręcanego potężnym przeciążeniem. Obsada maszynowni modliła się głośno do Omnissjah'a błagając go by silniki nie zawiodły a kadłub nie stracił szczelności. Wibrująca na całej długości Królowa zaczęła wykonywać niespotykanie ciasny skręt zaskakując zupełnie nie spodziewającego się takiego manewru przeciwnika. Obsługa wrogiej jednostki zorientowała się w zamiarach Blackthorna i również chciała wykonać skręt, ale było już za późno. Okręty zbliżyły się na odległość niespełna dziesięciu tysięcy kilometrów co w przypadku kosmicznej nawigacji było odpowiednikiem lotu dwóch myśliwców w odległości kilku metrów od siebie. Nie można było spudłować z takiej odległości.
Makrobaterie ognia ! - rozbrzmiał na mostku przepełniony satysfakcją głos Caruso Krixa.
Okręt lekko zadygotał, gdy wszystkie baterie zgromadzone na górnym pokładzie wystrzeliły w jednej, dewastującej salwie. W bezgłośnej ciszy kosmosu potężne lufy pokładowej artylerii wypluły w kosmos kilkaset ton pocisków rozpędzonych przy pomocy akceleratorów zamontowanych w artyleryjskich wieżach do niesamowitej prędkości. Krótki dystans jaki dzielił okręty salwa ta przemierzyła w czasie mniejszym niż pięć sekund. A potem rozpętało się piekło. Tylko część z wystrzelonych pocisków została zatrzymana przez tarcze ochronne wrogiego okrętu, które rozjarzyły się potwornym blaskiem po czym zgasły kiedy zasilające je obwody uległy przeciążeniu. Niemal natychmiast na całej długości wrogiego okrętu wykwitły serie potężnych eksplozji. Rozpędzone do prędkości tysięcy kilometrów na sekundę pociski wbijały się w pancerz wrogiej jednostki, rozdzierając go siłą energii kinetycznej by zaraz potem eksplodować. W niektórych miejscach pancerz dał radę wytrzymać potężne uderzenia, w niektórych jednak wykwitły oślepiające eksplozje słumione niemal natychmiast strumieniami uciekającego w próżnię powietrza. Nad kadłubem rajdera rozkwitły pióropusze błyskawicznie zamarzających obłoków powietrza wydobywającego się z rozszczelnionych sekcji.
Panie Nyder... - Caruso Krix uśmiechnął się z satysfakcją widząc pozbawioną tarcz jednostkę przeciwnika - Baterie Laserowe ognia !
Tym razem nie dało się odczuć fizycznego efektu strzału. Zgromadzona w baterii laserów Sunsear energia została uwolniona w oślepiającym błysku, który z prędkością światła pomknął w stronę wrogiego okrętu i wbił się w kadłub w okolicach śródokręcia. Pancerz wrogiej jednostki nie był w stanie zatrzymać tego dewastującego uderzenia. Strumień energii przebił kilka pokładów topiąc metal i powodując wtórne eksplozje układów zasilających. Z rozerwanych przewodów uszkodzonej sekcji w kosmos wydostawały się strumienie plazmy. Obserwujący na monitorze taktycznym efekt ostrzału Christo Barca zadrżał lekko a na jego czoło wystąpiły krople potu. Wyobrażał sobie co musi się teraz dziać na pokładach wrogiego okrętu, gdzie morze ognia wywołane trafieniem pędziło przez kolejne sekcje paląc żywcem ludzi, niszcząc systemy podtrzymywania życia i kontroli okrętu. Christo wyobraził sobie co mogłoby się stać z Królową gdyby to ona jako pierwsza otrzymała tak dewastujące uderzenie i musiał oprzeć się o konsolę taktyczną by nie zemdleć. Potworne, przerażające piekło zniszczenia...
[center]
[/center] Technikalia.
Oparty na Agility test Challenging (+0) Pilot (Space Craft) + Manoeuvrability Test dla Morgana Blackthorna: 38 (Agility) + 0 (Modyfikator) + 22 (zwrotność Królowej) = 60. Rzut... 15 !!! W sumie 4 sukcesy co daje możliwość zredukowania prędkości o 4 VU (do minimalnej 0). Uznałem, że zarkęciliście po przejściu 1 VU (by nie wpaść na lecący prosto na was okręt !)
