Bardzo powoli przygotowuję szkic inauguracyjnej sesji DeG na naszym forum. Zdecydowałem usytuować miejsce akcji na obszarze zachodniej Polski, w byłym pasie granicznym z Niemcami (przed Eshatonem). Ten region nie jest narażony na ustawiczne wypiętrzenia i zapadanie się gruntu charakterystyczne dla środkowej Polski. Dodatkowo taka lokalizacja pozwala na stworzenie mieszanej etnicznie drużyny, złożonej z Pollan i Borkan (ci drudzy będą w trybie fabularnym posługiwali się lekko zniekształconą polszczyzną, by podkreślić swe odmienne pochodzenie).
Chciałbym, żeby drużyna oparła się na złomiarskim rdzeniu. Nie oznacza to oczywiście przymusu posiadania wyłącznie tej profesji, ale nieco ogranicza pulę możliwości. Widziałbym w jej szeregach Złomiarzy, Klanerów, może jednego Anabaptystę, może jednego bardziej wyważonego Apokaliptyka. Scenariusz zakłada, że wszyscy pochodzicie z jednej osiadłej społeczności, żyjącej z upraw ziemi, polowań i złomiarstwa (przede wszystkim z szabrowania ruin).
Wiem, że praktycznie nikt nie posiada podręcznika, ale możecie już teraz skorzystać z sieciowego generatora postaci, w którym bardzo łatwo i bardzo szybko można wykreować wszystkie charakterystyki. Wierzę, że we właściwym momencie wesprze nas tutaj swą wiedzą Bartek.
Wszelkie pytania mile widziane. Z góry zaznaczam, że start dopiero na przełomie maja i czerwca.
DeG - Czarny Świt
-
namakemono
- Reactions:
-
8art
- Reactions:
- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 81 times
Początkowo myslałem o Helwecie, ale raczej nie wpasuje się w kontekst. Potem o autystycznym Kronikarzu o pięknym imieniu CTRL ALT DEL, ale senariusz również nie przewiduje takowego. Wacham się teraz pomiędzy członkiem klanu lub Apokaliptykiem.
Meszkę idzie ogarnąć. Nie bójce żaby panowie, będę interpretował zasady na naszą korzyść:D
Meszkę idzie ogarnąć. Nie bójce żaby panowie, będę interpretował zasady na naszą korzyść:D
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Przynależności do frakcji mogą się w drużynie powielać, nie mam nic przeciwko dwóm czy trzem złomiarzom. Wydaje mi się natomiast, że w ekipie może być albo anabaptysta albo apokaliptyk (ale nie obaj razem), ponieważ te dwie frakcje nienawidzą się z całego serca. Co do pochodzenia borkańskiego, pamiętajcie, że ten lud wywodzi się od Niemców, a Eshaton miał miejsce w 2077. Trzeba to wziąć pod uwagę szukając imion dla BG - nastawcie się na czysto niemieckie imiona AD 2077, na przykład Ahmed, Recep, Ali czy Mohammed.
Bartku, klanner na pewno się przyda jako mięśnie pilnujące bezpieczeństwa kopiących w ruinach złomiarzy, proponuję od razu zaklepać sobie tę rolę.
Bartku, klanner na pewno się przyda jako mięśnie pilnujące bezpieczeństwa kopiących w ruinach złomiarzy, proponuję od razu zaklepać sobie tę rolę.
Keth, nie wiem jakie wyzwania zamierzasz przed nami postawić ale dobrze byłoby mieć w drużynie trochę różnorodności. Jeśli będziemy mieli złomiarza która zapewni drużynie jakiś dochód i klanera który spuści łomot komu trzeba to ja mogę zagrać ascetą anabaptystów i na przemian łatać drużynę i łoić wroga zweihanderem 
Byłoby łatwiej gdybyś nam trochę zaspoilerował fabułę.
Byłoby łatwiej gdybyś nam trochę zaspoilerował fabułę.
Rogue Trader - Magos Eksplorator Diomedes
Degenesis - Bayer Werk (Scrapper)
Degenesis - Bayer Werk (Scrapper)