PBF - Modre Dziedzictwo - Techniczny
Ilość Energii zależna jest od rasy i klasy zawodowej, a także tego jak rozdało się Punkty Wolne w czasie tworzenia postaci. Swój poziom masz wpisany na karcie (druga strona, lewy, górny róg). Co poziom rośnie ona o tyle, ile wynosi twój Poziom Mocy (zależny głównie od Klasy Zawodowej), czyli w wypadku Wojownika o 1.
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]
-
lightstorm
- Reactions:
@Keth
Chciałbym abyś nie pisał co robi moja postać, bo mogę się podobną sprawą odwdzięczyć. Słyszałem że guślarze czasami przez sen gadają o chędożeniu dorodnych kur w kurniku.
Rodan ma swoje plany i działania, które ustalam z MG i innym gaczem. A ty mi wklejasz post z którego wynika, że robię rzeczy których bym nie zrobił. Możesz to zmienić?
Chciałbym abyś nie pisał co robi moja postać, bo mogę się podobną sprawą odwdzięczyć. Słyszałem że guślarze czasami przez sen gadają o chędożeniu dorodnych kur w kurniku.
Rodan ma swoje plany i działania, które ustalam z MG i innym gaczem. A ty mi wklejasz post z którego wynika, że robię rzeczy których bym nie zrobił. Możesz to zmienić?
[center]To rule in blood is to rule in truth. Ventrue Clan Motto[/center]
-
lightstorm
- Reactions:
Cieszę się, że sami rozwiązaliście problem, bo trochę niedomagałem ostatnimi dniami i moja aktywność na sieci spadła. Ja faktycznie ustalałem z Lightstormem i Amasisem ich działania i nie zawsze zdołałem odpisać odpowiednio szybko, stąd opóźnienie, które narobiło nieco zamieszania.
Niemniej fajnie, że wszystko się wyjaśniło.
Niemniej fajnie, że wszystko się wyjaśniło.
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Wciąż żądny 1 PD za wizualizację Kallana, a zarazem niezwykle wybredny, kontynuowałem poszukiwania odpowiedniej ilustracji aż do dzisiaj!
Panie i Panowie, oto Kallan Pieśniarz Astralu!
[center]
[/center]
Czarny kolor oczu symbolizuje wzburzenie Kallana na samą myśl o tym, że Mistrz Gry mógłby uznać ten piękny portret za niegodny 1 PD!
Panie i Panowie, oto Kallan Pieśniarz Astralu!
[center]
[/center]Czarny kolor oczu symbolizuje wzburzenie Kallana na samą myśl o tym, że Mistrz Gry mógłby uznać ten piękny portret za niegodny 1 PD!
Nie chcę zaśmiecać głównego wątku w tym momencie - ale chciałbym poinformować, że Kallan i Nętka bez problemu znajdą sobie te nasionka do czaru w ilości 4 garści (mam na myśli 4 garście na osobę).
Ostatnio zmieniony 09 kwietnia 2018, 13:28 przez Sigil, łącznie zmieniany 1 raz.
Przepraszam za opóźnienia na sesji - tym razem z mojej winy. Raz dlatego, że nie chciałem zaczynać akcji przed moim wyjazdem, by nie tracić napięcia fabularnego. Odpuściłem więc specjalnie.
Dwa = ponieważ po przyjeździe rozchorowałem się. I szczerze mówiąc od wielu lat nie byłem tak chory jak teraz. Powoli z tego wychodzę, ale nie wiem ile mi to zajmie jeszcze. Rak więc proszę o cierpliwość. Zwłaszcza, że wyjeżdżam znów na p0oczątku maja (jeśli zdrowie pozwoli), więc możliwe, że z fabułą ruszę ostro dopiero po przyjeździe z majówki. No cóż, powinniście się cieszyć, macie więcej czasu by przygotować się na złe plany MG. Poza tym liczę na klimatyczne wpisy w ciemnym lesie.