Dla Diomedesa: uznałem, że testowanie Charm nie ma u niego sensu
Zamiast tego będzie test Challenging (+0) Intimidate (oparty na inteligencji): 55 + 0 = 55. Rzut... 23. Test zdany i macie bonus +5 do strzelania w tej Rundzie.
Dla Barcy: Challenging (+0) Scrutiny + Detection Test. Scrutiny jest skilem typu basic a ponieważ nie jest wyuczony to połowa charakterystyki Per: 21 + 0 + 31 = 52. Rzut... 82. Test niestety niezdany.
No i wisienka na torcie - pan Krix: 40 (BS) + 10 (Close range) + 5 (Diomedes) = 55. Rzut dla Macronannons... 56. Rzut dla Lanc...39. Postanowiłem przerzucić Baterie z Fate Point'a Krix'a...16 !
Zatem Baterie Makrodział zaliczyły trzy trafienia (siła maksymalna 3 a przebić było wystarczająco dużo). Krytyków brak bo nie było wystarczająco dużo "przebić"w trakcie rzutu. Lance zadały jednego hita bez dodatkowych hitów za przebicia, których nie było. Liczymy obrażenia: jeden hit z baterii został na tarczach czyli przeszły dwa. Rzucamy: 10 + 2 = 12; 4 + 2 = 6. W sumie mamy 18. Pancerz wrogiego okrętu to 15 więc weszły 3 obrażenia na czysto. Obrażenia z Lanc nie są "parowane" przez armor a tarcze są już przeciążone salwą z makrodział zatem rzucamy...6 + 2 = 8. Wchodzi na czysto dodatkowe 8 obrażeń. W sumie zadaliście 11 obrażeń wrogiej jednostce !!!
https://drive.google.com/file/d/0B3ofi6 ... sp=sharing
Edit: po poprawce - zadaliście 20 obrażeń i podpaliliście wrogą jednostkę...
Oparty na Agility test Challenging (+0) Pilot (Space Craft) + Manoeuvrability Test dla Morgana Blackthorna: 38 (Agility) + 0 (Modyfikator) + 22 (zwrotność Królowej) = 60. Rzut... 15 !!! W sumie 4 sukcesy co daje możliwość zredukowania prędkości o 4 VU (do minimalnej 0). Uznałem, że zarkęciliście po przejściu 1 VU (by nie wpaść na lecący prosto na was okręt !)
Dla Diomedesa: uznałem, że testowanie Charm nie ma u niego sensu
Dla Barcy: Challenging (+0) Scrutiny + Detection Test. Scrutiny jest skilem typu basic a ponieważ nie jest wyuczony to połowa charakterystyki Per: 21 + 0 + 31 = 52. Rzut... 82. Test niestety niezdany.
No i wisienka na torcie - pan Krix: 40 (BS) + 10 (Close range) + 5 (Diomedes) = 55. Rzut dla Macronannons... 56. Rzut dla Lanc...39. Postanowiłem przerzucić Baterie z Fate Point'a Krix'a...16 !
Zatem Baterie Makrodział zaliczyły trzy trafienia (siła maksymalna 3 a przebić było wystarczająco dużo). Krytyków brak bo nie było wystarczająco dużo "przebić"w trakcie rzutu. Lance zadały jednego hita bez dodatkowych hitów za przebicia, których nie było. Liczymy obrażenia: jeden hit z baterii został na tarczach czyli przeszły dwa. Rzucamy: 10 + 2 = 12; 4 + 2 = 6. W sumie mamy 18. Pancerz wrogiego okrętu to 15 więc weszły 3 obrażenia na czysto. Obrażenia z Lanc nie są "parowane" przez armor a tarcze są już przeciążone salwą z makrodział zatem rzucamy...6 + 2 = 8. Wchodzi na czysto dodatkowe 8 obrażeń. W sumie zadaliście 11 obrażeń wrogiej jednostce !!!
https://drive.google.com/file/d/0B3ofi6 ... sp=sharing
Edit: po poprawce - zadaliście 20 obrażeń i podpaliliście wrogą jednostkę...
Ostatnio zmieniony 09 marca 2016, 07:52 przez Kargan, łącznie zmieniany 1 raz.
