Nabory do sesji PBF

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 22 czerwca 2016, 19:53

Mam koncep poprowadzenia krotkiej jednostrzalowki w konwencji "All flesh must be eaten".
Sesja w formie survival horror z elementami humoru. Tak zakladam ale może wyjść inaczej wszystko zależy od graczy. Ważne by byla frajda z gry a nie z gory założony klimat.
Nie znam mechaniki tego systemu i raczej nie zamierzam zdążyć się go nauczyć więc sesja będzie się skupiać na formie bezkostkowej.
Jesli będą wstepnie chętni dogadamy szczegóły. Sesja ruszyła by nie wcześniej niż za dwa tygodnie i nie później niż zbiorą się gracze.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: Sigil » 23 czerwca 2016, 11:38

Suriel, czy jesteś także zainteresowany nowymi graczami i mam wpisać Twoją propozycję w sesje otwarte? Czy też może wolisz oprzeć się na bardziej doświadczonej ekipie? Jeśli miałbym wpisać propozycję, prosiłbym o informacje o ilości miejsc.
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 23 czerwca 2016, 12:17

Mike widziany jest każdy. Zwlaszcza nowy w pbf. Ilosc graczy 3+ górnej granicy nie określam bo nie ma znaczenia. I tak będę mial przewagę liczebna :P
Warunek jest tylko jeden.Gracz mysi dac radę napisać dwa posty na tydzień. Kto bedzie lagowal powiekszy grono NPCow.

Dam w ciagu suedmiu dni wstawke fabularną.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Awatar użytkownika
dretch
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Post autor: dretch » 18 lipca 2016, 21:23

Hej panowie i panie, mam krótki pomysł na jednostrzałówkę w systemie CP2020 - akcja rozgrywana będzie głownie w jednym z miast polski po wielkim bum technologicznym. Czyli wszczepy, pojazdy fuzyjne, superkomputery. Nie wykluczam eskapad za morze bałtyckie i ocean. Wiem, że kiedyś prowadziłem sesje i się urwała, teraz jestem bardziej dostępny co można zauważyć po ostatniej mojej aktywności. Mam pewien koncept ;) Liczę na 3+ Co wy na to?
Rudzielec z Koronapan o imieniu Gerard (Anabaptysta, Borka)
http://www.degenesis.com/character-en/i ... a6aa74c071

**
ECO - Stra?nik miejski Ostrogaru
http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=353

--
Je?eli pad?e?, szybko wsta?, bo jeszcze Ci dokopi?.

Denver
Reactions:

Post autor: Denver » 18 lipca 2016, 21:54

ja ;)
"Wikingowie dzielili rany na ?miertelne i nieistotne i znaj?c ich do?wiadczenie pewnie mieli racj?. " Oggy

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 19 lipca 2016, 20:38

Dretch rozwiń temat jeśli łaska. Bo cybera można prowadzić w dosyć różnych konwencjach osobiście jestem przyzwyczajony do tak zwanej malej gangsterki czyli krawedziarzy mało uzdolnionych walczących z brakiem funduszy i myślacym malo intensywnie o"jutrze". Tak mniej więcej jak prowadzi Keth.
Ale wiem że niektorzy preferuja styl inny. Dlatego dopytuje żeby się nie przestrzelic z oczekiwaniami. Wstępnie jestem chętny.

Awatar użytkownika
dretch
Reactions:

Post autor: dretch » 20 lipca 2016, 14:53

Zastanawiam się na koncepcją bardziej pod kątem militarnym - świeży trauma team, który ma za zadanie odnaleźć klienta w jednym z Polskich zrujnowanych miast.

Ewentualnie zespół wynajetych łowców głów tropiących zbiegów.

Zastanawiam się nad krawężnikami, którzy pijąc jabola znależli się w złym miejscu i w złym czasie - przez muszą uciekać prze służbami specjalnymi, etc.

