PBF - Modre Dziedzictwo - Techniczny

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: Sigil » 24 czerwca 2018, 12:49

Chwila wyjaśnienia - nie ejst tak, iż Wasz MG stawia Was w sytuacji bez wyjścia, w której nic nie możecie zrobić. Nętka naprawdę miała cały czas w ręce broń zdolną przepłoszyć potępieńców - kulę z dziennym światłem. Wystarczyło nią rzucić. A tak na marginesie, gdybyście nią rzucili w momencie, gdy oni pokazywali Wam skarby, to skarby by upuścili a sami zniknęli. :P

Tak więc na drugi raz myślcie, co możecie zrobić. Bo każdy problem da się rozwiązać z korzyścią dla Was. A tak, niektórzy dostali jedynie kataru i grypy. :P
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 25 czerwca 2018, 16:39

Już kiedyś podkreślałem, że te kulki są zbyt piękne, aby je bezmyślnie niszczyć. Zachowamy je dla potomnych, a piekielne ogary i ich łowczych załatwimy w konwencjonalny sposób, harpunem i Vagarem!

A za skarby podziękuję, poczułem do nich jakąś taką irracjonalną niechęć! :P

Teraz zamierzam się poświęcić całkowicie misji leczenia Amasisa!

zmarly
Reactions:

Post autor: zmarly » 27 czerwca 2018, 22:10

Wybaczcie, do końca miesiąca będę dość mało aktywny we wszystkich sesjach - zmieniam właśnie robotę. Od przyszłego poniedziałku będzie już dużo lepiej :)
---

If history is to change, let it change! If the world is to be destroyed, so be it! If my fate is to be destroyed... I must simply laugh.

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 27 czerwca 2018, 22:18

Biorąc pod uwagę jakie plany ma wobec Amasisa Kallan to na Twoim miejscu, Zmarły, aktualnie bałbym się znikać z sesji! :P
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 27 czerwca 2018, 22:19

zmarly napisał(a):

Wybaczcie, do końca miesiąca będę dość mało aktywny we wszystkich sesjach - zmieniam właśnie robotę. Od przyszłego poniedziałku będzie już dużo lepiej :)
Niczym się nie przejmuj, załatwiaj własne sprawy - kiedy wrócisz do sesji, będzie już po bólu! :P

zmarly
Reactions:

Post autor: zmarly » 27 czerwca 2018, 22:19

Ano właśnie przed postem muszę się jeszcze skonsultować z MG :>
---

If history is to change, let it change! If the world is to be destroyed, so be it! If my fate is to be destroyed... I must simply laugh.

TatTvamAsi
Reactions:
Been thanked: 3 times

Post autor: TatTvamAsi » 05 lipca 2018, 13:59

Ja przepraszam za lagi na sesji i nie napisałam o tym tutaj, ale miałam i sesję i pracę, a jeszcze przeprowadzkę dwa dni temu. Postaram się jednak na przyszłość w razie czego informować, jakbym miała znowu bardzo dużo na głowie i pisać na bieżąco.

(PS. Keth - Utra to nie jest Felidae jak Amasis i nie pielęgnuje swego futerka! No bez przesady - Nętka nie ma sierści.)

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 07 lipca 2018, 17:07

Bardzo przepraszam, sam nie wiem, dlaczego kiedyś ubzdurało mi się, że Utra są porośnięci długim włosiem. Sprawdziłem nawet ilustrację w podręczniku i ta natychmiast wyprowadziła mnie z błędu. Złapałem się ku zawstydzeniu na tym, że im dłużej myślałem o futerku Nętki, tym bardziej ponosiła mnie fantazja i Karadosowi dzięki, że sprawy w sferze fabularnej nie poszły za daleko (z tym czesaniem i w ogóle). Przyjmijmy zatem, że w rzeczonej scence czarownica pielęgnowała owłosienie na głowie.

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 07 lipca 2018, 17:36

Ja się zaktywuję od poniedziałku. Aktualnie ledwo znajduję czas, by tu zajrzeć. :P Ale od nowego tygodnia powinno już być ok i wtedy ruszymy dalej!

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 22 lipca 2018, 09:33

Zanim napiszę scenkę rozmowy ze ślimakiem, potrzebuję pomocy Mistrza Gry, żeby się nie wygłupić. Kallan zna zaklęcie Mowa Zwierząt, więc na pewno wie jak budować konwersację z pomniejszymi intelektualnie stworzeniami, ja zaś nie mam pojęcia jak to wygląda w świecie DrecarE. Potrzebowałbym praktycznego przykładu, na przykład w rozmowie z wiewiórką. Jak takie stworzenie może pojmować skomplikowaną konwersację?

A. "Podejdź to, nie bój się. Jeśli mi powiesz, gdzie poszli tamci ludzie, dostaniesz orzecha"

albo

B. "Ty tu, nie boi, nie boi. Orzech, orzech, mówi, gdzie człowieki, orzech, orzech".

Która forma bardziej pasuje w tej sytuacji?

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 22 lipca 2018, 13:02

To zależy od inteligencji zwierzęcia, prawda? Wiewiórki są ssakami, nie widzę problemu by rozumiały proste związki przyczynowo-skutkowe etc. Z płazami czy gadami może już być trudniej, a z mięczakami czy owadami jeszcze gorzej. Pytanie jest takie - czy Kallan wie, jak inteligentne są wielkie ślimaki? Jak duży mają mózg? Taki jak zwykły ślimak, czy jednak większy? Wątpię by guślarz umiał to ocenić po obserwacji tylko. Więc trzeba poeksperymentować, prawda?

Awatar użytkownika
lightstorm
Reactions:

Post autor: lightstorm » 04 sierpnia 2018, 11:44

Może ci co nie są pod wpływem zaklęcia zabiorą nasze rzeczy z obozu? Bo coś mi się zdaje, że zapomnieliście o tym... Jeszcze MG uzna że Klejnot tez tam został...
[center]To rule in blood is to rule in truth. Ventrue Clan Motto[/center]

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 04 sierpnia 2018, 12:36

No jak nie zobaczę deklaracji, że je zabrali to owszem - uznam, że wszystko zostało.

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 05 sierpnia 2018, 16:24

Wskazówka dla dociekliwych: Utwór Dance of the Wild Faeries jest naprawdę tą samą piosenką, którą słyszą Rodan, Kallan i Amasis. Może więc warto więc wsłuchać się w tekst? /EVILS/

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 09 sierpnia 2018, 15:56

Zastanawiam się, czy tak wyglądają występy Rodana?

[center]Obrazek[/center]

ODPOWIEDZ