]|[ Innocence Proves Nothing ]|[
Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)
Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)
-
Suriel
- Reactions:
[offtopic]Ja gram pierwszy raz i mogę nie mieć racji wydajemi się przeto, że sunsear laseer battery to nie lanca to makrobateria a zatem pancerz przed nią służy a zatem nie zadalismy tych 8 obrażeń 
ale za to coś na pocieszenie
wydaje mi się że w obliczeniach bs Krixa nie uwzględniono modyfikatira +5z tytułu mostka Command Bridge. Zatem pierwsze trafienie 60Bs - 16rzut daje przebicie 4 a nie 3 więc zabraklo nam tylko 6pkt do krytyka. Drugie trafienie 60-39 daje dodatkoee przebicie więc może jednak się przepukamy przez armor.
Dobrze liczę?
[/offtopic]
ale za to coś na pocieszenie
wydaje mi się że w obliczeniach bs Krixa nie uwzględniono modyfikatira +5z tytułu mostka Command Bridge. Zatem pierwsze trafienie 60Bs - 16rzut daje przebicie 4 a nie 3 więc zabraklo nam tylko 6pkt do krytyka. Drugie trafienie 60-39 daje dodatkoee przebicie więc może jednak się przepukamy przez armor.
Dobrze liczę?
[/offtopic]
Ahhh...marzyciel ze mnie
Masz rację - Sunsear Laser Battery jest traktowana jako "makrobateria" czyli pancerz ma znaczenie. Z drugiej strony na śmierć zapomniałem o tym Command Bridge. Za zatem BS 60. Zostawię ten przerzut z FP bo ładnie wlazły obrażenia, ale dla Sunsear Laser Battery mamy... 4 sukcesy (trafienie + 3 przebicia na 50, 40 i 30). A to oznacza 4 hity (bo tarcz już nie ma) oraz krytyka bo Crit Rate dla Sunsear = 4. No to rzucamy obrażenia jeszcze raz dla Sunsear'ów: 7+2, 8+2, 2+2, 7+2 czyli razem 32-15 pancerza daje... 17 obrażeń !! Jeszcze lepiej niż owe słynne lance
Cholera, aż trudno uwierzyć
Chyba, że znów coś źle policzyłem. Dla Mars Pattern nie przeliczam bo tam można wpakować i tak tylko 3 hity (siła 3) więc nic się nie zmieni. Wychodzi na to, że wpakowaliście łącznie 20 obrażeń /EVILS/
idę rzucić na krytyka...nie wiem dlaczego tabela Krytyków jest taka długa, a ja mogę rzucić tylko 1d5... no ale nic - wyrzuciłem 5 co się nawet zgadza z opisem - POŻAR !!! /EVILS/
Lekko edytowałem fabularny opis w poprzednim poście by zamienić lance na Sunsear'y
idę rzucić na krytyka...nie wiem dlaczego tabela Krytyków jest taka długa, a ja mogę rzucić tylko 1d5... no ale nic - wyrzuciłem 5 co się nawet zgadza z opisem - POŻAR !!! /EVILS/
Lekko edytowałem fabularny opis w poprzednim poście by zamienić lance na Sunsear'y
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2016, 12:14 przez Suriel, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein
-
Suriel
- Reactions:
Morgan oglądał czerwoną łunę bijącą od przestrzelonego kadłuba wrogiego okrętu. Mijali się lecąc w przeciwne strony, niecałe dziesięć tysięcy kilometrów obok. W perspektywie kosmosu oraz czujników detekcji na obu okrętach było to bardzo blisko. Morgan za każdym razem kiedy dochodziło do takiej sytuacji czuł jakby z drugim kapitanem mogli niemal zajrzeć sobie w okna i zobaczyć swoje twarze. Zaczął chwilę zastanawiać się nad człowiekiem, który odwodził wrogą jednostką.
Nie chciałbym być w skórze tego kapitana. Stracił właśnie tylu swoich ludzi...
Języki ognia buchnęły nagle spod pancerza raidera dobitnie świadcząc o niezwykłej celności trafienia Krixa. Musiał przestrzelić makrobaterią jakiś istotny element, jakąś witalną część okrętu.
Doszło mu kolejne zmartwienie... Pożar. - Pomyślał kapitan a potem spojrzał na oficerów. Na mostku panowała pełna rozentuzjazmowania atmosfera. - Niedobrze, nie powinni się rozluźniać to dopiero początek.