**

--

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 22 lipca 2016, 20:37

To się zastanów. Za mną chodzi z kolei od dłuższego czasu wizja korpo szczura ktory by zkecal zadania drużynie i nadzorował wykonanie.

Mialem fazę na reportera przez chwilkę. Generalnie hest sporo ról w które (oprócz medyka i solo) mogłbym się wcisnąć.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 22 lipca 2016, 21:04

Chociaż brak czasu doskwiera, chyba się skuszę na sesję w klimacie cyberpunka... czekam niecierpliwie na więcej szczegółów! Gdybyśmy mieli grać krawędziarzami z niskiej półki, chętnie poprowadziłbym dalej Hectora Garcię, jednego z bohaterów sesji Chłopaki z East Marina.

koszal
Reactions:
Been thanked: 1 time

Post autor: koszal » 23 lipca 2016, 12:19

Dretch chyba o krawężnikach pisał, nie o krawędziarzach. Sam mam w zastojach przerwaną sesję do CP w bardzo nietypowym klimacie korporacyjnej Białorusi i jej peryferyjnych śmieci. Akcja raczej żywo się zmienia w tej konwencji.
Surielu- CP jest moim ulubionym systemem o chętnie prowadzę rodzaj postaci, o którym piszesz- mam na myśli korpo szczura, lub fixera organizatora zleceń specjalnych. Jeśli będzie ekipa, to coś chętnie sklecę lub dokończę sesję (Denver się też ucieszy).
Dretch, też mam pytanie o konwencję i łatwiej zrozumiem odpowiedź kiedy będę wiedział:
- jaki poziom umiejętności postaci zakładasz
- jaki dostęp do posiadanych technologii postaci
- punki, czy raczej profesjonaliści?
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2016, 13:58 przez koszal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 23 lipca 2016, 17:14

Zatem jesli sprawa CP2020 jest raczej na TAK, to można by założyć osobny techniczny wątek by tu nie kadzic zbytnio?

EDIT: Tak sobie przypomniałem że miałem napisać jeszcze, że jak sesja Dretcha w cybera nie wypali to chętnie u ciebie zagram Koszalu. Ale cicho liczę że będziemy mieli przyjemność zagrać razem jako gracze tym razem u Dretcha :P
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2016, 20:41 przez Suriel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dretch
Reactions:

Post autor: dretch » 23 lipca 2016, 23:45

Super ciesze się że będę mógł wam poprowadzić. Zakładam jednostrzałówkę. Jak wam się spodoba pociągniemy ją dalej :) Obecnie jestem na urlopie więc czas mam bardzo ograniczony. Jednakże odpowiadając na wasze pytania - pozwólcie mi odświeżyć pamieć w sprawie zasad. Jutro będę miał podręcznik w garści ;) to postaram się najpóźniej we wtorek napisać co i jak :) Pamiętajcie że Polska to nie USA chociaż, na czarnym ryku można dostać sprzęt z Kanady etc. Tak jak gumy kolorowe w latach 80tych XIX wieku ;)

UPDATE
- rekrutacja zakończona:
Denver
Koszal
Suriel
Keth - Hector Garcia - napisz mi coś więcej o tej postaci.

**

--

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 23 lipca 2016, 23:59

http://www.krysztalyczasu.pl/forum/view ... ead_id=573

Tu masz prawie wszystko o Hectorze:)

Denver
Reactions:

Post autor: Denver » 25 lipca 2016, 08:35

a ja czekam na info w sprawie konkretów ;)
"Wikingowie dzielili rany na ?miertelne i nieistotne i znaj?c ich do?wiadczenie pewnie mieli racj?. " Oggy

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 25 lipca 2016, 10:08

Ja również czrkam na szczegóły bo nie wiem jak się punktowac w statsach postaci. Mam też niedysjretne pytanie co Hector Garcia będzie porabial w Polsce?

ODPOWIEDZ