KRYSZTAŁCON 2025
-
Mrufon
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 6 times
- Kontakt:
KRYSZTAŁCON 2025
Czy ktoś chciałby rozważyć spotkanie w realu? Jakaś centralna Polska, osób ile wlezie, granie TYLKO w KC, według MiMów. Chętnie poprowadzę jeden scenariusz. Jak długo? Od piątku wieczorem do niedzieli południe około.
Wstępnie knuję coś podobnego na wiosnę z BAZYLem, ale może lepiej by było wrzucić to na forum by zagarnąć jak najwięcej fanów, spotkać się, powspominać i popykać.
Gdzie? Agroturystka. Jakaś. Tyle na razie. Warto poczekać kto się zdeklaruje i wtedy można dalej knuć.
Wstępnie knuję coś podobnego na wiosnę z BAZYLem, ale może lepiej by było wrzucić to na forum by zagarnąć jak najwięcej fanów, spotkać się, powspominać i popykać.
Gdzie? Agroturystka. Jakaś. Tyle na razie. Warto poczekać kto się zdeklaruje i wtedy można dalej knuć.
Ostatnio zmieniony 09 grudnia 2024, 09:42 przez Mrufon, łącznie zmieniany 1 raz.
-
BAZYL
- Site Admin
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/bazyl
- Has thanked: 73 times
- Been thanked: 61 times
- Kontakt:
-
Stopersson
- Reactions:
Re: Kryształcon 2025
Panowie,
Jestem tu nowy, ale zarejestrowałem się i odzywam po wiadomości na Fejsie na grupie krysztalyczasu.pl.
Mam lat 45, zaczynałem swoją przygodę z RPG od KC i MiMa, stąd ogromny sentyment do systemu.
Odzywam się również ponieważ z grupką znajomych tworzymy klub fantastyki przy bibliotece miejskiej w Ciechocinku. Staramy się rozwijać różne aktywności i na maj/czerwiec planujemy odpalić mały konwent dla miłośników RPG, książek, komiksów, bitewniaków, mangi i anime. Strasznie tego dużo i nie wiadomo co wyjdzie.
To pierwsza taka inicjatywa, ale - Ciechocinek jest prawie w centrum Polski. Miejscowość niezbyt duża. W pobliżu znajdzie się agroturystyka, jakby co. Może udałoby się połączyć dwa w jednym? Nasz planowany konwent (brak nam nawet nazwy roboczej, ale co tam
) i Kryształcon? Będzie z kim grać. Można zawsze jakąś prelekcję o KC poprowadzić...
Taki pomysł, taka propozycja pod rozwagę przed Świętami. Ale nic na siłę. Jak nie wyjdzie, to ja też bym się pisał wstępnie na Kryształcon w kameralnej formie.
Pozdrawiam
Jakby co - to tu jesteśmy na fejsie - Fantastyka Ciechocinek (RPG, bitewniaki, planszówki, książki, manga, anime) - przepraszam, za cholerę nie umiem wklejać linków.
Jestem tu nowy, ale zarejestrowałem się i odzywam po wiadomości na Fejsie na grupie krysztalyczasu.pl.
Mam lat 45, zaczynałem swoją przygodę z RPG od KC i MiMa, stąd ogromny sentyment do systemu.
Odzywam się również ponieważ z grupką znajomych tworzymy klub fantastyki przy bibliotece miejskiej w Ciechocinku. Staramy się rozwijać różne aktywności i na maj/czerwiec planujemy odpalić mały konwent dla miłośników RPG, książek, komiksów, bitewniaków, mangi i anime. Strasznie tego dużo i nie wiadomo co wyjdzie.
To pierwsza taka inicjatywa, ale - Ciechocinek jest prawie w centrum Polski. Miejscowość niezbyt duża. W pobliżu znajdzie się agroturystyka, jakby co. Może udałoby się połączyć dwa w jednym? Nasz planowany konwent (brak nam nawet nazwy roboczej, ale co tam
Taki pomysł, taka propozycja pod rozwagę przed Świętami. Ale nic na siłę. Jak nie wyjdzie, to ja też bym się pisał wstępnie na Kryształcon w kameralnej formie.
Pozdrawiam
Jakby co - to tu jesteśmy na fejsie - Fantastyka Ciechocinek (RPG, bitewniaki, planszówki, książki, manga, anime) - przepraszam, za cholerę nie umiem wklejać linków.
-
Mrufon
- Reactions:
- Kontakt:
Re: Kryształcon 2025
Myślę, że pod rozwagę dla wszystkich potencjalnych chętnych. Lokalizacja ok, konwent do odwiedzenia czemu nie? Duże agro w okolicy git, byłaby meta dla nas.
Czegoj, Venar, Ghasta - przepadły mi wasze numery tel. wraz ze starym fonem. Wrzućcie na PW, ok?
Czegoj, Venar, Ghasta - przepadły mi wasze numery tel. wraz ze starym fonem. Wrzućcie na PW, ok?
-
Mrufon
- Reactions:
- Kontakt:
Re: KRYSZTAŁCON 2025
Zaproponuję roboczo (pod dyskusję) wstępnie termin - MAJ 2025. Konkretna data - może później, byle nie w długi weekend majowy bo wtedy większość z nas ma raczej plany wyjazdów rodzinnych. Tak będzie u mnie,. Każdy inny wchodzi w grę.