- Mijamy się o długość statku a nikt nie jest w stanie mi do tej pory podać więcej informacji o ich okręcie. Do kroćset ile mam czekać!
Atmosfera ekscytacji w jednym momencie prysnęła.
- Panie Drago proszę niezwłocznie na mostek, potrzebuję wykonać jeden dalekozasięgowy strzał. Proszę pokazać ile jest wart dobry strzelec piechoty*.
Nie chciałbym być w skórze tego kapitana. Stracił właśnie tylu swoich ludzi...
Języki ognia buchnęły nagle spod pancerza raidera dobitnie świadcząc o niezwykłej celności trafienia Krixa. Musiał przestrzelić makrobaterią jakiś istotny element, jakąś witalną część okrętu.
Doszło mu kolejne zmartwienie... Pożar. - Pomyślał kapitan a potem spojrzał na oficerów. Na mostku panowała pełna rozentuzjazmowania atmosfera. - Niedobrze, nie powinni się rozluźniać to dopiero początek.
- Mijamy się o długość statku a nikt nie jest w stanie mi do tej pory podać więcej informacji o ich okręcie. Do kroćset ile mam czekać!
Atmosfera ekscytacji w jednym momencie prysnęła.
- Panie Drago proszę niezwłocznie na mostek, potrzebuję wykonać jeden dalekozasięgowy strzał. Proszę pokazać ile jest wart dobry strzelec piechoty*.
*Pytanie czy da się teraz mijając wykonać akcję Hit and run, czy też musimy skończyć ruch w odległości 5UV i dopiero wtedy? Pytanie do MG od którego jest uzależnione działanie Morgana czy możemy wykonać Hot and Run czy nie?
Czekam też na pomysły graczy.
Czekam też na pomysły graczy.
Spoiler!
Moglibyście wykonać akcję Hit & Run gdyby było komu (test umiejętności Challenging (+0) Pilot (Space Craft)). O ile pamiętam takie umiejętności masz tylko Ty i Krix - obaj wykonaliście już swoje akcje. Oznacza to również opuszczenie okrętu... no i w danym wypadku abordaż płonącej jednostki. Konsekwencje nieudanego abordażu są... znaczące. Jacyś ochotnicy ? Może w następnej rundzie ? /EVILS/
Uwaga co do Adjust Speed: to nie oznacza "połowa prędkości". To oznacza, że możecie obniżyć prędkość o tyle VU ile sukcesów odniesiecie w teście. Przypominam, że Wasza aktualna pozycja zaznaczona na mapie to pozycja PO RUCHU. Oba okręty najpierw się poruszyły, a potem strzelały (no wróg nie mógł z powodu umiejscowienia broni...). Będę potrzebował deklaracji czy zwalniacie z użyciem tej komendy a jeśli tak to o ile. Rozumiem, że zwalniacie/przyśpieszacie z "połowy prędkości" (Half Speed).
Przypominam, że wasz max speed to 7 VU a połowa to 3,5 VU
Uwaga co do Adjust Speed: to nie oznacza "połowa prędkości". To oznacza, że możecie obniżyć prędkość o tyle VU ile sukcesów odniesiecie w teście. Przypominam, że Wasza aktualna pozycja zaznaczona na mapie to pozycja PO RUCHU. Oba okręty najpierw się poruszyły, a potem strzelały (no wróg nie mógł z powodu umiejscowienia broni...). Będę potrzebował deklaracji czy zwalniacie z użyciem tej komendy a jeśli tak to o ile. Rozumiem, że zwalniacie/przyśpieszacie z "połowy prędkości" (Half Speed).
Przypominam, że wasz max speed to 7 VU a połowa to 3,5 VU
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2016, 14:45 przez Suriel, łącznie zmieniany 1 raz.
- Panie Drago proszę niezwłocznie na mostek, potrzebuję wykonać jeden dalekozasięgowy strzał. Proszę pokazać ile jest wart dobry strzelec piechoty.
Vex odebrał uniżoną prośbę przełożonego i przystąpił do jej wypełniania.
Poruczniku, przejmuje pan ludzi do mojego powrotu.
Szefo Ochrony udał się sprawnie na mostek...
Vex odebrał uniżoną prośbę przełożonego i przystąpił do jej wypełniania.
Poruczniku, przejmuje pan ludzi do mojego powrotu.
Szefo Ochrony udał się sprawnie na mostek...
