KRYSZTAŁCON 2025

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times
Kontakt:

KRYSZTAŁCON 2025

Post autor: Mrufon » 08 grudnia 2024, 20:03

Czy ktoś chciałby rozważyć spotkanie w realu? Jakaś centralna Polska, osób ile wlezie, granie TYLKO w KC, według MiMów. Chętnie poprowadzę jeden scenariusz. Jak długo? Od piątku wieczorem do niedzieli południe około.

Wstępnie knuję coś podobnego na wiosnę z BAZYLem, ale może lepiej by było wrzucić to na forum by zagarnąć jak najwięcej fanów, spotkać się, powspominać i popykać.

Gdzie? Agroturystka. Jakaś. Tyle na razie. Warto poczekać kto się zdeklaruje i wtedy można dalej knuć.
Ostatnio zmieniony 09 grudnia 2024, 09:42 przez Mrufon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BAZYL
Site Admin
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/bazyl
Has thanked: 73 times
Been thanked: 61 times
Kontakt:

Re: Kryształcon 2025

Post autor: BAZYL » 08 grudnia 2024, 21:10

Ja ze swojej strony - o ile małe dzieci pozwolą - jestem zainteresowany :)

Hogard
Reactions:

Post autor: Hogard » 08 grudnia 2024, 22:28

I mój arcyszlapar też - znaczy chetny jestem

Manius
Reactions:
Been thanked: 2 times

Post autor: Manius » 08 grudnia 2024, 22:48

Kopę lat :D
Bardzo chętnie :) Pewnie Denver i Gonzor też na tak.

Stopersson
Reactions:

Post autor: Stopersson » 08 grudnia 2024, 22:57

Panowie,
Jestem tu nowy, ale zarejestrowałem się i odzywam po wiadomości na Fejsie na grupie krysztalyczasu.pl.
Mam lat 45, zaczynałem swoją przygodę z RPG od KC i MiMa, stąd ogromny sentyment do systemu.
Odzywam się również ponieważ z grupką znajomych tworzymy klub fantastyki przy bibliotece miejskiej w Ciechocinku. Staramy się rozwijać różne aktywności i na maj/czerwiec planujemy odpalić mały konwent dla miłośników RPG, książek, komiksów, bitewniaków, mangi i anime. Strasznie tego dużo i nie wiadomo co wyjdzie. :)
To pierwsza taka inicjatywa, ale - Ciechocinek jest prawie w centrum Polski. Miejscowość niezbyt duża. W pobliżu znajdzie się agroturystyka, jakby co. Może udałoby się połączyć dwa w jednym? Nasz planowany konwent (brak nam nawet nazwy roboczej, ale co tam :)) i Kryształcon? Będzie z kim grać. Można zawsze jakąś prelekcję o KC poprowadzić... :D
Taki pomysł, taka propozycja pod rozwagę przed Świętami. Ale nic na siłę. Jak nie wyjdzie, to ja też bym się pisał wstępnie na Kryształcon w kameralnej formie. :D
Pozdrawiam

Jakby co - to tu jesteśmy na fejsie - Fantastyka Ciechocinek (RPG, bitewniaki, planszówki, książki, manga, anime) - przepraszam, za cholerę nie umiem wklejać linków.

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 09 grudnia 2024, 07:28

Myślę, że pod rozwagę dla wszystkich potencjalnych chętnych. Lokalizacja ok, konwent do odwiedzenia czemu nie? Duże agro w okolicy git, byłaby meta dla nas.

Czegoj, Venar, Ghasta - przepadły mi wasze numery tel. wraz ze starym fonem. Wrzućcie na PW, ok?

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Re: KRYSZTAŁCON 2025

Post autor: Mrufon » 09 grudnia 2024, 09:55

Zaproponuję roboczo (pod dyskusję) wstępnie termin - MAJ 2025. Konkretna data - może później, byle nie w długi weekend majowy bo wtedy większość z nas ma raczej plany wyjazdów rodzinnych. Tak będzie u mnie,. Każdy inny wchodzi w grę.
Jest już ciepło ale jeszcze nie gorąco.

