Jedziemy z tyn koksem, nas trzech rzuca na pewno na tablę.
Rzuty: Suriel 7, Oggy 7, Denver 4 nasjsłabiej ale z perspektywy Krwawego Bereta słaby rzut jest tu dobry.
Siódemka daje nam klasę następującą:
Social status: Working Lower
Bonusy do atrybutów: +1Physique and +1 Strength
Skill: Resistance
Earning: 2 (Average)
Ponadto możemy wybrać jeden z tej kapitalnej listy przedmiotów (strasznie się uśmiałem czytając):
Third Place sports trophy, work goggles with one cracked lens, your dad's
old wrench (cudgel), a video of your grandfather meeting someone important
Waham się pomiędzy nagrodą za trzecie miejsce w grze w pingponga a nagraniem z dziadkiem który spotyka kogoś ważnego z kurii, trudny wybór
Ubranie: Basic, well-worn clothing, some of which is new.
Mieszkanie: A small suburban apartment in a quiet part of town.
Ok, to Teraz Denver, klasę ma tylko o jedną niżej (z przedziału 3-5)
Status: Employed Underclass
Bonusy do atrybutów: +1 Physique and +1 Strength
Umiejejętność: Survival (idealnie jak dla przyszłego bereta)
Earnings: 1 (Meagre)
Kolejna lista super przedmiotów, jeden do wyboru:
A mini-torch, pocket knife (slicer), a lighter, a military issue wristwatch, set of
polished military boots, travel pass.
Ubranie: Basic, patched and mended second-hand clothing.
Mieszkanie: A single room with no view in an overcrowded employee
boarding house.
[offtopic]Mam pytanie, czy dajecie sobie radę z angielskim czy jest potrzeba tłumaczenia? Brak tłumaczeń to dla mnie sporo zaoszczędzonego czasu, ale przecież nie każdy musi mieć talent do języków (ja nie mam).[/offtopic]
Rikandur musi się zdecydować, czy rzuca czy wybiera. Koszt wyboru jak w dwa posty temu. Wiedz jedno z moich wstępnych wyliczeń wychodzi, że nawet najgorszy rzut nie skreślał by przed tobą Bractwa. Ale jeśli je wydasz to z dużą pewnością zabraknie ci punktów żeby w nią wejść jak wydasz aż dwa Life Pointy. Twój wybór.
Następny krok to losowanie planety pochodzenia. Panowie, nie będę owijał w bawełnę, moim zdaniem nei ma tam co tarcic punkty. Od następnego rzutu zależy jedno +1 do atrybutów a następny krok piąty daje nam ich aż osiem w sumie i sporą garść umiejętności. Tam warto wydawać! Ja w następnym kroku rzucam, a jak wy?