Uniżoną prośbę przełożonego ?
mnie to zabrzmiało jak rozkaz
- Kargan
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2016, 16:12 przez Denver, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wikingowie dzielili rany na ?miertelne i nieistotne i znaj?c ich do?wiadczenie pewnie mieli racj?. " Oggy
-
Suriel
- Reactions:
Połowa prędkości czyli 3,5 podczas tej prędkości pada komenda adjust speed czyli jeszcze zwalniamy ile się uda i obracamy się w lewo na burt. To miałem na mysli.
po namyśle abordazu nie będzie poki się nie dowiemy czy to nie chaos.
Moja akcja Exceptional Leader by Drago lepiej celowal z laser battery plus out your backs on it na strzelcow z tej baterii oparte na charmie (nagroda
) Jak widac liczę że obcy nie wyjdzie z zasięgu.
po namyśle abordazu nie będzie poki się nie dowiemy czy to nie chaos.
Moja akcja Exceptional Leader by Drago lepiej celowal z laser battery plus out your backs on it na strzelcow z tej baterii oparte na charmie (nagroda
Według zasad musicie zdeklarować wszystkie akcje (w tym strzelanie itd.) Rozumiem, że robicie zwrot a potem kontynuujecie ostrzał ? Ponieważ Vexowi dotarcie na mostek zajmie przynajmniej turę (okręt to nie tramwaj) więc ta tura strzelania będzie jeszcze bez Dex'a.
Zatem ruch zadeklarowany a ja wspieram strzekajacego Krixa liderem oraz put your backs to it!. Ster dla kobity. Czekamy na deklaracje Ketha i Ela. Drago idzie i zaraz do bas dołączy też navigator.
- Panie Vissher, czy mnie Pan słyszy? Wiem że jest Pan niezwykle zdrozony ale dla Pana bezpieczeństwa proszę rozważyć natychmiastowe przybycie na mostek. Inaczej nie jestem w stanie zagwarantować Panu, że nie podzieli Pan losu poprzednika naszego astropaty, który wolał zostawać w swoich kajutach.
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2016, 22:36 przez Suriel, łącznie zmieniany 1 raz.
Mostek Królowej Cierni, 498.815.M41
Magos uważnie obserwował odczyty z systemów sensorycznych Królowej. Wszystkie wskazywały jednoznacznie, że niezidentyfikowana jednostka została poważnie okaleczona pełną salwą fregaty. Tech-kapłan poczuł coś na kształt żalu na myśl, że kolejna wspaniała maszyna, wytwór jego poprzedników sprzed wieków zostanie bezpowrotnie zniszczona. Wiele spośród komponentów rajdera to z pewnością archeotechnologia, niemożliwa do odtworzenia. A wszystko z powodu żądz prymitywnych, organicznych umysłów. Alogiczność sytuacji wymykały się jego pojmowaniu. Podobne marnotrawstwo zasobów było obce sługom Omnizjasza.
Magos uważnie obserwował odczyty z systemów sensorycznych Królowej. Wszystkie wskazywały jednoznacznie, że niezidentyfikowana jednostka została poważnie okaleczona pełną salwą fregaty. Tech-kapłan poczuł coś na kształt żalu na myśl, że kolejna wspaniała maszyna, wytwór jego poprzedników sprzed wieków zostanie bezpowrotnie zniszczona. Wiele spośród komponentów rajdera to z pewnością archeotechnologia, niemożliwa do odtworzenia. A wszystko z powodu żądz prymitywnych, organicznych umysłów. Alogiczność sytuacji wymykały się jego pojmowaniu. Podobne marnotrawstwo zasobów było obce sługom Omnizjasza.
Skoro nasz okręt nie wymaga napraw to moją deklaracją jest aid the machine spirit. Pomoge pilotowi wsiąść na rufę rajdera. Chyba że kapitan życzy sobie zakłócania komunikacji wrogiej jednostki - kto wie co próbują teraz nadać przez radio...
Ostatnio zmieniony 09 marca 2016, 07:52 przez el009, łącznie zmieniany 1 raz.