Dwa = ponieważ po przyjeździe rozchorowałem się. I szczerze mówiąc od wielu lat nie byłem tak chory jak teraz. Powoli z tego wychodzę, ale nie wiem ile mi to zajmie jeszcze. Rak więc proszę o cierpliwość. Zwłaszcza, że wyjeżdżam znów na p0oczątku maja (jeśli zdrowie pozwoli), więc możliwe, że z fabułą ruszę ostro dopiero po przyjeździe z majówki. No cóż, powinniście się cieszyć, macie więcej czasu by przygotować się na złe plany MG. Poza tym liczę na klimatyczne wpisy w ciemnym lesie.
Odpowiadając na pytania Ketha z ramki: Śpiew Duchów to język, który składa się nie tylko ze słów, ale także przede wszystkim z rytmów i melodii. Generalnie jest używany w czasie różnych ceremonii szamańskich czy czarostwa, by porozumiewać się z duchami - duchy bowiem rozumieją go. Choć odpowiadają zwykle w swoim języku.
W tym przypadku można zwrócić się do ducha po prostu bezpośrednio - mając nadzieję, że odpowie (choć ta metoda bynajmniej nie wymusza jego odpowiedzi i duch odpowie jeśli zechce - a jak nie, to nie). Dodatkowo można złożyć mu ofiary by go jakoś zachęcić do interakcji.
Inną metodą jest wykorzystanie rytuału czarostwa: Wezwanie Ducha - niemniej duch może wtedy się zdenerwować, że zakłóca mu się spokój. Jest to jakieś ryzyko. Choć z drugiej strony może się nie zdenerwować - wszystko zależy od tego ile Kallan uzyskałby przebić w teście wykonywania rytuału.
I kilka słów odnośnie sesji - wyzdrowiałem i teraz przechodzę rekonwalescencję. Przyznam, że dawno nie byłem tak osłabiony po chorobie, co oczywiście wpływa na moją aktywność na sieci. Tak więc myślę, że z akcją ruszymy ostro dopiero po moim przyjeździe, tj. po 7 maja. Zamierzam wtedy podkręcić nieco fabułę i wrócić do tempa, które mieliśmy wcześniej! Tak więc wierzcie mi, nie będziecie się nudzić. /EVILS/
W tym przypadku można zwrócić się do ducha po prostu bezpośrednio - mając nadzieję, że odpowie (choć ta metoda bynajmniej nie wymusza jego odpowiedzi i duch odpowie jeśli zechce - a jak nie, to nie). Dodatkowo można złożyć mu ofiary by go jakoś zachęcić do interakcji.
Inną metodą jest wykorzystanie rytuału czarostwa: Wezwanie Ducha - niemniej duch może wtedy się zdenerwować, że zakłóca mu się spokój. Jest to jakieś ryzyko. Choć z drugiej strony może się nie zdenerwować - wszystko zależy od tego ile Kallan uzyskałby przebić w teście wykonywania rytuału.
I kilka słów odnośnie sesji - wyzdrowiałem i teraz przechodzę rekonwalescencję. Przyznam, że dawno nie byłem tak osłabiony po chorobie, co oczywiście wpływa na moją aktywność na sieci. Tak więc myślę, że z akcją ruszymy ostro dopiero po moim przyjeździe, tj. po 7 maja. Zamierzam wtedy podkręcić nieco fabułę i wrócić do tempa, które mieliśmy wcześniej! Tak więc wierzcie mi, nie będziecie się nudzić. /EVILS/
Cieszę się, iż mogę Wam wszystkim obwieścić, że wracamy do gry! Aby podnieść napięcie i Wasze zaangażowanie postanowiłem zacząć z przytupem. Tak więc proszę o dogranie się do tempa akcji! Wracamy bowiem do tego, co zapowiadałem na początku - żywej i dynamicznej gry. Lagujący zostaną pożarci przez bestie Ciemności.