Charleston by Night - techniczny

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 02 listopada 2017, 21:44

Jakiś pomysł dokąd teraz śmiigamy?
Czy wiadomo co z Terrym, chwilowa niemoc , czy też może bardziej zagłada domu Uscherów?
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: Sigil » 03 listopada 2017, 10:31

No ja raczej nie mam i mieć nie będę. Z tego co kojarzę, tylko Horacy wie, gdzie jesteśmy. Nie wiem, zapytajcie Terrego czemu tu skręcił? Przecież nie jesteśmy nawet we właściwym mieście!
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 03 listopada 2017, 10:59

Wiem. Myślałem wpierw że chodziło mu o ten napis dlatego chciałem go sprawdzić. Nue z nim kontaktu, to problem.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 03 listopada 2017, 12:36

Ale MG napisał, że będzie go proksował, więc jaki problem? Bo ja nie widzę żadnego. Więc może niech ktoś z obecnych w samochodzie się go zapyta o co chodzi, bo moja postać jest na motorze na zewnątrz i żadną miarą nie może prowadzić z wami aktualnie konwersacji. ;)
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 03 listopada 2017, 23:27

Myślę, że jak będzie proksowany to minimalnie rozmowny. Mg nie będzie wiedział co Terry budzie chciał wyjawić a co nie, wiec pytanie jest skazane z góry na porażkę. Ale można spórbowac, co to szkodzi.

Awatar użytkownika
lightstorm
Reactions:

Post autor: lightstorm » 04 listopada 2017, 11:16

Ja wiem co powie Terry a czego nie, bo znam naturę Terrego i jego motywacje, więc skąd pomysł że nie wiedziałbym co powiedzieć? Proszę grać normalnie, odgrywać swoje postacie, a nie wykorzystywać informacje z reala. Bo wychodzi na to, że nagle postacie przestaną ze sobą rozmawiać i gdzie tu profesjonalne ogrywanie roli?

Proszę grać tak, jakby Terry grał dalej.
[center]To rule in blood is to rule in truth. Ventrue Clan Motto[/center]

Awatar użytkownika
lightstorm
Reactions:

Post autor: lightstorm » 16 listopada 2017, 11:53

Drodzy gracze, czasem w swoich postach piszę bardzo krótkie wypowiedzi waszych postaci. Mam nadzieję, że to nie kłopot.

Stosuje ten zabieg, ponieważ łatwiej mi opisać daną scenę i uniknąć wielu pytań na PW. Po prostu wasze postacie powiedzą to co najistotniejsze, aby wszystko dla każdego było jak najbardziej jasne. No i zawsze mogę dodać trochę dramatu, emocji itd. Jak ktoś będzie chciał zmian to nie ma problemu.

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 16 listopada 2017, 13:03

Może coś ze mną nie tak, ale nie skumałem dokładnie o co chodzi... Mam rozumieć, że oczekujesz postów tylko z jakimiś krótkimi wypowiedziami? Tzn nie mogę opisać tego jak moja postać ma ani co czuje? Bo wiesz, napisałeś o tej wszechobecnej ciemności, więc chciałem się jakoś odnieść do tego... A teraz to kurcze nie wiem, co mam napisać... Jakiś dwuzdaniowy post? :|

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 16 listopada 2017, 14:33

Rozchodzi się to że Mr. L. odgrywa czasem nasze postacie poprzez krótkie wypowiedzi, które nie były wcześniej konsultowane z graczem. Krótko mówiąc są momenty kiedy gracze już nie są mu potrzebni. :D Tak jak czasem są sesje tzw. samograja wśród graczy. Generalnie przejmowanie mojej postaci mnie irytuje, ale tutaj jest na tyle marginalne i używane wyłącznie w celu utrzymania klimatu, że jest w pełni akceptowalne.

Awatar użytkownika
lightstorm
Reactions:

Post autor: lightstorm » 17 listopada 2017, 12:57

Suriel odpowiedział o co mi chodziło. Piszcie sobie co chcecie, ale chyba jasnym jest, że czasem piszę co robią wasze postacie i chciałbym aby nikomu to nie przeszkadzało. W tej kwestii obowiązuje absolutny minimalizm z mojej strony i ma na celu tylko i wyłącznie ułatwić grę.

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 17 listopada 2017, 14:02

A to wybacz, źle cię zrozumiałem. Jakiś analfabetyzm wtórny mnie chyba dopadł, bo myślałem, że chodzi o pisanie postów w przyszłości.
Ale już pojąłem o co ci idzie, Mistrzu Gry. No i nie mam problemu. Po prostu jeśli włożysz w usta mej postaci jakąś dziwną wypowiedź to ją zedytuję i tyle. :P

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 17 listopada 2017, 19:40

Tak, tak po prostu nie wkladaj dziwnych rzeczy nam w usta, a nic złego się nie stanie.. :PJakkolwiek to brzmi.

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 19 listopada 2017, 21:49

W ostatnim poscie chciałem wkleić w miejsc podkładu muzycznego jedynie link do muzyki a wlepia mi na siłę, nie pasujący obrazem do posta obraz z You Tube. Nie potrafię tego technicznie ogarnąć po ostatnich zmianach na stronie, darujcie.

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 24 listopada 2017, 12:45

Wiem, też to zauważyłem i nie potrafię obejść. A nie zawsze filmik z danym podkładem pasuje do posta. W takim wypadku osobiście chyba po prostu zrezygnuję z podkładów muzycznych, chociaż w sumie czasem dawały naprawdę niezły klimat.

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 25 listopada 2017, 13:41

Nie miejcie mi tylko za złe, jeśli mojej postaci odjebie. Granie Shadowslayerem ma też swoje wady, niestety. Terry pewnie umiałby ogarnąć rozpadającą się psychikę Namtara, ale Terrego niestety nie ma. I jeśli ktoś niczego z tym nie zrobi, to pewnie nie będziecie musieli się martwić o to co się stanie za te 7 minut. :/

ODPOWIEDZ