Rogue Trader - Magos Eksplorator Diomedes
Degenesis - Bayer Werk (Scrapper)
Degenesis - Bayer Werk (Scrapper)
-
Suriel
- Reactions:
Myślę, że jeszcze w tej turze się nie pochwalą jak dali dupy przez eter. Podejrzewam że jeszcze za mało dostali w skórę by się stać pośmiewiskiem i na samym początku już prosić o pomoc i wsparcie ale kto wie... Tak czy inaczej musimy się uporać z nimi szybciej, podkręcić manewrowość poproszę.
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Piszę z doskoku - seneszal w następnej turze nadal będzie próbował coś wycisnąć z sensorów. Co do rady taktycznej, walnijmy im góra raz jeszcze, a potem wywołajmy przez radio proponując poddanie się. Bardzo mnie korci abordaż, ale najpierw odczekajmy, aż im się pogorszy. Niewolników będzie można sprzedać na Oddechu Lucina, wrak rajdera odholować na Footfall dla przykładu!
-
Suriel
- Reactions:
Wiesz jak ekstremalnie trudno zrobić jest abordaż? W praktyce oba okręty muszą być pod koniec ruchu 1UV od siebie. W tej rundzie była szansa zupełnie przypadkowa. Nie wiem czy damy radę tak się zbliżyć choć raz jeszcze, wszak nie spowiada mi się wraży okręt gdzie się przemieszcza.
Jest jeszcze jedna sprawa. A co jak na pokładzie nie ma piratów tylko skażeni wyznawcy otchłani? Miałbym tam w ciemno posłać moich ludzi?
Sprawdzaj te sensory Panie Barca, bo nie wiemy z kim zacz mamy....
Jest jeszcze jedna sprawa. A co jak na pokładzie nie ma piratów tylko skażeni wyznawcy otchłani? Miałbym tam w ciemno posłać moich ludzi?
Sprawdzaj te sensory Panie Barca, bo nie wiemy z kim zacz mamy....
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Wiem jak to niebezpieczne, dlatego nie zamierzam dokonać abordażu w trybie bojowym. Najpierw podziurawimy jeszcze trochę rajdera, potem zaś zaproponujemy im przez radio kapitulację. Jeśli się zgodzą, zażądamy wystrzelenia większości załogi w kapsułach ratunkowych w przestrzeń wokół wraku, stamtąd się ich pozbiera. Wymusimy zatrzymanie rajdera, dezaktywację uzbrojenia i osłon. Oczywiście zalecana będzie ochrona przed korupcją Chaosem, ale to niekoniecznie muszą być chaośnicy.
No i koniecznie trzeba znaleźć jakiś odpowiednio klimatyczny szczątek, który trafi na pokładowej sali trofeów jako pamiątka pierwszego zwycięstwa nowego dziedzica Gwarancji!
No i koniecznie trzeba znaleźć jakiś odpowiednio klimatyczny szczątek, który trafi na pokładowej sali trofeów jako pamiątka pierwszego zwycięstwa nowego dziedzica Gwarancji!
-
Kargan
- Reactions:
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 7 times
Widzę, że odbywa się już dzielenie skóry na niedźwiedziu /EVILS/ Przypominam, że sali trofeów nie ma...albo nie ma chociaż w niej zasilania
]|[ Innocence Proves Nothing ]|[
-
Suriel
- Reactions:
Zasilanie jest na przemienne psze pana. Normalnie 24h przez 7 dni jest włączone w świątyni Imperatora. Za wyjątkiem jednej godziny dziennie kiedy kapitan spożywa w towarzystwie.
Trzeba będzie coś z tym problemem zrobić w końcu, może magos sie za to weźmie.
Chyba że zostawimy taką zabawną niedoróbę jako kolejna cechę szczególną tego okrętu.
"A czemu tu u was w hali tak chłodno? - zapytał ambasador zacierając zgrabiałe z zimna dłonie.
Barcca nabrał powietrza w płuca gotując się na byskotliwą odpowiedź ale nic mądrego nie przychodziło mu do głowy"
Trzeba będzie coś z tym problemem zrobić w końcu, może magos sie za to weźmie.
Chyba że zostawimy taką zabawną niedoróbę jako kolejna cechę szczególną tego okrętu.
"A czemu tu u was w hali tak chłodno? - zapytał ambasador zacierając zgrabiałe z zimna dłonie.
Barcca nabrał powietrza w płuca gotując się na byskotliwą odpowiedź ale nic mądrego nie przychodziło mu do głowy"
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2016, 23:07 przez Suriel, łącznie zmieniany 1 raz.