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 09 grudnia 2024, 15:00

Zawsze zainteresowany. Ze swojej strony proponuję Urle. Urokliwa miejscowość. Połączenie agro z cywilizacją. Do najbliższych miast dwie stacje koleją 4-6 km, 30 km od Zamku w Liwie. Do tego rzeka i kajaczki. Z pobliski restauracji nawet można zamówić jedzenie i wcale nie wychodzić.

Mam tam blisko działkę, więc w razie czego można nawet przekimać nockę oraz zostawić grat gdyby pokoje nie wyrobiły. Ewentualnie jeśli byłoby bardzo kameralnie to można u mnie na działce pod namiotami i ewentualnie, jakieś ognisko. Do najbliższego dużego sklepu ok. 1 km. Kibelek i prysznic jest, wodę też jest gdzie przegotować a i lodówka się znajdzie.

Także już mamy dwie propozycje miejsca i jedna propozycja terminowa.
P.S. Mam nadzieję, że pozostali Warszawiacy dadzą głos i wtedy może ustalimy coś w większej grupie, bo Łodzianie jak zwykle zwarci i gotowi.

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 09 grudnia 2024, 15:38

No i git. Czekajmy tedy na większy odzew.

Kto by się zgłosił do prowadzenia? Ja to widzę tak - 4 osoby to jeden team grający. Gdy nas będzie 8 to gramy na dwa zespoły - MG i 3 gracze. No żeby nie było tłoku no i dla wrażenia konwentu jak druga ekipa będzie grała :) Przy przerwach zawsze lubiłem posłuchać równoległej sesji.

Ja poprowadzę 1 scenariusz. Obojętnie czy w piątek czy sobotę.

Awatar użytkownika
BAZYL
Site Admin
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/bazyl
Has thanked: 73 times
Been thanked: 61 times
Kontakt:

Post autor: BAZYL » 09 grudnia 2024, 16:57

Ja mogę coś poprowadzić, znaczy najpierw będę musiał wymyślić, ale jak już przyjadę, to szkoda byłoby nie poprowadzić sesji.

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 09 grudnia 2024, 17:44

Piątek wieczór, jak się zjedziemy, to pierwsza sesja. W sobotę do popołudnia i potem do nocy, kolejne dwa. To daje trzy sesje dla każdej z grup. Tak zgrubnie kalkuluję, że dobrze by było mieć z 6 scenariuszy na zjazd - to przy założeniu, że będą dwa teamy grające. Jak będą 3 - to 9, etc.

Ja, BAZYL...

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 09 grudnia 2024, 20:08

Na pewno fajnie by było się znów spotkać i zdobyć kolejny zamek. Zgłaszam chęć udziału w tej wyprawie, ze startem w Warszawie.
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 09 grudnia 2024, 20:34

Fajnie rzeczywiście. Grupa pęcznieje :) Tym razem jednak raczej nie zaprosimy ASa jak to było w Czersku :)

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 10 grudnia 2024, 13:00

AS-a nie ma po co zapraszać, chyba że chcielibyśmy pobawić się w melancholijny sentymentalizm. Widać, że wylał mu się SoK i zarósł labirynt. Po ludzku jest mi najzwyczajniej szkoda człowieka, bo się napracował wyłącznie dla własnej satysfakcji, ale przecież decyzję o takim a nie innym pociągnięciu tematu KC podjął niejako wbrew fanom systemu. Oczywiście nadal czekam na prawdziwy podręcznik, choćbym miał tylko z niego skorzystać w celu wyłącznie lektury (może być po angielsku).

Założyciele portalu, zapisujcie się na Kryształkon, przygoda wzywa!
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 10 grudnia 2024, 13:34

..."Przygodo gdzie jesteś, o sobie daj znać
Przygodo gdzie jesteś, przyjdź imię swe zdradź!"
(Pan Samochodzik i Templariusze)

ODPOWIEDZ