Jest już ciepło ale jeszcze nie gorąco.
Jest już ciepło ale jeszcze nie gorąco.
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 10 times
- Kontakt:
Zawsze zainteresowany. Ze swojej strony proponuję Urle. Urokliwa miejscowość. Połączenie agro z cywilizacją. Do najbliższych miast dwie stacje koleją 4-6 km, 30 km od Zamku w Liwie. Do tego rzeka i kajaczki. Z pobliski restauracji nawet można zamówić jedzenie i wcale nie wychodzić.
Mam tam blisko działkę, więc w razie czego można nawet przekimać nockę oraz zostawić grat gdyby pokoje nie wyrobiły. Ewentualnie jeśli byłoby bardzo kameralnie to można u mnie na działce pod namiotami i ewentualnie, jakieś ognisko. Do najbliższego dużego sklepu ok. 1 km. Kibelek i prysznic jest, wodę też jest gdzie przegotować a i lodówka się znajdzie.
Także już mamy dwie propozycje miejsca i jedna propozycja terminowa.
P.S. Mam nadzieję, że pozostali Warszawiacy dadzą głos i wtedy może ustalimy coś w większej grupie, bo Łodzianie jak zwykle zwarci i gotowi.
Mam tam blisko działkę, więc w razie czego można nawet przekimać nockę oraz zostawić grat gdyby pokoje nie wyrobiły. Ewentualnie jeśli byłoby bardzo kameralnie to można u mnie na działce pod namiotami i ewentualnie, jakieś ognisko. Do najbliższego dużego sklepu ok. 1 km. Kibelek i prysznic jest, wodę też jest gdzie przegotować a i lodówka się znajdzie.
Także już mamy dwie propozycje miejsca i jedna propozycja terminowa.
P.S. Mam nadzieję, że pozostali Warszawiacy dadzą głos i wtedy może ustalimy coś w większej grupie, bo Łodzianie jak zwykle zwarci i gotowi.
-
Mrufon
- Reactions:
- Kontakt:
No i git. Czekajmy tedy na większy odzew.
Kto by się zgłosił do prowadzenia? Ja to widzę tak - 4 osoby to jeden team grający. Gdy nas będzie 8 to gramy na dwa zespoły - MG i 3 gracze. No żeby nie było tłoku no i dla wrażenia konwentu jak druga ekipa będzie grała
Przy przerwach zawsze lubiłem posłuchać równoległej sesji.
Ja poprowadzę 1 scenariusz. Obojętnie czy w piątek czy sobotę.
Kto by się zgłosił do prowadzenia? Ja to widzę tak - 4 osoby to jeden team grający. Gdy nas będzie 8 to gramy na dwa zespoły - MG i 3 gracze. No żeby nie było tłoku no i dla wrażenia konwentu jak druga ekipa będzie grała
Ja poprowadzę 1 scenariusz. Obojętnie czy w piątek czy sobotę.
-
BAZYL
- Site Admin
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/bazyl
- Has thanked: 73 times
- Been thanked: 61 times
- Kontakt:
Ja mogę coś poprowadzić, znaczy najpierw będę musiał wymyślić, ale jak już przyjadę, to szkoda byłoby nie poprowadzić sesji.
-
Mrufon
- Reactions:
- Kontakt:
Piątek wieczór, jak się zjedziemy, to pierwsza sesja. W sobotę do popołudnia i potem do nocy, kolejne dwa. To daje trzy sesje dla każdej z grup. Tak zgrubnie kalkuluję, że dobrze by było mieć z 6 scenariuszy na zjazd - to przy założeniu, że będą dwa teamy grające. Jak będą 3 - to 9, etc.
Ja, BAZYL...
Ja, BAZYL...
Na pewno fajnie by było się znów spotkać i zdobyć kolejny zamek. Zgłaszam chęć udziału w tej wyprawie, ze startem w Warszawie.
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35
-
Mrufon
- Reactions:
- Kontakt:
Fajnie rzeczywiście. Grupa pęcznieje
Tym razem jednak raczej nie zaprosimy ASa jak to było w Czersku 
AS-a nie ma po co zapraszać, chyba że chcielibyśmy pobawić się w melancholijny sentymentalizm. Widać, że wylał mu się SoK i zarósł labirynt. Po ludzku jest mi najzwyczajniej szkoda człowieka, bo się napracował wyłącznie dla własnej satysfakcji, ale przecież decyzję o takim a nie innym pociągnięciu tematu KC podjął niejako wbrew fanom systemu. Oczywiście nadal czekam na prawdziwy podręcznik, choćbym miał tylko z niego skorzystać w celu wyłącznie lektury (może być po angielsku).
Założyciele portalu, zapisujcie się na Kryształkon, przygoda wzywa!
Założyciele portalu, zapisujcie się na Kryształkon, przygoda wzywa!
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35
-
Mrufon
- Reactions:
- Kontakt:
..."Przygodo gdzie jesteś, o sobie daj znać
Przygodo gdzie jesteś, przyjdź imię swe zdradź!"
(Pan Samochodzik i Templariusze)
Przygodo gdzie jesteś, przyjdź imię swe zdradź!"
(Pan Samochodzik i Templariusze)